[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
kazaku wrote:Iar w/l e valabila doar la plantate. Acum depinde ce vrei sa faci in acvariu, ce vrei sa bagi in el.

A spus de vreo trei ori ca vrea sa creasca plante ...

La acvariul cub cu latura de 40, adica 64 litri, eu as recomanda o lampa cu doua neoane de 24 W. (dar e important sa le poti aprinde separat, pentru ca la inceput vei merge cu un singur neon)
Pe neoane alege unul cu lumina mai calda si unul cu lumina mai rece. O varianta ieftina ar fi Osram 830/840 si Osram 865/965. Sau de la JBL combinatia Solar Tropica + Solar Natur. Sau Giesemann Aquaflora + Midday. Sau Aquamedic Plantgrow e alt tub cu lumina mai calda, bun pentru plante.
Variante sunt.

Pe filtrare eu as merge cu un filtru extern cu un debit intre 400 si 700 l/ora. As recomanda pe cel cu debit mai mare, ce are implicit si volum mai mare de obicei. Daca e debitul prea puternic, poate fi reglat din clapeta.

Pentru substrat, daca vrei sa cresti plante in el, n-ar strica un substrat fertil, precum JBL Aquabasis, care e si ieftin. Deasupra poti pune JBL Manado, dar si pietris autohton. Important e sa aiba o granulatie intre 1 si 3 mm sa zicem.
Bine ai venit pe forum si revenit in acvaristica!
Asteptam sa deschizi un jurnal la sectiunea potrivita, unde vom putea discuta si diverse probleme de care te lovesti.
Eu as recomanda un filtru hang-on, ca sa nu mai ocupi loc in acvariu.

Ca vietati as recomanda niste creveti.
Pai ce sa iti mai spunem...ambii fertilizanti (micro) sunt buni, atat jbl cat si easy life profito.
Eu am folosit pana acum jbl si am avut rezultate bune. Acum combin jbl cu easy life. Pe viitor voi incerca doar easy life, de curiozitate.
Profito are cateva micro elemente in plus fata de jbl si daca tin bine minte s-ar putea sa aiba concentratia de fier un pic mai mare (dar nu bag mana in foc...poti sa compari doua cutii sa vezi).

Oricum, pentru un acvariu normal, oricare l-ai folosi, e bun.
Si mie imi place
Dar cred ca ar merge poza ceva mai luminoasa...
M-am deshidratat salivand la pozele astea ...
Sa intelegem ca ai schimbat din nou setupul?
Felicitari pentru cei mici
Sau Cryptocoryne parva...
Nu-s marinar, da' totusi nu pot sa nu raman masca in fata unui asemenea bazin...

Absolut superb!
Ma gandesc la mouthrot dupa ce descrii.
DAR, pune o poz ca sa fim siguri.

Sau intra pe http://www.jbl.de/en/online-hospital si cauta niste poze acolo ca sa incerci sa identifici.

Oricum ar fi, bettanul nu sta bine in bol. Ia-i un acvariu de vreo 10 litri, cu un filtru (hang-on de preferat ca sa nu faca niste curenti de apa prea puternici si sa nu ocupe loc in acvariu), niste plante si o lampa de 5 wati si e numa' bun.

Bine ai venit!
Adevarat a inviat!

Asta da sustinere
Multumim!
Grozav didiplis-ul...
Si fisidens-ul arata superb.
Chiar, niste detalii?
Nu vrei sa mutam topicul la jurnale?
Inteleg.
Intreb pentru ca si pe mine ma tenteaza asa ceva.

Ce cantitate ai acolo? 1 litru?
Chiar asta vroiam sa te intreb, ce observatii ai in legatura cu acest filtru...De ce zici ca sunt bani aruncati pe fereastra?
Rubinul e tare frumusel.
E bine ca vrei sa ii dai.
Nu e un acvariu potrivit lor.

Caraselul din coltul din dreapta spate e prins intr-o ipostaza mai ciudata sau asa sta el pe o parte?
Imi place culoarea varfurilor de didiplis

Trei canistre, imi place si asta

Ai si un filtru cu purigen acolo?

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: