[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: geani
Forum Index » Profile for geani » Messages posted by geani
Sfatul meu (pt mixtura) este: renunta la inima de vita si foloseste o gelatina vegetale, adauga niste spirulina. Mbunele digera greu proteinele si grasimile animale. Eu as pune nisip cat mai alb granulatie 0.4.-1 mm se gaseste in Hornbach 39 ron 25 kg, este curat si cred eu mai sigur, nu trebuie decat clatit un pic. Pietrele peste nisip.
Si niste imagini cu ceva plante si mai putini pesti.( am mai donat din ei ).
Parca mai frumos era fara plante
Arata foarte bine ce ai facut pana acum, asteptam sa vedem si baboii. In mod normal se deschide un nou topic la sectiunea adecvata. Cyrtocara Moorii se fac prea mari pt acvariul tau (parerea mea), in rest sunt compatibili.
Da-l incolo de birou du-te acasa la baboi......
asteptam poze
Care mai este starea acvariului tau?? Mai pune si tu o poza, o vorba ceva...
Prima Pistia stratiotes si a doua pare Ludwigia repens ( dar nu sunt sigur).
Ca sa le iau in ordine raspunsurile ar fi asa.
Pietrele nu sunt luate din vreun rau, apa...de mine ....ci sunt ramasitele cuiva care acum 5-7 ani a demolat, desfiintat o fantana arteziana. Am trecut pe langa ele de sute de ori dar nu le-am remarcat pana acum. Bine aveau si alte forme, de fapt avea ca era doar una mare pe care am spart-o cu ciocanul pana au ajuns mai multe si la formele dorite.
Plante mici as dorii si eu dar nu am avut succes cu parvula pogostemon si cuba, n-am lumina foarte puternica si nici CO 2 . Singura care mi-a trait si inmultit este blyxa dar asta imi pare prea mare pt un gazon.
De ce nu la plantate?? Pt ca deocamdata nu are nicio planta si inca ma gandesc daca sa trec la africani sau nu. O sa bag si niste plante sa vad cum arata ca tot le am si mai vedem dupa.
Ciorba o las acolo pana ma hotarasc si dupa ii triez.
Acvariu cu dimensiunile 80 x 50 x 35 (apa doar pana la 40 cm h) diy care pana in acest moment a fost plantat. Pentru ca tocmai ce am parimit o donatie constand in plantea si pesti ( multumesc colegului footix) am zis sa reamenajez un pic si cum ma uitam eu prin drumurile mele pt ceva elemente de decor am pus ochii pe niste pietre care mi-au placut. Asa ca m-am pus pe curatat, spart pietre, scos plante, aspirat substrat ( foarte bine).......curatenie generala... si dupa, am inceput sa rearanjez. Mai jos este ce a rezultat.
Nu va luati de ciorba mea. Cu plantele nu m-am hotarat cum le asez dar parca mi-e sa nu stric ce a rezultat ( aproape ca imi vine sa trec pe africani dar la dimensiunile acvariului nu prea stiu ce as putea baga). Mie imi place ce a iesit. Sa vad cu plante cum va arata.
Daca cineva se pricepe la ce africani as putea pune in acvariu rog sa dea un sfat. Multumesc.
Ii multumesc lui footix ca mi-a umplut acvariile cu pesti si plante. MOCA
Felicitari Ionut. Mult noroc la viitoarele concursuri. Cat mai multe participari si cat mai multe premii.
Pt a grabii ciclarea poti adauga bactozym, JBL filter start sau ceva asemanator , depinde ce gasesti in magazine. Citeste despre ele pe net, te ajuta.
Repet ce a spus colegul "Ar fi utila adaugarea locatiei la profil '' pt a-ti recomanda ceva magazine.
Chiar o pereche de picioare. deja te gandesi la inmultire ???....
