[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Ai de gind sa il tii in acvariul de 20l? Stii cam la ce dimensiune ajunge? Ia priveste aici - http://myfishtanks.info/fish-profile/freshwater-fish-species-profiles/plecostomus-pleco/
Si da, poate sa manince si pesti mai mici, pe linga alge si plante.
Bine ai venit!

Te rog sa iti treci locatia in My Profile.
Bine ai venit pe acvariu.ro!
Te rog sa treci in prezentarea ta numele intreg si sa te pui la curent cu Regulamentul forumului.

tyna wrote: As mai da cele 2 zebre , 3 neoni si guppy .

Atunci pune un anunt la Donatii.
tyna wrote: De restul m-am atasat si imi vine greu sa ma despart :-) .

Nu prea vad bine atitea Colise intr-un spatiu asa de mic. Mai devreme sau mai tirziu, masculii vor incepe lupta pentru teritoriu, vor alerga femelele in dorinta de a se imperechea, se va lasa cu victime. Nu te lasa pacalita de faptul ca sunt niste gourami mai mici. Comportamentul e acelasi ca la toate Anabantidaele..

Mai baga plante in bazin. Pestii pe care ii ai iubesc acvariile bine plantate. Iar Coliselor le trebuie si plante de suprafata (Pistia, Ceratopteris, Libnobium etc)
flyer01 wrote:ca medii de filtrare ai putea sa inlocuiesti unul din straturile de burtete cu siporax,care este tot o ceramica,dar foate foarte buna.

Si carbunele activ - daca este, la fel - se inlocuieste cu siporax. Carbunele activ se foloseste dupa efectuarea tratamentelor pentru a elimina substantele nocive din apa.
Claudiavis wrote: Tu vrei sa spui ca siporax-ul nu ar fi util pentru filtrul meu ?

Ba e chiar foarte util. Nu ai citit cu atentie ce ti-a scris Ioan. Filtrul, asa cum este acum, realizeaza doar filtrare mecanica. Pentru cea biologica ti-a fost recomandat (=> click) Siporax
Claudiavis wrote: - la un acvariu asa mic cum e al meu, filtrul e si nu e important, pentru ca majoritatea bacteriilor se vor forma in substrat

Daca vrei pesti in el, filtrul este important. Si ar fi bine sa te hotarasti daca vrei si esti pregatita sa intretii un acvariu cu pesti, chiar daca e numai cu Fitza si cu inca unul.
Claudiavis wrote: - daca reusesc sa mentin un "bio-sistem" cu plante multe, ar fi ceva sanse ca apa sa isi mentina o compozitie acceptabila in nitrati/nitriti/amoniac (apropo, prea multe plante nu consuma oxigenul din apa?)

In timpul zilei, plantele consuma CO2 si elibereaza oxigen, in prezenta luminii. E chestia aia cu fotosinteza. Noaptea e pe dos, dar, daca ai pesti si filtru, nu e o problema.
Claudiavis wrote: - molly sint rezistenti la multe

Sa nu exageram. Eu zic sa dai o cautare pe google, daca n-ai facut-o pina acum, si sa vezi cam cum stau lucrurile cu specia aceasta.

Eu inteleg ca tii cont de aspectul si frumusetea acvariului. Dar trebuie sa ai in vedere si sanatatea pestilor. Prea multi intr-un spatiu mic inseamna un stres enorm => boli=> decese. Noi sfatuim oamenii cum e bine sa faca. Multi, pina nu dau cu capul de pragul de sus, nu ne cred. Iar cind ne dau dreptate, e prea tirziu.
Cauta informatii pe net despre pestii pe care vrei sa-i cumperi. Vei vedea ca betta ataca pestii cu inotatoare voalate, cum sunt si guppy.
Cine cumpara un peste doar dupa criteriul ca arata bine face o mare greseala. Inarmeaza-te macar cu un minim de informatii.
Eu v-am rugat pe amindoi. Este totusi topicul lui Temistocle, care are nevoie de ceva indrumari.
Ia citeste articolul acesta si vezi cam cum sta treaba cu Volumul acvariului si numarul pestilor.

Si inca ceva - 2 betta nu au ce cauta impreuna in acelasi bazin. Exceptie - atunci cind se doreste imperecherea - 1 mascul + 1 femela, dar dupa ce au fost indeplinite anumite conditii.

Te rog sa iti treci locatia in My Profile.
Despre fotografierea acvariilor.

Dar cred ca ar fi mult mai bine ca topicul tau sa aiba o oarecare ordine logica. Ai abordat atitea teme aici, ca nu mai intelege nimeni nimic. Din acest motiv forumul beneficiaza de mai multe sectiuni - ca fiecare problema sa poata fi incadrata acolo unde ii e locul.
Se descurca ei. Daca ai si plante de suprafata ca riccia, ceratopteris, pistia, egeria, elodea nu va fi o problema cu supravietuirea, iar in ceea ce priveste hrana, o poti da mai maruntita ca de obicei (macar in prima saptamina).
Cam asa ceva ti-ar trebui.
Ce hrana i-ai dat?
luci92050 wrote: un prieten foarte bun a cumparat ceva pesti de la un petshop la care sa zicem ca pestii nu sunt tocmai sanatosi...

Prietenul tau stie ceva de carantina? In unele cazuri face chiar minuni!
luci92050 wrote:Urmarile....2 ancitrusi bolnavi...( boala este asta: http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=3&GalleryId=2&klickedPic=020_e )

Daca sigur aceea e boala, fii convins ca nu va trece de la sine. Pozele puse de tine nu sunt deloc clare, din pacate...

Tyna - re rog frumos sa treci pe la sectiunea Despre noi si sa te prezinti in citeva cuvinte.

Multumesc!
Fiona wrote: Intrebarea este: cum e mai bine, mai cubic sau mai dreptunghiular?

Ce intelegi tu prin mai cubic sau mai dreptunghiular?
Fiona wrote:Mie mi-ar placea sa fie lung si inaltul si destul de ingust.

Ar fi bine sa il faci mai lat - cistigi profunzime.
Fiona wrote:Am inteles ca trebuie si pesti sanitari.

De unde ai dedus asta? Nu e obligatoriu si nici necesar.
Fiona wrote:Oare este mult prea mult?

Pentru 40l...ia citeste articolul acesta - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
Fiona wrote:Si inca ceva: cu ce e cel mai bine sa-i hranesc?

Cu hrana dedicata care se gaseste la pet-shopurile ce comercializeaza si produse de acvaristica.
Fiona wrote:Sper sa ma iertati.

Te iertam daca treci si pe la sectiunea Despre noi si iti faci prezentarea ca fiecare membru nou.
Mie imi place tare mult acest acvariu...asa cum este el, netuns si in starea lui de salbaticie pura. Iar faptul ca nu a beneficiat de un substrat fertilizant e surprinzator. Felicitari!
Citeste Ciclul azotului, Ghidul incepatorului
Vezi daca te ajuta articolul acesta.
Si noi ne bucuram sa te avem alaturi!

Te rog sa iti treci numele intreg, sa iti completezi locatia in My profile si sa citesti Regulamentul forumului.

Sedere placuta pe acvariu.ro!

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: