Message |
|
dan.pavelescu wrote:
CristiC wrote:Sau pune-l cu ramificatie,pe urcare, cum a facut Pavelescu, ca un baiat dajtept ce e.
Ja, ja, confirm! 
|
 |
|
hadul wrote:2. ma gandesc la un reactor pe pat fluidizat in care sa indes niste ceva impotriva fosfatilor, dintr-un filtru de apa (fara nimic metalic) de la Radu.
Vreau sa-l pun pe full siphon dupa schema de mai jos....
Bah, sa nu carecumva sa faci tampenia aia!
- pe tevile de full siphon / open siphon NU se pune nimic!
- daca bagi reactorul ala pe teava, o sa dai peste cap functionarea sistemului BA.
Deci, daca vrei reactor cu fluidizare, pune mana si foloseste unul cu o pompa.
|
 |
|
filipmarius16 wrote:...Ma bucura parerea voastra si da merge binisor avand in vedere faptul ca am incalcat niste "legi" dar cu schimburi mai dese de apa si cu o oarecare atentie se poate si asa...
Nu dormi pe tine si apuca-te de bazinul ala mare!
|
 |
|
- Parerea mea este sa nu mai bagi niciun fel de baboi, inca fro' 2-3 luni... ca sa vezi cum merge treaba, ca sa-ti "faci mana" si ca sa te obisnuiesti sa "urmaresti" situatia dupa felul cum se prezinta coralii/pestii.
- Pe urma, eu as baga un Salarias fasciatus (blenny d-ala care umbla pe pietre si le ciuguleste de alge) si un "mancator de nisip"... Ca sa ai toate etajele ocupate. Atat!
- Daca-ti pica la interval, poti sa te mai lipesti de ceva fraguri de coral... vezi si tu ce gasesti.
- Nu te arunca la corali duri, ca au cerinte mari si sunt mai pretentiosi... vezi de corali moi, ciupercute, xenia, kenya tree, GSP, zoasi, plm.
Edit: Evident ca poti baga melci, daca gasesti... astia nu-s de aruncat. Mai pot lua un crevete cleaner (ca sa faci pereche). NU mai lua hermiti, pentru ca se bat intre ei si-si fura cochiliile...
|
 |
|
CristiC wrote:Daca ai ajuns sa te uiti noaptea prin acvariu,e clara treaba.
E vadita, limpede si evidenta. 
|
 |
|
Parca e altceva decat la plantele de apa dulce, este?
|
 |
|
Io am folosit nopox de casa: tuica de pufoaica + otet + zahar  ... am scris si reteta, la un moment dat, pe topicul ala al meu cu bazinul mare.
|
 |
|
Nu-s pline deloc, de abia le-a pus la treaba si n-a avut material decat sa le umple 50%.
In plus, la deschidere (reumplere) o sa o ia de la inceput cu treaba.
|
 |
|
|
 |
|
Salutare si bun venit!
Suntem aici, pentru orice problema, necaz, sfat, bucurie.
|
 |
|
|
 |
|
Cred ca ti-am spus deja:
- polistiren extrudat (ala mai tare si mai dens... NU ala "cu bobite"!)
- covoras de cauciuc... se gaseste la metru liniar, pe la magazinele de bricolaje.
- neopren... e materialul acela ca un burete dens si subtire, care se foloseste de catre cei care merg cu cortul pe munte (se pune sub saltea)... gasesti pe la magazinele care vand articole sportive.
- mai exista un material care se pune sub parchet... tot asa, e un fel de burete mai dens.
- la o adica, in lipsa de altceva, merge si cu o bucata de mocheta.
Komatexul nu este bun, deoarece e un material dur... in schimb, din komatex poti sa construiesti "rama" si "capacele" acvariului (daca ii faci capac).
Uite ce se poate face din komatex (komacell): http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/280/27689.page
|
 |
|
Da, te poti lipsi de pompa de aer, daca suprafata apei este "valurita" cu ajutorul filtrului intern.
Oxigenarea (schimbul de gaze) se produce la suprafata, NU in masa apei... bulele de aer scoase de pompa nu te ajuta cu nimic.
|
 |
|
zamolxes wrote:10-25% schimbat saptamanal (apa sarata) iar ce se evapora completat automat cu apa de osmoza (fara sare).
inca o intrebare nu am vazut/tinut in mana pietrele, pentru decor care ar merge mai bine ?
1. DA, pentru intrebarea cu schimbul de apa si evaporarea.
2. Primele 2 linkuri = piatra de recif, mi se par a fi in regula... ultimul link = o piatra luata direct din cariere de calcar. Nu as folosi asa ceva.
|
 |
|
- S-ar putea ca axul rotorului sa fie "tocit" si acum, dupa curatenie, sa aiba un joc in lagare... eu as incerca sa schimb axul, ca prima miscare.
- Oricum, comanda si un rotor (chiar daca ramane de rezerva).
- Uneori, materialul rotorului isi pierde proprietatile magnetice (se demagnetizeaza) cu timpul si atunci se impune inlocuirea lui... de obicei, asta se intampla la filtrele mai ieftine. Nu am auzit (pana acum) de rotoare demagnetizate la Eheim, da' e bine sa ai o rezerva in casa.
|
 |
|
Ideea cu laturile care inconjoara fundul acvariului nu este noua si nici inovativa... pur si simplu, este o alta modalitate de constructie.
Nu am vazut sa mentionezi ceva legat de geamul de fund... il faci mai gros, sau pui 2 foi de sticla?
In orice caz, eu iti recomand cu caldura sa nu pui acvariul direct peste blatul de lemn... indiferent cat de bine lucrat este standul metalic.
La colegul nostru AdiRadu poti urmari etapele constructiei unui bazin mare... este una cele mai bine documentate postari de acest gen: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/25254.page
Spor la treaba si tine-ne la curent cu evolutia bazinului!
|
 |
|
Ai comandat sera CE?
Test de fosfati?... daca DA, poti sa te caci in el.
Ori o arzi cu HannaMontana, ori iti vezi de treaba... toate testele de fosfati sunt la fel de proaste.
|
 |
|
Era sa zic bine-ai venit pe forum, da' am remarcat faptul ca esti aici din 2008.
Ideea ta e realizabila (dupa cum ai vazut deja  ).
- pentru echipamente, urmareste si tu anunturile de pe forum.
- daca vrei o lista cu magazine: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23123.page
- ca sfaturi, fa schimburi regulate de apa si acvariul o sa mearga bine...
|
 |
|
Este prima oara cand aud aceasta teorie... sincer, mi se pare fantezista. Da' nici la asta nu mai zic nimic.
O sa vezi ca suntem foarte saritori si ca ne place sa impartasim din experientele si cunostintele noastre... da' nu ne place sa insistam.
- Cam jumatate dintre colegii de la sectia asta (bazinele marine) au lampi DYI - cu leduri... ia si tu topicurile la rand si vezi daca gasesti raspuns la intrebarile tale.
- Deasemenea, in rubrica "Hardware" mai sunt cateva discutii pe tema asta.
- Un topic extrem de util este aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/27602.page (se adreseaza bazinelor plantate, dar e vorba de lampa cu leduri).
|
 |
|
Aha, deci flotant inseamna ce credeam eu... fund incadrat intre laturi.
Ok, dar de ce zici ca nu se recomanda sa pui polistiren dedesubt?
Si, ce legatura are bazinul tau cu alea de la Juwel?... pentru ca alea au o rama de plastic la baza, iar geamul sta "suspendat" (ca sa zic asa).
In cazul tau, eu te-as sfatui sa pui bazinul pe ceva care sa preia eventualele neregularitati ale standului. De aia ti-am zis de polistiren/neopren/cauciuc, etc.
Cu picioarele alea, fa cum vrei...
|
 |
|