[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Si de ce sa pui verde de malachit? Stii exact ce boala e si cum se trateaza?

Si inca ceva: de ce pui aceleasi intrebari in mai multe posturi? Citeste reply-urile. Daca nu ma inseala memoria, eu stiu ca ti-am mai raspuns la unele dintre ele.
Horea wrote: Dati-mi un link , daca stiti , ca dupa cum vedeti, eu sunt cam neindemanatic ....

Despre reproducere la Ancistrus sp.
shyck wrote: dar AM SCAPAATTTTT azi de toate (le-am si luat ) si am timp berechet numai pentru acvariu

Felicitari! :-)

shyck wrote: ce durata de viata are un neon? e pretentios? sensibil?

Vezi aici.
Nu sunt nici foarte pretentiosi si nici chiar asa sensibili, daca sunt ingrijiti cum trebuie.
serban1992 wrote:trebuie sa fac un referat despre sanitari. mi-ar trebui niste informatii. cate specii exista, la ce dimensiune ajung si cati litri i-ar trebui. multumesc anticipat

Nu te intreb daca faci referatul cu pricina pentru scoala... dar pot sa te intreb daca stii sa cauti pe site, pe google, yahoo, etc...Sau vrei sa-ti facem si temele acum?
Sorinel18_my wrote:Chiar te intereseaza sau postezi aiurea smilie ,nu vezi de unde e magda si de unde iesti tu?

Mai usor cu observatiile! Sau ai uitat ce opere de arta ai postat chiar tu acum citeva zile?
lucian.con wrote:
Scimb apa la 7 zile , mancare cu economie (cred eu...), lumina 18 W cam 14-15 ore pe zi.
Sa las si pestii nemancati tot cam atat ? :o

Schimba apa la 3 zile.
Ce inseamna mincare "cu economie"?
Lumina poate sa stea aprinsa si 8 ore/zi pina scapi de alge, ca nu se intimpla nimic. Se poate ca plantele sa nu mai creasca in acelasi ritm, dar isi vor reveni.
Sa stii ca rar se intimpla ca pestii sa moara de foame. Hranirea din abundenta are insa consecinte mult mai grave.
Sanitarii pe care ii ai ce specie sunt? Daca nu sunt ancistrusi, da-i si cumpara din acestia.

Cit despre chimicale...risti sa dai peste cap tot echilibrul acvariului. Mai bine nu.

Si citeste ce s-a scris pe la sectiunea Alge.
lucian.con wrote:Chestia este ca acvariul meu este nou ( 2 saptamani ), primit cadou si deja cred ca am o problemutza cu algele brune ( au aparut pe frunzele plaqntelor ) asa ca sunt dispus sa incerc cam ori si ce metoda...
S-o dau pe chimicale ? Si daca da ce anume ?

Chimicalele e bine sa le folosesti ca o ultima solutie. Fa schimburi dese de apa, mincare mai putina, baga ceva melcisori (din aceia mici si negri sau cei galbeni - pomaceea), lumina mai putina. Banuiesc ca algele au aparut ori datorita excesului de hrana ori datorita schimburilor rare de apa. Frunzele care sunt pline de alge e bine sa le inlaturi, pentru a opri extinderea lor.
Ce fel de filtru ai? Nu il poti regla?

Cit despre plante, nu este o problema daca ai multe. Numai ca trebuie sa te ingrijesti de ele - lumina, fertilizanti, schimburi de apa, temperatura potrivita.
alix wrote: ea mi-a facut cadoul respectiv stiind ca imi place forte mult si ca intr-un viitor apropiat intentionam si eu sa imi iau unul. dar acum sunt demoralizat si parca mi-e teama ca daca imi repopulez acvariul o sa imi moara din nou.

Atunci citeste si documenteaza-te cit mai mult inainte de cumpara alti pestisori. Asta nu trebuie sa te demoralizeze, ci sa te ambitioneze.
alix wrote:
nu uitati ca eu a primit cadou acest acvariu de la prietena mea care nu prea se pricepe asa ca.....