Daca tot ne-am apucat sa nominalizam fiecare o specie de pesti favorita (pesti ovipari) hai sa sustinem fiecare in parte, cu argumente si dovezi din propria experienta de ce respectivii pesti alesi sunt cei mai usor de reprodus. , Eu am spus anabantidele. betta . colisa , gourami, leri, macropodus. Am sa vorbesc despre betta cu care am avut mai multe rezultate dar nici celelalte specii nu sunt diferite.
1.masculii si femelele de betta sunt usor de recunoscut. nu prea exista dubii in privinta asta.
2. sunt pesti destul de rezistenti, fara nevoi speciale, atat ca hrana cit si in privinta calitatii apei nevoii de aerare....rezista in spatii mici , spatii in care alti pesti n-ar face-o ( nu ma refer la borcane de 1 l ci ma refer la acvarii de mici dimensiun potrivite pt o familie de betta)
3. reproducere usoara,nu trebuie sa facem aproape nimic. decat sa punem o femela si un mascul (maturi) impreuna. uneori si un lighean de 5 l este de ajuns.
4. masculii (dar uneori si femelele) au grija de icre, pui le/ii protejeaza , nu le/ii mananca.
5. icrele nu stiu sa fie atacate ne nici un fel de fungus (lucru care la alte specii se intampla si care de multe ori face ravagii) deci nu este nevoie de interventii cu cine stie ce substante.
6. au un ciclu reproductiv destul de ridicat, cu aproximatie la 30 de zile ii poti pune la depus si te poti astepta la cateva sute de icre , pui.
7. puii mananca aproape orice le intra in gura, infuzori, galbenus de ou, fulgi /granule pisate, hrana vie sau congelata.
8.puii au un ritm de crestere destul de rapid.
9.betta sunt pesti care sunt potriviti incepatorilor in ale reproducerii oviparilor.

Daca mai are cineva ceva de adaugat sa o faca.
Eu zic anabantidele. Betta, gourami, leri, colisa. Sunt foarte usor de reprodus, au grija de icre, pui....sunt spectaculosi, frumosi mai ales in momentele cu pricina. Puii acepta aproape orice mancare care este pe dimensiunea gurii lor...eu pe astia ii nominalizez.
Arata foarte bine ce ai facut tu acolo. Felicitari. Astept evolutia.
Eu zic sa nu renunti, daca iti plac guppy, incearca sa cumperi de la cineva care ii inmulteste in tara. Si eu am cumparat cativa care proveneau din Thailanda si dupa doua-trei saptamani au murit ( doar ei) desi mai aveam si alti pesti iar conditiile din acvariu erau ok din toate punctele de vedere. Au murit fara vreun semn de boala, rana...ceva vizibil...la interval de cateva zile unul de altul. Guppy sunt, in general, pesti rezistenti, potriviti incepatorilor, frumosi, usor de inmultit. Eu zic sa mai incerci.
Ce ar trebuii sa inveti???
Dupa parerea mea tine cont de regulile de baza ale acvaristicii (filtrare, ciclare, calitatea apei, nevoile pestilor...aclimatizarea pestilor....) , sa ai rabdare cu acvariile noi, iar ca o observatie vacuta de-a lungul timpului (de mine) guppy nu mai sunt acei pesti rezistenti, potriviti incepatorilor,care pot trece prin toate nebuniile si cu toate asta sa traiasca, sa prolifereze. Varietatile de guppy din zilele noastre sunt super selectionati, consangvinizati, slabiti din punct de vedere imunitar si deci le trebuie acordata o atentie speciala. Nu renunta si mergi mai departe. Mult noroc
Nannostomus unifasciatus - One-lined Pencilfish
http://www.tropicalfishkeeping.com/profiles/one-lined-pencilfish/
Sunt xipho koi dar mai au pana fata, parerea mea cel putin doua saptamani.
Trichogaster trichopterus-Yellow Gourami, femela

Forum Index » Profile for geani » Messages posted by geani
Go to: