| Message |
|
|
|
Tot scarbosenia asta am avut-o si eu...apa oxigenata a functionat cu brio.
Cata apa oxigenata pui si la cati litri de apa? Cat timp o lasi sa actioneze? Lumina e stinsa sau aprinsa?
|
 |
|
|
kazaku wrote:Pai tocmai ai descoperit cauza. Filtrul nu se curata, doar cand nu mai trage il cureti putin, cat sa respire si eventual il cureti in acvariu. Tu deciclezi acvariu la fiecare schimb de apa, distrugi coloniile de bacterii. Nu mai curata filtrul deloc si o sa fie bine.
Filtrul NU se curata in acvariu .... doar nu lasi inapoi toata mizeria din el. Se curata in apa scoasa din acvariu.
O idee insa ai buna.
E probabil ca o curatire prea energica a buretelui sa duca la scaderea numarului de bacterii.
Totusi, pentalik, cam ce acvariu ai? Cati pesti? Cum ii hranesti? Ce filtru ai?
|
 |
|
|
Pai aranjamentul l-ai facut tu
Degeaba ai plante, radacini, pietre, daca nu stii cum sa le pui. Iar tu ai stiut; cel putin dupa parerea mea...dar nu cred ca sunt singurul caruia ii place bazinul tau 
|
 |
|
|
|
E foarte frumos bazinul.
Felicitari!
|
 |
|
|
|
Pune te rog si o poza din fata.
Mie imi place ce vad.
N-ar fi rau sa mai adaugi niste plante, ai putine tare.
Daca acvariul e mic, de ce nu incerci o linie profi de fertilizare? Costurile vor fi si ele tot mici.
|
 |
|
|
|
Perlonul eu as zice ca se va colmata mai repede...fiind mai fin.
O poza cu bazinul nu ne arati?
|
 |
|
|
|
Arata bine!
Bravo!
|
 |
|
|
|
Foarte simpaticut!
|
 |
|
|
|
Si eu cred ca e thread algae.
O solutie de moment e apa oxigenata. O termina repejor.
Dar, ia si baga mai multe plante in bazin...mi se par putine.
|
 |
|
|
|
E frumusel, dar incearca sa formezi niste tufe.
|
 |
|
|
|
Kazakule, pentru ce sa faca schimburi de apa?
N-are niciun peste inauntru, poate sa fie nitratii si nitriti cat casa.
Lucian, daca nitritii au inceput sa creasca inseamna ca esti in prima etapa a ciclarii, cand scade amoniacul si cresc nitritii. Dupa ce scad si acestia si vei avea no2 zero, vei avea nitratii mari. Atunci faci un schimb de apa si incepi sa populezi (nu inseamna ca bagi toti pestii deodata).
|
 |
|
|
Ii trebuie o tunsoare
|
 |
|
|
Am reusit de l-am inscris intr-un final si la Scaper's Tank Contest. E numaru' 29, pe europa de sud.
Daca trece in primii 25 (ca si-asa sunt doar 31 acvarii pe zona asta) e mare lucru  Sa treaca de arbitri, nici atat
|
 |
|
|
Succes la rusi !
In RAC le poti inscrie pe toate trei
|
 |
|
|
Sunt oleaca off-topic, da' cu acvariul asta mititel nu ne incanti cu un jurnal?  E frumusel...
|
 |
|
|
|
Hmm, poate la inceput nu aveai problema asta pentru ca era debitul mai mare si "impingea" mai cu spor co2-ul.
Poate acum dupa trei saptamani, s-au mai colmatat un pic furtunele, a mai scazut debitul si mai ramane gaz pe traseu ...
Nu stiu, e o idee ...
|
 |
|
|
|
De nitrati scapi prin schimburi de apa.
Eventual fii mai atent la curatenie, ca sa ai mai putina materie prima din care sa derive nitrati.
|
 |
|
|
Faine buruieni!
Ca de obicei
|
 |
|
|
|
E frumusel, imi place!
Gazonul insa parca sta prea "drepti"...adica e ca o fasie dreptunghiulara. N-ar fi rau sa-l intrerupi pe ici pe colo cu ceva.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|