[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sonic11
Forum Index » Profile for sonic11 » Messages posted by sonic11
Clateste usor in apa care o scoti din acvariu si nu va fi probleme.
Am adus nitratii in valorile normale
Poate cineva sa- mi faca o introducere in arta osmozei?
Am pus ochii pe o instalatie de la Aqili
Aveai dreptate Stefan, m-a mâncat palma si am mai comandat ceva plante, acum sa vad cum o scot la capat cu nevasta
De unde pot cump?ra un tub neon osram lumilux 15w 865?
Am g?sit si sursa de no2, niste frunze moarte care sau stans in spatele acvariului si nu le-am abservat.
Nitra?ii sau mai calmat
O sa mai fac un schimb de apa peste doua zile.
Este cumva vorba de carota pentru material ceramic? eu am inprumutat de la un geamgiu cu mari rugaminti
Nisipul quartos care l-am recomandat costa 28 lei sacul de 10kgsi se gaseste la magazinele gen practiker, dedeman.....
Mai importanta este granulatia, 1-3mm
Mai sunt si alti inconstienti i-am gaurit bazinu unui prieten de 350l cu apa in el
Manado este bun dar i-ti va face destui nervi din cauza ca tinde sa pluteasca , este singurul inconvenient.

"Nu vad de ce nu ar fi de-ajuns pietrisul daca am substrat fertil plus ca din ce am vazut, prefer pietrisul dpdv estetic, sincer."

Citeste cu atentie ce am scris....

Ti-am spus cum sta treaba cu manado, nu ti-am spus musai sa-ti pui in acvariu...

Si nu pietris, se va colmata si nu vei putea sa-l cureti de resturi si fecale, i-ti trebuie o granulatie de 1-3mm la substratul inert.
Pot folosi apa de la put? valorile astea sunt cu apa de la robinet.
Jbl aquabasis este substrat fertilizant iar jbl manado este inert, se folosesc inpreuna, primu strat este de aquabasis cu o grosime de 2-3cm iar apoi manado cu o grosime de 3-5 pana la 8cm.
In loc de manado te sfatuesc sa folosesti nisip qartos ce se foloseste la filtrele de piscina.
Manado este bun dar i-ti va face destui nervi din cauza ca tinde sa pluteasca , este singurul inconvenient.
Da poti face lucru asta dar fal cat mai repede, este indicat ca substratul fertil si nisipul sa fie introduse odata cu startarea acvariului.
Bacteriile denitrificatoare se fixseaza si in substrat.
Am cumparat astazi un set de cinci teste de la aquili iar rezultatele nu sunt de loc inbucuratoare

No2-0,2mg/l
No3-75mg/l
pH-8
Kh-13
gH-17

Ce ma sfatuiti sa fac pentru a aduce valorile la normal?

In privinta nitratilor o sa fac un scimb de apa maine(i-l faceam acum dar trebuie sa las apa la declorinat )
A folosit cineva aquili water conditioner la declorinare? este bun?
Nu- trebuie co2 pentru ciclare.
Ai umplut acvariu si vrei sa pui substratul fertil !?vei avea un acvariu plin cu noroi
Daca vei folosi jbl manado in locul nisipului, te sf?tuiesc sa il speli înainte de al pune in acvariu.
54 litri, 28 pesti.......sunt deja foarte multi.
Scoate din filtru extern tot si pune siporax sau matrix, ar trebuii cam 3 litri minim.
Indicat ar fi sa mergi in paralel cu ambele filtre timp de doua trei s?pt?mâni .
Eu am luat de la cineva o cryptocoryne care avea alge pe funzele mai b?trâne caruia i-am aplicat cu seringa easy carbo direct pe frunze .
Planta era tinuta in carantina in alt acvariu iar frunzele respective sau ars, sau inegrit.
Ai grija cu easy carbo, nu pune direct pe frunzele plantelor, le va arde!!!
Cumpar valisneria ludvigia, si ceva pentru pus pe lemn.
Detalii la nr. 0728537378 sau pe mp.
Gandestete ca fundul este deja tensionat iar presiunea suplimentara a apei va apasa pe el.
Decizia de al lipi din nou i-ti apartine, eu unu nu la-s lasa asa.
Cred ca ai mare dreptate in leg?tur? cu num?rul de plante
Nu am rezistat tenta?iei si am cump?rat si o cryptocoryne vene?ii, o am in carantina deocamdata, c greu m-am ab?inut sa nu o bag in acvariu.

A?tept r?spuns la întreb?rile mele

Forum Index » Profile for sonic11 » Messages posted by sonic11
Go to: