| Message |
|
|
1. Conserve se numesc acvariile in care sunt multi pesti si apa putina.
2. Acvariile din poze sunt de expozitie - adica sunt creeate si prezentate, nu facute sa dureze o perioada prea mare de timp.
Daca tonul tau a vrut sa fie usor ironic, te asigur ca nu toata lumea isi permite acvarii de sute de litrii, din diverse motive. Important e sa sa fie bine intretinute. 
|
 |
|
|
FLORI AN wrote:
...iar in ceea ce priveste nunta... m-am insurat si inca mi se pare ca a fost o idee buna 
Felicitari si Casa de piatra! :-) 
|
 |
|
|
beauty wrote: 1-grija mea cu statutul apei 24 ore e ca ar putea sa aiba mai putin oxigen. gresesc?
Da. Oxigenul se introduce prin aerare.
beauty wrote:am cumparat clorvec de la Sera , si deci nu mai tin apa la statut.
Riscant.
beauty wrote:cel de la care am pestii punea direct de la robinet apa! si asta timp de 2 ani. ... si nu au mutrit pestii.
la mine cred ca e apa mai dura decat la el.. si poate alt ph de nu se adapteaza pestii... .
Asta de unde stii? Ai facut teste de pH, de duritate, etc?
beauty wrote:oricum o sa-i raresc
Cu cit mai repede, cu atit mai bine
beauty wrote:2- la carantina nu se pune filtru , ci se schimba complet apa la 2-3 zile.. asa fac . corect?
(asa am citit intr-un articol despre carantina. cred ca filtru absoarbe si substanta, medicamentul pus in apa pentru tratament )
Nu se pune carbune activ in filtru pe durata tratamentului. Filtrul ramine la locul lui si trebuie sa mearga non-stop. Si in nici un caz nu schimbi toata apa. 1/3 din volumul bazinului este suficient.
|
 |
|
|
lucian.con wrote:Dar nu prea cade mancare pe fund pentru ca o mananca rapid cailalti colocatari.
Sa le dau mai multa pana ramine ?
Asta in nici un caz!!!! Nu ramin ei nemincati, stai linistit. 
|
 |
|
|
lucian.con wrote: OK astazi returnez si mai pastrez doar scalarii si 12-14 neoni ( adica mai iua 4-6 )
Scalarii se tin de obicei in acvarii de 200-300ll. Pentru ca la maturitate cresc mari si au nevoie de spatiu.
lucian.con wrote:si cei doi sanitari ( sper ca mananca mult caca )
Gresit. Sanitarii maninca doar resturile de hrana ramasa neconsumata, nu si altceva.
lucian.con wrote:Plante e posibil sa fie prea multe sau cu cat mai multe ...
E posibil si chiar recomandat.
lucian.con wrote: Acum la schimbarea unei parti din apa (10-15 l )am auzit ca exista niste substante care elimina mai repede clorul ( sau imediat) si protejaza si pestii sau cam asa. Este adevarat sau doar povesti ?
Apa e bine sa o lasi 2-3 zile sa iasa clorul din ea. Ca substante poti folosi Aquatan.
Acum e decizia ta - ce dai si ce pastrezi.
|
 |
|
|
Userul soare a fost debanat. Speram ca incidentele neplacute care au avut loc sa nu se mai repete. 
|
 |
|
|
Citeste aici - Molly balon.
|
 |
|
|
laviniu wrote:Am in acvariu de ceva timp niste creaturi foarte mici (0.5-1mm), albe, care seamana cu un mormoloc presupun (sau un spermatozoid), inoata "in salturi" si destul de energic si in special noaptea apar in numar alarmant de mare in toata masa apei. S-au inmultit foarte mult in ultima luna si nu par sa fie daunatori. Plantele sunt ok, melcii la fel si singurul neon din acvariu nu pare deranjat (ba chiar cred ca-i mananca daca am vazut bine).
Ce sunt si cum pot sa scap de ei ?
Poate sunt planarii. Citeste aici.
|
 |
|
|
jumbo wrote:Puteti sa-mi explicati si mie va rog cum se face cel din spuma poliuretanica .
Vezi poate te ajuta asta. 
|
 |
|
|
shyck wrote:
si acum va intreb, VOI CE ATI PUNE OAMNEI BUNI IN EL? in afara de neoni? chiar si vivipari(fara guppy ca sunt plin de asa ceva)
O pereche de ramirezi, daca zici ca nu vrei neoni. Si 2-3 corydoras sau ancistrus. Sau o pereche de betta - pentru ca ai coloana de apa mica.
Daca vrei vivipari, tine cont ca se inmultesc intr-un ritm alert si in curind acvariu va deveni neincapator.
|
 |
|
|
furnici wrote:da babustile alea sau ce or fi ele; in rest lasa-i in pace ca merge: e cam putin spatiu, dar merge, o sa stea linistiti in continuare, ca sanse de inperechere oricum nu au in conditiile astea.
crede-ma pe cuvant: io am avut anul trecut 74 bucati diferite, o "ciorba" de peste in vreo 210 litri
asa ca...........
...asa ca sa moara si capra vecinului...Bravo, frumos, ce sa zic... 
|
 |
|
|
luci09 wrote:
DECI IN AFARA DE CRITICI SA INTELEG CA NU POTI SA-MI DAI NICI UN SFAT PRACTIC.
Nu vreau sa supar pe nimeni dar intre timp a murit si scalarul si eu tot nu stiu ce pot sa fac ca sa-i salvez pe cei care au mai ramas
Schimburi dese cu apa lasata citeva zile sa iasa clorul din ea, mincare putina si sa te hotarasti ce pesti vrei sa pastrezi. Pentru ca toti impreuna nu se poate. Acesta e singurul sfat practic valabil in momentul de fata.
Nu stiu ce ti-a spus vinzatorul respectiv, dar de bine nu te-a invatat.
|
 |
|
|
lucian.con wrote:Am primit cadou un acvariu de 75 l (nou ) cu neon, filtru, incalzitor, plante si pesti.
Cred ca este cam aglomerat :8 Neoni, 2 scalari, 2 Betta (cred ca unul cam bolnav ca nu prea este vioi , are culori sterse si sta ascuns pe sub plante ),3 zebre, 5 nu stiu ce ( un fel de babusca alba cu o pata neagra langa coada ), 2 sanitari
Vreau sa mai returnez din ei , dar am nevoie de sfaturi ce sa opresc ca sa fie compatibili .
Va multumesc
Eterna poveste cu acvariul facut cadou...  Da' pe tine te-o fi intrebat in prealabil daca vrei acvariu?
Sfatul meu este sa opresti doar cei 8 neoni. Sunt niste pestisori foarte frumosi, nu fac multa mizerie si daca esti incepator ar fi cei mai indicati dintre toti pestii pe care i-ai mentionat. 
|
 |
|
|
Andru wrote:Eu zic ca nu am asa de multi dar sunt multe specii si ma cam incurc in ei la 100l am vreo 30 de pesti (neoni, guppy, molly, zebre si sanitari mici)
Citeste Volumul acvariului si numarul pestilor si poate o sa-ti schimbi parerea.  Si apoi imparte 100l la 30 de pesti si vezi cam ce iese...
|
 |
|
|
arathemis wrote:Succes in combaterea virusului.
Asteptam detalii.
Succes ii dorim si noi, dar daca nu ai ceva de spus care sa-l ajute cu adevarat, te rog nu mai posta doar de dragul de o face. Cit despre detalii, fi sigur ca le vei afla daca te intereseaza si urmaresti un topic anume.
|
 |
|
|
arathemis wrote:
Ce fel de sare e aia care se pune cu buturuga la fiert?????????
Ma refeream la sare fara iod.
Da' aia de muraturi ce are? Sarea fara iod se foloseste in general la tratamente.
|
 |
|
|
luci09 wrote:
Am avut 21 de pesti si tot parea ca este gol acvariu, 1500L,400l,400h
Eu pe guppy am vazuto ca alearga pestii.(este foarte agitata)
Hai sa o luam altfel. Ai un acvariu care nu a fost ciclat cum trebuie. Ai bagat din toate speciile care ti-au facut cu ochiul. Nu ai tinut cont de faptul ca nu se inteleg intre ei - cu alte cuvinte nu te-ai documentat inainte. Nu ai un fltru pe masura acvariului. Nu ai lumina. Nu ai plante naturale.
Practic ceea ce ai acolo nu se poate numi acvariu. Sunt doar niste pesti bagati la gramada, care nu vor supravietui mult timp in asemenea conditii.
Era mult mai bine daca plantai bazinul si puneai citiva guppy pentru inceput. Pe urma te puteai orienta si la alte specii mai pretentioase, cum sunt scalarii de exemplu.
Femela de guppy probabil ca este foarte stresata. Si probabil ca nu e singurul peste stresat din tot bazinul. Dovada este faptul ca unii sunt apatici, unii agitati si ca se duc pe rind intr-o lume mai buna.
Si inca ceva - un acvariu frumos nu este unul plin de pesti, ci unul in care pestii sunt mai putini dar sanatosi.
|
 |
|
|
Pirania wrote:Ce fel de sare e aia care se pune cu buturuga la fiert?????????
Cu Search ai incercat? Presupun ca nu, ca doar e mai comod sa pui o intrebare la care s-a mai raspuns de atitea ori decit sa cauti.
|
 |
|
|
luci09 wrote:Din cate am observat cred ca de vina este femela guppy,ptr. ca ea tot alerga neonii,iar de dimineata i-am gasit pe toti morti (5 mai ramasesera), si s-a apucat de ceilalti mai mari. Am scoso din acvariu (e drept cam tarziu)
Cum poate oare o femela de guppy sa creeze tot genocidul din acvariu tau, nu pot sa-mi imaginez.
Pestii mor din cauza conditiilor pe care le ai acolo, pentru ca nu sunt compatibili intre ei si nu in ultimul rind pentru ca sunt prea multi.
|
 |
|
|
Discus_men wrote:scuzati dar nu toata lumea stie sa "vorbeste" bine dar sa mai si scrie,asta e dak nu am avut timp sa trec pe la scoala  , trebuie sa ma intelegeti aveam de intretinut un acvariu :bla: . si in legatura cu acel site nu va suparati dar e pe fata fratilor.Nu vreau sa critic sau sa jignesc pe cineva dar trebuie facut un site cu TOATE magazinele
Serios? Chiar trebuie? Si de ce nu il faci tu, daca tot esti interesat?
Vorbesti prea mult si fara rost. Chestia cu trecutul pe la scoala e problema ta si nu cred ca intereseaza pe cineva.
Daca ai nevoie de un sfat, pune o intrebare la obiect si nu mai bate cimpii.
|
 |
|
|