[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Cabinetul e la 100 m de apartamentul in care stau, deci eu o sa fiu mai toata ziua pe acolo ca sa fac mentenanta, l-as fi facut acasa dar nu prea am loc de el in casa, in cazul asta i-au din prima pompe de valuri vortech, instalatie de iluminat buna si il fac de la inceput acvariu cu sps.
ps cabinetul este de ortopedie-traumatologie
Am facut ieri primul schimb de apa cu osmozorul nou!
Cl mai mare curaj este ca parintii mei nu o sa stie decat dupa ce vin toate acareturile, o sa se certe cu ea din motivul ca eu o sa ma ocup numai de acvariu in loc de scoala.
Deoarece stiti ca bunica mea vroia la ea la cabinet un acvariu marin, la inceput am vrut sa fie ceva modest, dar acum am vorbit cu ea si am hotarat?
Bazin 200/55/50cm din sticla de 12mm cu fund dublu, intaritoare si fata din sticla ultraclara de 12mm.
Pentru inceput o lampa metal halide sau 10 neoane t5 54w apoi leduri de calitate, (ca sa nu dau toti banii de odata).
Sump de cat v-a fi nevoie.
Skimmer tunze 9011 sau ceva reef octopus sau BM, depinde de ce imi recomandati.
Pompe de valuri sun sun pe care ulterior le voi schimba cu vortech.
Reactoare, matrix, denitrate, rowa phos si ce ma mai sfatuiti.
Nisip, piatra vie si uscata.
Pompa recirculare (ce ma sfatuiti?)
Pentru inceput acest bazin v-a fi fish only cu Kenia, xenia, gsp, corali moi rezistenti, iar ulterior dupa ce voi schimba lumina v-a avea toate tipurile de corali.
Termenul de dat la apa este cel mult 15 iulie 2015, deci voi avea timp sa ma documentez.
Ce trebuie sa-mi mai iau, stiti vreun mester care mi-ar putea face standul?

Am si eu dastia in iazul strabunicii mele de tara, iaz natural format natural, acolo mai sunt si alte ganganii, o sa merg odata si vad ce gasesc.
Nu stiu, la centrala scrie ca am presiune 1,6 bari, deci cam greu.
Apropo, ti-ai montat osmozorul, ca eu mi l-am montat singur deoarece aveam racordul facut de la cel vechi?
Am pus in functiune noul osmozor, astept sa fac o galeata cu apa.
Acvariul e impecapil si nu are nici o zgarietura, bonus tot ce se vede in el plus filtru hang on clasica 3 si hailea hl bt400, acvariul cu cutie originala, filtrele tot cu cutie originala, tubul pl a fost schimbat acum 2 saptamani, am factura la bec sa dovedesc asta, si un mare bonus, un pot de 30/30cm de moss.
Pret 300 lei negociabil.
" alt="image" />
" alt="image" />
" alt="image" />
Pana la urma m-am hotarat ce update sa fac si pun lista mea de echipamente:
Bazin 40/40/40cm din sticla ultraclara cantuita
Sump de cat va fi nevoie
EcoTech Marine Radion XR15w Pro
EcoTech Marine Radion Mounting System Kit - RMS for XR15 Models
Tunze DOC Skimmer 9004
Ecotech VorTech MP10w ES Propeller Pump
Un ATO
Refractometru de calitate
Pompa recirculare
Diferite medii de filtrare
Sare Aquavitro
Diverse bacterii
Nisip viu
Reactor biopelete
Toate echipamentele mai putin skimmerul le voi achizitiona de pe sewatec.de.
La acest acvariu vreau neaparat piatra vie uncured premium.
Intrebarile mele:
E suficienta lumina pentru sps sau sa-mi iau modelul XR30w Pro ?
Unde gasesc piatra vie uncured premium?
Se poate pune overflow bean animal extern la dimensiunile 40/40/40cm?
Concluzie trasa de la acvariul pe care il am acum: Nu ma mai sucesc!
Il "dau la apa" pe 1 iulie 2015.
Nu vreau sa o fac potabila, pentru baut urmeaza sa-mi iau Zepter Edel Wasser, deocamdata am un filtru wirpool.
Am inteles, oricum nu o sa imi fac obicei sa beau apa de osmoza.
Deoarece astazi s-a intamplat un fenomen nefericit, acrescut accidental presiunea apei si vechiul osmozor vechi a cedat pe la imbinari, am facut comanda eu un osmozor aquaili cu nps.
Am o intrebare, ar avea ceva daca as gusta apa de la noul osmozor dupa ce il instalez, ca la cel vechi am gustat apa dar nu avea nps.
Mi-am gasit o lampa interesanta, e buna http://www.ebay.co.uk/itm/3Wx-9-coral-reef-aquarium-clamp-LED-light-fixture-with-purple-blue-10000K-bulb-/161078159639?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item258101a917 si mai e si asta http://www.ebay.co.uk/itm/Dimmable-Aquarium-DIY-LED-Kits-Lights-Blue-White-Marine-Coral-Tropical-/221374101827?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&var=&hash=item338aecb943
Gasesti stabilyty si la pachet mai mic.
Ma ganbdesc la ceva, daca tot vreau sump am varianta sa trec pe ceva mai mare, am disponibil un bazin de 60/30/35cm (hailea f 60), la care as adauga sumpul de 45/22/28cm si as transfera tot ce e in asta plus difernta de apa, piatra vie si nisip viu si mai bacterii, ca si lumina as avea pentru lampile pe care le am acum, dar schimbat becul actinic de 11w cu unul de 26w plus un tub pl de 24w alb-actinic, ce ziceti, merita sa fac acest upgrade, daca da o sa inep proiectul cu gaurirea acvariului si conectarea sumpului, daca merita sa fac upgrade, o pompa de apa de cati l/h mi-ar trebui?
Superb!!!!
Acvariul pe care vreau sa-l fac sump are 45/22/28 cm, m-am gandit ca inainte sa il leg la acvariu sa il las la ciclat pentru a evita deciclarea acvariui, e bine?, sa-mi pun si skimmer in sump, o sa vorbest cu Andy sa ma ajute cu compartimentarea, sa-mi iau overflow box sau puteti sa ma ajutati cu 2 gauri in sticla acvariului pe loc?
Aseara a venit un prieten la mine (are si el 2 acvarii), mi-a vazut creveti si m-a intyrebat daca ii vand, i-am zis ca nu si m-a intrebat cat au costat, i-am spus si mi-a oferit cu 50 lei mai mult decat au costat, prima oara nu am vrut sa ii dau, dar m-a casapit cu rugamintile si i i-am dat, astazi am transferat tot ce era in acvariu intr-un alt acvariu si am renuntat la acest acvariu, deci declar inchis acest jurnal (nici nu am apucat sa le schimb pietrisul ca sa fac niste poze demne de ei ).
Rog un admin sa inchida topicul, nu ma mai intorc la creveti, ma axez mai mult pe marin.

Clar, o sa imi fac sump cat mai curând, vreau sa-mi iau o lampa pentru monoligt, merge sa pun un led albastru de 3 w cu lupa de 120 grade pe post de monolight?
Cred ca lumina in exces e problma, o tin 10 ore pe zi (37w), la cat sa mixorez programul de iluminat?
Ar fi bine sa-mi fac un sump cu overflow box, ca am la dispozitie un bazin de 30 litri si nu mi-ar fi greu?

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: