Message |
|
Si mie imi place... daca ai noroc, o sa se acopere cu GSP si o sa arate ca un peisaj montan.
|
 |
|
Marfa noua la Coralis.
Am primit acum lista pe mail.
|
 |
|
|
 |
|
Lasa vrajeala si executa neshte poze edificatoare.
|
 |
|
- Bazinul e destul de mare, pentru toti baboii aia de-acolo... totusi, sa stii ca nu vei putea tine puii prea mult timp, chiar daca eclozeaza. Ceilalti pesti ii vor manca, in clipa in care cardul de pui "iese la zbor".
- Este necesar ca parintii sa aiba o mica sursa de lumina, peste noapte... genul de veioza aprinsa, undeva prin camera. Daca e intuneric peste noapte, si daca parintii "simt" miscare in bazin (de la ceilalti pesti), atunci se sperie si isi mananca singuri ponta.
- Da, o sa fie o problema cu puii... nu prea ai cum sa scapi de ei.
|
 |
|
Salutare,
1. Pentru "cosurile" alea de pe aripioare, vezi si parerile colegilor: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/240/32557.page (incepand de la postul #251).
2. Rana aia de pe buza femelei e datorata (probabil) vreunui conflict dintre ei... o sa treaca. Daca femela nu are icrele maturizate, atunci nu depune. Masculul o fugareste si-o agreseaza... cam asta e, n-ai ce face.
- cat de mare e acvariul si ce ai prin el?
- le lasi o veioza aprinsa noaptea?
- vrei sa scoti puii?
|
 |
|
Nu ne arati cum fluidizeaza reactorul ala de antiphos?... si DA, ar cam trebui sa lasi acvariul in pace, o vreme... ca sa poti sa-i observi evolutia.
Daca tot il futi la cap, zilnic, cu tot felu' de modificari, nu vei putea sa-ti dai seama "ce merge / ce nu merge".
|
 |
|
Nijte betivi, aia e! 
|
 |
|
atar wrote:Am trecut si prin primul episod usor de gris.  ... dar in rest totul revine la normal.
Grisul ramane in bazin, il vei avea mereu acolo... asta e blestemu' acvaristilor romani, pentru ca nimeni nu foloseste carantina (nici eu nu am facut-o) si toata lumea se bazeaza pe noroc. Toate bazinele au gris, toti pestii sunt purtatori... orice stres iti va readuce boala "in actualitate".
|
 |
|
Poti sa folosesti orice fel de ciment, nu-ti face probleme... primele decoruri (acu' douaj' de ani) pe polistiren se faceau cu ciment "ordinar" de constructii.
Spala-l in mai multe ape, dupa uscare. Si aia e!
|
 |
|
Nu e in regula, schimba-le repede apa... cat de multa poti.
|
 |
|
Cu broastele alea nu ai nici o sansa sa faci ce vrei tu... sunt bani aruncati pe geam.
Eu am crezut ca vorbim de filtrare pentru bazinul de cichlidae africane.
Pentru broaste, cel mai comod, este sa le faci schimb de apa automat, "la picatura".
Daca ai acvariul langa un perete "ud" si daca poti sa tragi teava de canalizare/alimentare.
|
 |
|
@nlaur86:
- ideea nu e buna, pentru ca acele carcase de filtru se vor colmata repejor si o sa stai toata ziua sa desurubezi la capacele alea.
- un astfel de circuit este "inchis", de unde ti-a venit ideea aia nastrusnica cu "golirea filtrelor"?
- pompele Jebao (ca si majoritatea pompelor folosite in acvaristica) sunt pompe de debit, nu de presiune. Daca o gatui pe aspiratie, atunci se poate strica... eu recomand sa montezi pompa inainte de traznaia aia cu filtre inseriate.
As lua in calcul varianta cu sumpul, asa cum ti-a zis deja colegul sv_costin. Este incomparabila, ca eficacitate si randament.
|
 |
|
CatalinBarbu wrote:Nimic...nici un alt fel de peste. Doar completari de Lori in caz de decese..
Sa fie cu mare noroc! 
|
 |
|
Foarte frumos!
Nu ne arati mai mult?
|
 |
|
Salutare,
Eu as merge pe un Resun 2500 (uite link: http://pepika.ro/filtru-intern-resun-titan-sp-2500-l-PRF71511000091--p176861.html).
- pompa e silentioasa si fiabila,
- buretii sunt mari, asa ca are capacitate buna de filtrare mecanica,
- beneficiaza de o constructie simpla, asa ca nu prea are ce sa se strice la el,
- este relativ ieftin, pentru treaba pe care o face.
|
 |
|
- melcii NU mananca frunzele sanatoase de Anubias!... sa ne intelegem. Innegrirea frunzelor sugereaza alte probleme acolo.
- de surplusul de melci poti scapa in mai multe feluri... cel mai simplu e cu metoda digitala: pui mana si culegi ca pe cirese... sau, cum au zis deja colegii, cu ajutorul altor melci (asasini)... sau, cu pesti din fam. Botia... sau, cu chimicale, etc.
|
 |
|
Va scoate in evidenta fluorescenta si fosforescenta... pestii albastri vor "straluci" mai puternic... pestii galbeni vor arata mai portocalii... genul asta de treaba.
|
 |
|
Este potrivit daca tie-ti place cum se vede... la cichlidae nu ai plante, asa ca alegerea luminii e doar o optiune personala.
|
 |
|
De departe, as putea spune ca asta este cel mai frumos bazin mic pe care l-am vazut in ultima vreme.
Felicitarile mele, chiar imi place mult de tot!
Dupa mine, succesul bazinului tau se datoreaza unui cumul de lucruri simple (da' bine facute):
- NU este suprapopulat cu pesti!
- beneficiaza de schimburi regulate de apa... 20 litri/saptamanal inseamna cam 20% din apa acvariului (daca am retinut bine).
- este intretinut cu atentie si migala (NU este genul de bazin recomandat lenesilor).
Bravo, superb, jos palaria!
PS: Fotografiile sunt extrem de reusite, poate iti faci timp sa detaliezi putin toate amanuntele legate de asta. Una peste alta, bazinul e un exemplu de Asa DA!
|
 |
|