[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Pana cand se obisnuieste cu bazinul, tot asa o sa faca... pune mana si acopera bazinul, macar temporar.
dan.pavelescu wrote:Si ca sa n-avem discutii, azi fac schimb de apa
Sa stii ca numai religia te-a schimbat!
Pavelescu wrote:Si acum apare koala cu poza aia, cum se filmeaza corect cu telefonul
Exact asa, ca poate ati uitat: http://www.timesnewroman.ro/it-stiinta/mestesuguri-uitate-doar-cativa-batrani-mai-stiu-sa-tina-telefonul-orizontal-cand-filmeaza

image
Da-i in plm de pesti, acu' ma preocupa Sfanta Credinta!

- pestii nu fac nimic altceva decat sa manance, sa se apuce de buze (bot in bot) si sa dea tarcoale pietrei aleia... mai mult EL, decat EA.
- sincer, nu cred ca fac fro' treaba pan' la primavara... EA a crescut bine (ca i-am hranit sanatos), da' probabil ca e inca prea tanara.
- tre' sa fac cumva sa prind ancistrusii aia de prin sump... am fro' 8-10 bucati, care au deja 4-5 cm. Le mai arunc, din cand in cand, niste pastile d-alea de spirulina&alge.
Pestii arata foarte misto, acu' sa vedem si cat dureaza... fa bine si numara-i, in fiecare zi.
Serios vorbind, si eu sunt de aceeasi parere cu nea' Levi... ar mai trebui cativa, ca sa dea impresia "de banc". Oricum, sunt foarte frumosi, sa-ti traiasca!
Nu inteleg... vrei sa folosesti o singura pompa? De ce vrei sa legi cele 2 camere de filtrare?
Asa cum vad eu lucrurile, cele 2 camere de filtrare trebuie sa fie independente... identice ca si functionalitate, dar separate intre ele.
Fara sa mai tragi teava aia de legatura de jos.
Daca ma enervati, o sa va banez...Temeti-va!
adrian09 wrote: am vrut azi sa iau de la petshop[ siporax si imi daduse o cutie pe care scria ceramic... stiu ca au cam aceeasi forma dar..
I-am zis ca nu vreau ceramic...si a zis ca e acelasi lucru... bineinteles ca nu am luat.... banuiam ceva ca nu e in ordine si am zis ca ma mai gindesc....de aceea am intrebat daca e acelasi lucru.. ceramica si siporaxul

Siporaxul este un material poros (ca un fel de burete cu pori mici)... se poate rupe usor in maini, si astfel se poate observa gradul de porozitate.
Ceramica este "neteda" (ca un bucata de ciment).
Prea Sfinte Mucenic Pavelescu, abia in 6 luni o sa inceapa bazinul sa se-aseze pe drumul lui... pana atunci, o sa tot ai diferite episoade de alge/cyano/plm.
Abia dupa un an de zile poti sa zici ca bazinul e stabil biologic.
alin&nicoleta devine alin.calu.
alin&nicoleta wrote:Legat de user, nu e un capat de tara, dar multumesc de sugestie.

Daca doresti asta, se poate rezolva in cateva minute... da' da-mi PM, ca sa nu stricam topicul omului.
Radu_B wrote:Daca e la acelasi nivel nu cumva pompa va merge la "debit normal" ?
Oups, ba DA, asa este... am scapat din vedere faptul ca "sumpul" ala e la nivel cu bazinul. Sigur ca da, se pastreaza debitul actual al pompelor.

Intr-adevar, un sump clasic e cea mai buna idee... mai ales ca tot vrea sa gaureasca bazinul. Instalatie de Bean Animal si tot tacamul de acareturi.
Daca se hotaraste la asta, avem si cateva poze dar si cateva explicatii lamuritoare (in topicul meu cu "The return").
Evident, va avea nevoie de o pompa mai serioasa.

image
image
image
image
Hihi, dilema clasica a acvaristului: Oare am suficienta filtrare?
- eu zic sa mergi pe solutia "maxima"... "intinde-te" cat de mult poti. Niciodata nu o sa fie prea mult, dpdv al filtrarii.
Cred ca ne-ai luat prea repede.

- din ce inteleg eu acum, tu vrei sa faci 2 cutii (inalte si inguste) care sa stea "de-a stanga si de-a dreapta" acvariului... da?
- daca raspunsul e DA, atunci sa stii ca se poate face (evident, cu anumite inconveniente).

- luam in discutie o singura parte, ca sa nu ne incurcam in explicatii... iar treaba se va repeta si in cealalta parte a bazinului. OK?
- presupunem ca acvariul si cutia aia au ACEEASI inaltime... in asa fel incat nivelul apei (in caz de pana de curent) sa nu creeze niciun fel de probleme... da?
- trebuie sa gauresti acvariul pe laterala... se poate face, fara probleme. Eu am facut-o la al meu (geam de 12mm), deci aici nu-s probleme.
- eu am facut 2 gauri mari, de 54mm, pentru scurgerea apei... inainte sa te-apuci de gaurit sticla, TREBUIE sa ai flansele in mana! Ca sa fii sigur de diametrul necesar al gaurilor.
- trebuie sa studiezi problema legaturii dintre acvariu si cutia de filtrare... sa nu te trezesti ca-ti picura apa pe-acolo (in spatiul ala nu vei putea umbla foarte usor).
- sa ai grija sa pui ceva plasa/site la gaurile de scurgere... sa nu te trezesti cu pesti/plante/melci in filtru.
- returul poti sa-l realizezi pe deasupra marginii bazinului, ca sa nu gauresti acvariul si pentru aia... adica, apa de la pompa o sa vina inapoi pe deasupra bazinului (ca la un filtru extern - canistra).
- intr-adevar, acolo va fi greu de umblat... sa nu crezi ca o sa poti sa bagi mana. Odata pus pe pozitie, aia e si-acolo ramane.
- nu trebuie sa-ti faci griji cu pompele... vor avea debit mic (asta, daca vor putea sa urce apa pana sus!), DAR retine ca debitul nu conteaza foarte mult.
- la filtrare trebuie sa te intereseze cantitatea de material, nu debitul!... deci, indiferent cat de putina apa recircula pompele alea, o sa fie bine pentru filtrare.
- sa ai in vedere ca pompele se mai strica, se mai ard, mai trebuie curatate... deci, sa o poti scoate afara de-acolo (fara sa demontezi toata lucrarea).

Cam sa vad eu lucrurile
Ala e un Thalassoma, sau nu vaz eu bine?
CatalinBarbu wrote:Gata gata ca vine si poza ....asta e scorpia. Acum e in bazinul lui Peti dar va ajunge la Levi...

Ptiu drace, pentru o clipa am crezut ca a trecut Margareta pe-aici.
Ahaaaa!
Inseamna ca vedem poze abia in 2 saptamani... dupa ce va treziti matale din matoleala.
Este, nene Levi?
Liviu Brasov devine LiRo.
Don't be bolovan, ca e misto sa ai crab in acvariu... nu-l mai tii minte pe Enterprise ala al meu, care manca alge?
dan.pavelescu wrote:Ce pompa, ce placa?

Asta
image

si asta

image

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: