Message |
|
Cred ca luna viitoare ( cel putin asa mi doresc ) o sa incerc un nou setup . Am facut o schita cam cum ma gindesc sa arate , nu stiu cit de bine se distinge . Ideea e ca am mai cumparat o piatra mare cloudy rock si as profita sa o asez in noul setup . Poate as incerca si ceva nisip bej in fata ...
|
 |
|
Ce mi place culoarea nisipului !
Plantele stem din background ramin definitiv ? Eu parca nu le as vedea in compozitia asta sub nici o forma ... as vedea mai degraba ceva gen micranthemum umbrosum
|
 |
|
Eu am Moss ul direct sub Lumina si merge f ok. Poate totusi ai ceva carente.
|
 |
|
I se potriveste la fix titlul ... mai ales si cu apa asta usor tulbure e de efect . De abia astept sa vad si plante la baza copaceilor.
|
 |
|
l0ngh0rn wrote:Revizia la butelie sa fie OK
Reductor CO2 cu reglaj fin
Supapa sens
Numarator bule
reactor CO2
Furtun ca cel de la pompele de aer(merge si acela)
Tocmai ti a spus .
|
 |
|
Pai ultima spira nu e problema daca ramine afara .. dar cum ti am zis daca ai peste o bula pe secunda neaparat trebuie extensie altfel pierzi mult din el ..... extensia mai adauga 5 spire .
|
 |
|
lasa i ultimul inel putin peste luciul apei . Face mult extensia daca ai peste o bula pe secunda , altfel se pierde mult din co2 .
|
 |
|
Oricum acvariul este frumos , dar dupa gustul meu goleam complet zona aia( este putin prea incarcat ) , formam sa zic un triunghi negru acolo daca poti spune asa ...o zona de respiro . Legat de jbl taifun in afara de faptu ca e f urit mi se pare foarte eficient daca ai si extensia la el - isi face treaba pe deplin .
|
 |
|
Eu am reactorul de la jbl si merge f ok , problema e cind am putina apa pe furtun , atunci trebuie sa am presuine ceva mai mare .
Eu cred ca as elibera zona incercuita a acvariului .. cred ca ar arata si mai bine .... i ai da o tenta mai profi ...
|
 |
|
Ar fi bine sa faci ceva teste de PO4, NO3 , Fe sa vezi cum stai . Eu am o gramada de pesti in al meu si bag si NO3 la greu si tot sint la limita de jos mereu .... hydrocotile dupa mine maninca foarte mult fertilizant .
La sistemul de co2 din cite stiu doar reactorul se curata in rest nu ai ce .Ala se infunda cu mizerie .
A si mersi de apreciere .  . Si al tau e foarte fain .... poate ar merge putin sa mai intri cu foarfeca ... 
|
 |
|
Nu este o problema combinarea lor , diferenta este doar la temperatura , cardinal tetra cere temperatura mai ridicata ( in jur de 25-26 grade )
|
 |
|
E scurt timpul , intr o saptamina nu cred ca poti s ati dai seama de rezultate . Eu la sugestia lui Lucian folosesc solutii separate pt N,P, K si simt un plus in dezvoltarea plantelor. Pun dimineata micro si seara macro tot la 2 zile si plantele merg super .
|
 |
|
Legat de CO2 noaptea , inainte cind aveam bomba cu co2 mergea non stop . Nu am avut niciodata probleme , atita timp cit apa la suprafata a fost miscata bine de filtru . Eu cred ca 2 bule pe sec sint suficiente , dar poate cei cu experienta mai multa sa ma contrazica . Din cite am invatat de cind sint aici pe forum fertilizarea e vitala . Ma refer la micro si macro - la fel de importante amindoua .
|
 |
|
Eu tot as suspecta lumina . Eu la 126 l brut am 2 neoane t5 care fiecare da cite 2300 lumeni plus reflector pe el , iar distanta la luciul apei e f mica.
|
 |
|
Ca lumeni eu cred ca sint suficienti , nu stiu cit de mult se pierde prin faptul ca e la distanta de luciul apei ....
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Gabi, amu ti-am vazut si eu acvariul. Felicitari, arata de milioane
Multumesc maestre !
|
 |
|
La cit e de lunga marsilea ma gindesc ca ai deficit de lumina ... nu stiu e doar o parere ... asa arata marsilea la mine cind la 126 l brut aveam 2 neoane de 18 w
|
 |
|
Mersi yo2lsk de apreciere !
In seara asta am schimbat canistra, am trecut de la un eccopro 200 la un eccopro 300 . Se simte putin surplusul de debit si am satisfactia ca am mai mult material filtrant ... 
|
 |
|
Ai nevoie de teste inainte . Vitale sint de : Fe, PO4 , NO3 . Functie de rezultate stii cit trebuie sa adaugi din fiecare fertilizant .
|
 |
|
Foarte fain , cred ca ar mai merge ceva adaugat nu mi dau seama pe moment exact ce , dar ca sa exploatezi si mai mult radacinile ( e vorba de zona de baza a radacinilor, acolo cred ca ar fi nevoie sa mai adaugi verde ) . Fertilizantul care l adaugi contine si macro ?
|
 |
|