[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
1.am 2 Gymnocorymbus ternetzi.
2.am 3 betta
3.am 2 femele de guppy
4.am 3 scalari
5.am 4 neoni
6.am 3 zebre
7.am 1 platti
8.am 4 sanitari ( is de 2 feluri si aia :2 care matura si scormonesc substratul si 2 care ling sticla acvariului ).
deci in total sint 22 de pestisori in acvariul de 43 de litri.
si 3 sumatrani in cel de 15 litri
am citit cu atentie articolul referitor la Volumul acvariului si numarul pestilor si tot nu mi-am dat seama daca sint prea multi .

Daca tot nu-ti dai seama ca ai o amestecatura, deja e grav. smilie De numarul lor nu mai zic nimic. Poate ai sa realizezi si singur ca nu e bine deloc.
cristiandincluj wrote:....acuma eu am procedat ca la carte in sensul in care l-am intrebat pe cel de la petshop daca pot sa stea impreuna toti pe care i-am cumparat de la el.si cum el a zis ca da ,nu am vazut nici o problema....?

Vinzatorul ce era sa-ti zica? Doar interesul lui era sa-si vinda marfa. Te-a "mirosit" ca nu stii care cu ce se maninca! Si sa stii ca a proceda ca la carte nu inseamna sa intrebi vinzatorii.

cristiandincluj wrote:....mai ales ca nici nu-i cunosc inca pe toti cum i-i cheama.?

Aici e greseala ta. De ce cumperi fara sa te informezi? Daca nu tii minte denumirile, ia un creion si o hirtie si noteaza cum ii cheama. Asa poti obtine mai usor informatii despre respectivii. E mai bine sa faci "un studiu de piata", decit sa dai din colt in colt dupa aceea.
Daca ma gindesc eu bine, parca ti-am spus la un moment dat sa iei doar un sigur betta + 2-3 corry pe linga cei doi xifo pe care ii aveai deja...Un mascul ar fi fost suficient si nu cred ca ai mai fi avut problemele de acum.
Acum ai grija de femela sau ce o fii ea. In vasul in care ai separat-o, pune citeva picaturi de albastru de metil, care e un dezinfectant foarte bun.

Daca zici ca ai 2 femele, planteaza bine bazinul si pune niste ascunzatori - grote din ceramica, un ghiveci spart sau altceva ca sa aibe si ele unde sa se ascunda de mascul sau de ceilalti.

Bafta!
Esti sigur ca de la xifo i se trage? Si nu de la masculul de betta? Astia sunt rai cind ei au chef de depus si femela nu... Sau ca nu e cumva bolnava? Izoleaz-o citeva zile si vezi cum se comporta.
Ant wrote:... la doctor cu ea ca e posibil sa aiba otita ...

Mai de graba conjunctivita! Otita se face la urechi, dupa cite stiu eu... :sic:

@johnny6600: mergi cu ea la un veterinar - exista niste injectii care i se pot face sau poate sa-i dea un tratament.
Uite mai multe despre tetrazone.
Sper sa-ti fie de folos! :-)
lukaboy wrote:... vestea proasta este ca doar sezonier ...

Adica cum??? Numai toamna si primavara? Pin' la toamna nu mai e mult... :sic:
Cory wrote:...am si ceva alge da nu imi vine sa bag chemicale in apa ...

Schimburi dese de apa, lumina si mincare mai putina, trebuie sa le vii de hac cumva!
Articolul acesta l-ai citit? Poate iti mai vine vreo idee! :-P Sunt unii care se mai gasesc si pe la noi, dar acum depinde si de gusturi si de cum s-or impaca ei cu locuitorii actuali ai acvariului...
Cory wrote: Si totusi, is there any chance for a mancaciosu de alge???

Acum intrebarea e : tu ai alge sau ai prins drag de vreun "mincacios" si-l vrei musai in acvariu?
Nu de alta, dar pentru alge mai exista si alte solutii!
Cory wrote:Chestia cu cyanobacteriile suna palpitant cred ca ma duc sa arestez niste Pomacea - sper sa nu ii manance restul locatarilor (jandarii, tetrazonele sau guramii - ca astia nu's prea dusi pe la )

Cu tetrazone in acvariu sunt destul de mici sansele sa reziste pomaceea. Ii considera destul de gustosi. Dar poate mai depinde si de marime ...
...si nu mai veni aici cu chestii de genul acesta, ca nu tine. Nu impresioneaza pe nimeni in sens pozitiv. Din contra. smilie
phrack wrote:eu aveam un preten de avea pesti in prostie si nu mureau in acvariu de 30 litri..si nu avea pompa deloc!
phrack wrote:
Mai am o intrebare...ce imi recomandati pentru curatarea mizeriei?pesti sanitari [ce specie] sau melci?

Si melcii si sanitarii fac mizerie la fel ca ceilalti pesti, lucru foarte firesc si normal de altfel. Asa ca singura soltie este aspirarea substratului si inlocuirea apei scoase cu apa lasata la decantat citeva zile.
phrack wrote:deci ce sa fac? nu e mai bine sa las pompa sa mearga ziua de la 8 la 12 decat sa nu o pun deloc?ii o pompa cu burete

Nu mai bine renunti la "pasiunea" asta? Ca nu faci decit sa-ti bati joc de bietii pesti...
Citi pesti ai si cit de mare este acvariu?
Nu mai opri aerarea.
Si nu in ultimul rind, de ce ai pus tripaflavina? :o
Citeste Despre medicamente.
ibis wrote:daca bag piatra intr-un acvariu populat, e vreo problema. eu am zece pesti si nu prea as avea unde sa ii izolez, ca sa pot lasa piatra in acvariu citeva zile inainte sa ii aduc inapoi si pe ei...

Nu e nici o problema. Nu e nevoie sa scoti pestii din bazin. Si asa te-ai chinuit destul cu fierberea si sarea! :-)
Marti wrote:Am de dat marsilia (planta micuta ce face covor, asemanatoare cu glossostigma) ...

Nu cumva e Marsilea?!? Noroc ca ai zis cu cine seamana...

Serios vorbind acum, pe mine m-ar cam interesa. Nu vii si tu duminica in Obor la terasa? :-) Si am si neoni la schimb! :-P
MARELE ALB wrote:
furnici wrote:acvariul ăla de 450 l o să fie unu' olandez şi doar cu ff putini pesti, eventual discuşi sau ciclosoma severus
Cum e un acvariu olandez cu cichlasome n-am idee .

Pai nu e olandez cu cichlasome, e cu ciclosome!!!! ) Cu astia se poate, cum nu?... :sic:
Horea wrote:" hai bai zgribulitule si mananca si tu ceva, sa-ti mai vi la cale" .

Asta nu o sa auda in veciii vecilor de la un caras! Cind am pomenit de temperatura, nu ma refeream la pofta de mincare a dumnealui, care ar minca zi si noapte non - stop, ci la cu totul altceva...
In fine, am impresia ca vorbesc singura...
cristiandincluj wrote:iar la nastrusnica ideea exprimata de colegul dalles m-am gindit si eu...adica sa-i duc inapoi la magazin :p .dar e duminica si e inchis :p

De ce ti se pare atit de "nastrusnica"? :o Eu as zice ca e de bun simt! Si cu cit ii dai mai repede, cu atit mai bine pentru ei, ca nu stiu cit de nemaipomenit se simt in 15l...

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: