Message |
|
Daca este lucky bambus rezista dar as recomanda sa le iasa cateva frunze afara din acvariu.
|
 |
|
Nu carasului in acel acvariu. Este prea mare, va dace ravagii, va manca ceva guppy, neoni...cam tot ce îi intra in gura. Doneaza-l altcuiva.
|
 |
|
Daca este unflata doar intr-o parte sa nu fie dropsy. Da un search si vezi daca se potriveste.
|
 |
|
Bine ai venit. De citit de aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page
Daca poti incearca sa iti iei un acvariu mai mare. Se spune ca acvariile mai mari sunt mai usor de ingrijit, de mentinut la nivelul optim de crestere a pestilor, plantelor decat acvariile mici. Daca vrei gaseste pe cineva sa iti construiasca un acvariu, cele din magazine sunt mai scumpe decat fac/merita, au instalatiile de iluminat, in general, subdimensionate cresterii plantelor ceea ce duce in viitor la alte cheltuieli.
|
 |
|
10 vallisneria spiralis 10-15 cm
8 echinodorus vesuvius 20 cm
3 hygrophila corymbosa angustifolia 25 cm
15 bacopa monnieri 30 cm
5 Ludwigia repens 15 cm
pret pachet 35.00 ron numai pt Bucuresti
|
 |
|
N-am auzit de neoane Narva si cred ca sunt foarte proaste. Ce imi spune ca sunt nepotrivite pt acvarii plantate este si acel 640 din coada... Cei 36 de w pe care ii ai, la 120 l de apa ,sunt considerati foarte putini. deci o intensitate luminoasa slaba cu un spectru pe care plantele nu il prea pot folosi pt o crestere corecta.
Recomandare.
daca poti schimba neoanele cu osram 865 de 18 w, mai adauga neoane (daca poti) macar pana ajungi la 0.50w\l. Iata o lista de plante cu nevoi putine care pot rezista la tine.
Anubias barteri
Bolbitis heudelotii
Ceratophyllum demersum
Cryptocoryne beckettii 'petchii'
Cryptocoryne cordata var. cordata 'blassii'
Cryptocoryne pontederiifolia
Egeria densa
Hygrophila polysperma
Microsorum pteropus
Echinodorus
mai asteapta si parerile altora.
|
 |
|
Spune-ne cu ce este iluminat acvariul ( ce fel de neoane/becuri, cati wati....) iar apoi in functie de lumina pe care o ai iti putem recomanda ceva plante.
|
 |
|
am dat omleta si la endleri dar trebuie maruntita destul de bine. daca mananca endlerii mananca si gupy.
astept rezultatele tale.
|
 |
|
|
 |
|
tipul de la petshop a vrut doar sa isi vanda marfa.
daca asa ii place fetitei atunci lasa-l asa. bafta cu puii.
|
 |
|
pestii dungati sunt tetrazona, nu sunt compatibili cu scalarii, beta.....o sa ii ciupeasca de aripioare.
crapii donati erau de fapt carasi cometa.
eu as scapa de castel, scoica.
prima hrana pt puii de beta galbenus de ou fiert tare, abia dupa 2-4 zile de la prima hranire poti incepa sa le dai microworms sau artemia (dar in mod alternativ , o masa galbenus, o masa viermi)
viermii micro sunt mai usor de intretinut decat artemia, sunt mai ieftini, se intretin mai usor.
bine ai venit si mult noroc.
|
 |
|
Din ce se vede ai molly negri, portocali cu pete negre, ceva xifo rosii, negri,cativa neoni , zebre albastre, SAE.
|
 |
|
Din primul set acvariul nr 4 pe locul 2 in topul meu
Din setul doi acvariul nr 4 pe locul 3 in top
Din setul trei acvariul nr 2. Pe primul loc in top.
|
 |
|
Oricum vad ca tu folosesti spray bar-ul, deci de directionare nu ai nevoie. Motorul nu are cum sa se arda de la existenta sau inexistenta unui dop de directionare. Sa ai grija ca dopul bricolat de tine sa nu obtureze iesirea.
|
 |
|
Nu cred ca ai nevoie de acea piesa si nici nu cred ca o gasesti prin magazine, poate la cineva care a avut astfel de filtru si care acum este stricat. Construeste-ti un dop mai estetic si mergi mai departe.
|
 |
|
mihutady wrote:.din start bioballs-urile produse de firme de profil sunt de o calitate superioara(teoretic) dar daca nu ai bani sau nu doresti sa cumperi bioballs ,copexul pare o alternativa foarte buna.
La ce ai spus tu mai sus eu te contrazic. Nu cred ca cele de firma sunt mai bune, in fond sunt tot din plastic iar per ansamblu copexul este mai ieftin ,are o suprafata disponibila bacteriilor mai mare intr-un volum mai mic. ...... doar ca trebuie putina munca.
Bioballs sun sun hjs 40. 40 bile ( 64 cm 2 / bila) = 2560 cm 2 = 1litru = pret 11 ron
Bilele din copex : 200 bile (51.9 cm 2/ bila) = 10380 cm 2 = 1,2 litri = pret 3.50 ron si doua ore de munca.
In ceea ce priveste utilitatea lor intr-un reactor extern din nou le consider superioare bio balls-urilor de firma. De ce?? Pt ca intr-un spatiu mic, mai multe locuri unde co 2-ul se poate ascunde si dizolva.
|
 |
|
|
 |
|
Mai ieftin decat bomba si easy carbo nu exista iar la faza cu perlarea mai conteaza si cantitatea si calitatea de lumina primita de plante.
Nu stiu sa fie cineva sa aiba perlare ce easy carbo, repet nu stiu eu, poate este cineva.....
|
 |
|
 Multumim Alex. Buna treaba.
|
 |
|
Asta cu paiele de suc am facut-o si eu ( kirucd stie) dar nu am ramas la ele pt ca pluteau. Copexul nu pluteste.
|
 |
|