Nu e vorba de noi, e vorba de bietele fiinte. Oricum, mie ideea de a face un astfel de cadou cuiva nu mi se pare prea grozava. Un animal e un suflet, nu o jucarie. Daca nu esti pregatit sa ai grija de el si daca nu ai timp, mai bine renunta.
Ideea e ca in acvariul tau nu exista echilibru - prea multa mincare, prea multi pesti, prea mic bazinul. Pestii inghesuiti nu rezista prea mult timp.
Daca vrei neaparat scalari, atunci fa/cumpara un acvariu pe masura. Daca il pastrezi pe cel de 30l - orienteaza-te spre citiva pestisori de talie mica - nu prea multi!
In primul rind pestii pe care i-ai avut erau prea multi pentru 30l si nici nu erau compatibili in mare parte intre ei.

In al doilea rind, citeste Ghidul incepatorului, Ciclul azotului si Volumul acvariului si numarul pestilor ca sa nu mai repeti aceste greseli pe viitor.
Decit sa te chinui sa gauresti furtune, mai bine faci rost de un filtru performant, care sa mearga bine. Este o investitie, ce-i drept, dar ai avea numai de cistigat.

Nu stiu de ce, dar perdeaua de bule o asociez involuntar cu castele, scafandrii si alte asemenea "minunatii". Nu e de bun gust. Asa cum multe din acvariile de prin pet-shop-uri sunt amenajate cu un gust cel putin indoielnic...Daca vrei un bazin frumos, arunca un ochi la galerie.
arathemis wrote: Se mai poate accesa vechiu forum cumva?

Din nefericire nu.
mihai20005 wrote: Eu am spus cam asa ce am vazut, nu ca as fi stat sa numar firele de plante din acvariu, poate or fi mai multe.

Intr-un acvariu de 100l ai doar Vallisneria? :o Pai nu e mai mare pacatul de bazin sa-l plantezi doar cu un singur fel de planta? Nu pot sa cred ca nu mai gasesti si altele.
mihai20005 wrote: Si as mai avea o intrebare. Daca as mai pune un singur guppisor femela sau mascul din crescatoria proprie care e aproape de lungime de cei din acvariu, am sanse sa il gasesc mort din cauza xifo ? O sa il bata ?

Daca vrei sa faci astfel de experimente, nu te opreste nimeni. Dar e pacat de ei.
arathemis wrote: Cum deosebesc care ii mascul si care ii femela?

Inotatorea dorsala a masculului este mai dezvoltata si ascutita.
arathemis wrote:P.S. Tot gurami sunt vinovati de ciopartirea frunzelor unor plante. Cum pot sa ii dezobisnuiesc de obiceiul asta al lor? Ii hranesc cu fulgi si cu granule (hrana completa pentru pesti scrie pe cutie).

Da-le si hrana vegetala - fulgi, spirulina.

Poate ar fi bine sa citesti si Trichogaster trichopterus .
eek! wrote:Ai mei Betta stau pe frunza unei plante sau pe fundul bazinului parca lungiti intr-o parte, adica cu aripioarele culcate parca ar sta pe fotoliu intr-o parte. Cand au chef sint si vioi, mananca, arata bine. E normal sa stea asa sau e un comportament cam ciudat? Ei stau cum mi-ar place mie sa stau la mare cu o berica in mana...

Mai ai si alti pesti in acvariu in afara de betta? Ma gindesc ca poate ii streseaza ceva. E drept ca nu sunt foarte activi, dar chiar sa stea culcati nu prea cred ca e un semn bun.
lucian.con wrote:Care este oare explicatia, deoarece nu i-am introdus brusc in acvariu iar ceilalti neoni sunt OK.
Ca simptome am vazut ca erau parca nauciti, si cerd ca si putin mancati (muscati) .Am observat ca unul ava ochii mancati .

Depinde de felul cu i-ai introdus in bazin. Acomodarea se face treptat si cu rabdare. Dar se prea poate sa-i fi luat bolnavi si atunci nu au supravietuit socului de pH, temperatura, etc.
Iar pestii care nu sunt sanatosi sunt victime sigure ale celorlati.
Acum intrebarea este de ce i-ai bagat in acvariu si nu i-ai tinut in carantina? Asta e o regula sfinta pentru orice peste nou cumparat.
Vezi ca pestele se numeste Black Molly.
Userul Discus_men alias Daymond tocmai ne-a parasit. Ii uram discusi cit mai mari si alge cit mai putine, impreuna cu un calduros La revedere si drum bun!

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: