Buna!
De curand am vazut la cineva un acvariu si am descoperit ca ma fascineaza pestii. Imi doresc si eu un acvariu frumos, dar sunt incepatoare-incepatoare si am nevoie de cateva sfaturi. Am citit cam tot ce e prin google despre acest subiect, dar nu sunt complet lamurita asupra anumitor aspecte. Eu o sa incerc sa va povestesc ce intentionez sa fac, iar pe voi va rog sa ma corectati daca gresesc cu ceva.
In primul rand, acvariul. Mi-a promis prietenul meu ca mi-l face exact cum il vreau. Intrebarea este: cum e mai bine, mai cubic sau mai dreptunghiular? Sau nu conteaza? Mie mi-ar placea sa fie lung si inaltul si destul de ingust. Ma gandeam la 50*20*45. Ar avea cam 40 l.
In al doilea rand, echipamentul necesar. As vrea sa-mi recomandati ce pompe, filtre, termo, etc sa iau pt un asemenea acvariu. De preferat cat mai ieftine, deoarece nu stau kiar pe roze cu banii. Si daca puteti sa-mi ziceti si cat costa (aproximativ) ar fi perfect. Si cam ce temperatura ar trebuie sa fie in acvariu?
In al treilea rand, pestii. Evident ca mi-as dori cat mai multi pesti, dar stiu ca trebuie sa ma opresc la o limita incat sa le fie pestilor bine. Mie imi plac guppy, molly si xipho si ma gandeam sa iau cate o pereche din fiecare. Am inteles ca trebuie si pesti sanitari. Ar fi suficient un ancistrus sau sa iau 2? Sau devine prea populat acvariul? Si mi-ar mai placea si cativa neoni.

Oare este mult prea mult? Si inca ceva: cu ce e cel mai bine sa-i hranesc? Si sunt compatibili?
In al patrulea rand, plantele si pietrisul. Ce plante sa iau si cate? Si ce fel de pietris?
Si nu in ultimul rand, vreau sa va multumesc pt rabdare. Sunt convinsa ca intrebarile mele sunt destul de stupide, dar sunt incepatoare. Sper sa ma iertati.