[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: uisanata
Forum Index » Profile for uisanata » Messages posted by uisanata
Message
din ce am observat eu ca ajuta la disparitia algelor, in afara de cel spuse de andras, sunt crevetii si vegetarienii (ex. ottocinclus). la cele 3 acvarii unde am incercat metoda "lumina redusa ca timp, nu intensitate, plus mancare putina si vegetarieni" a functionat de minune. Si fiecare din cele 3 acvarii a avut o perioada de cca 2-3 saptamani in care au crescut si alge verzi si din cele filamentoase exagerate demult. aveam un covor de alge peste hemianthus si 2 pereti verzi. in 2 din cele 3 nu mai exista deloc alge (si chiar ma ingrijorez pentru otto) iar in al 3-lea scad zilnic.
pare a fi heteranthera intr-o stare foarte jalnica. ii lipsesc nutrientii si lumina. in mod normal spatiu internodal este foarte mic.
http://www.ddbra.ro/biodiversitate.php

E posibil sa fie altceva, ai dreptate, dar am vazut de multe ori denumirea de 'utricularia sp' alocata unei poze cu utricularia graminifolia.

'Utricularia: The largest genus of carnivorous plants, it consists of some 215 species which occur in fresh water and wet soil across every continent except Antarctica. Utricularia graminifolia is a small perennial carnivorous plant that belongs to the genus Utricularia. It is native to Asia, where it can be found in Burma, China, India, Sri Lanka, and Thailand.' (wikipedia)
cum tunzi heteranthera? tai varfurile si le replantezi, apoi astepti sa dea ramuri noi ? sau ai alta metoda?
sunt invidios pe utricularia ta!
ce pacat ce nu se gaseste pe plaiurile noastre, desi creste in Delta Dunarii. crezi ca ar supravietui unui transport, sa o cumpar din alte meleaguri?
mihai86 wrote:substrat 2-3 cm turba acoperita cu un strat subtire de nisip de rau + 2-3 cm pietrish, plante: 6 bacopa, 1 anubias pitic, 3 echinodorus, valisneria vreo 12 sa zic, 4 microsorium + o feriga, in ultimul timp plantele au mers cam nasol si cred ca este din vina mea (am scos un manunchi sanatos de valisneria cred ca erau vreo 60 de fire) am zis ca sunt prea multe


turba era de acvaristica? chiar si asa, stratul de 2-3 cm e muuult prea gros. 1 cm ar fi fost suficient. ordinea corecta: turba, apoi pietris, apoi nisip (pe care l-as evita, deoarece impiedica circulatia libera a apei in substrat), iar pietrisul (2-3mm) ar fi necesar 4-6 cm.
daca lasai plantele mai absorbeau din nutrientii eliberati de turba.

mihai86 wrote:am 2 filtre unul intern 400l/h + un tetratec ex1200, le schimb pe rand sa nu raman in pana de bacterii


cum adica le schimbi pe rand? ce-i aia pana de bacterii?

daca resetezi acvariul, tine cont si de sfaturile celor mai experimentati de pe aici si din alte locuri referitor la pornirea unui acvariu.
bilti wrote:cultura de coropistiritza crescuta in gainat de cartita de campie






d-aia imi place mie forumul asta, mereu afli informatii noi si nepretuite.

poate te lamuresti aici:

http://www.fishpondinfo.com/plants/algaetable.htm

cei mai buni, parerea mea, sunt ottocinclus. sunt mici, deci nu-ti suprapopuleaza acvariul si papa numai alge. atentie insa, daca nu mai au alge de mancare vor muri de foame. citeste pagina despre otto, este cuprinzatoare.
cum ai facut? l-ai dat la petshop?
ma alatur si eu acestui post. am si eu un mascul albastru de betta de donat.
ia o maternitate. pui femela inauntru sa nasca si o scoti dupa ce a nascut. puii au apa filtrata si se simt foarte bine. eu am trei generatii deja de la o mamica.
daca esti mai curajos (si ai plante mai dese la suprafata apei) poti lasa puii si fara maternitate, neonii si guppy nu prea sunt canibali, dar mai stii.. din 20-25 de pui mie mi-au supravietuit 7 la prima nastere, cand nu aveam maternitate (dar am un betta, de aici si diferenta)
citeste linkul. ma refer la asezarea pietrelor. si tipul celalalt tot cam asa a inceput, doar ca a schimbat de mai multe ori setup-ul pana sa ajunga la varianta de la AGA.
acvariu tau si felul in care ai inceput seamana foarte mult cu acesta: acvariu de 10 litri, iar aici gasesti si jurnalul acestui acvariu.

image
uraa! d-abia astept.
iti dau pm. multumesc.
daca tot o desfiintezi, pot sa ma "lipesc" si eu de cateva fire, sa incerc si eu 'imposibilul'?
am avut un pot plantat intr-un nano si nu am reusit sa o inmultesc. creste incet si nu s-a ridicat de la nivelul substratului. acum au ramas cateva fire razlete.

vreau sa incerc din nou. poti sa ma ajuti?
ai dreptate cu numarul pestilor, avantajul este ca produc ei co2-ul de care au nevoie plantele. deh, acvariu pentru copii.
cat despre autocolant, o sa-l lipesc de indata ce-i voi contrui un stand acvariului. acum sta pe o masa, chiar in mijlocul camerei si eu il privesc din spate, deci mi-ar bloca complet ecranul.
ai idee ce planta este cea din stanga, in planul din spate?
Salutare
numele meu este Onut, am 32 de anisori si am recapatat microbul acvaristicii. am avut acvariu in adolescenta si citind acum cum ar fi trebuit sa-l ingrijesc imi dau seama ca i-am cam chinuit pe saracii pesti. am renuntat din lipsa de timp, dar m-au ajutat si parintii, care au lasat geamul deschis in camera unde era acvariul intr-o iarna crunta, iar cand si-au dat seama au bagat fierbatorul de cafea in acvariu sa-i incalzeasca la loc. surprinzator, multi au supravietuit.
acum am 2 acvarii, unul la birou, unul acasa, in camera fiicei mele de 7 ani.
cel de acasa a pornit cu un mascul si 2 femele de betta luati de la o nunta, unde era pe post de decoratie intr-un bol. am vizitat toate magazinele de profil si i-am cazat intr-un acvariu nano de 20 de litri, cu filtru, incalzitor si toate cele. acum, in afara de betta, mai sunt 3 guppy (merci g.g. pentru femela), 5 neoni, 2 cory, 2 otto si un calisto. plante: vallisneria spiralis, echinodorus bleheri, glossostigma. acvariul a fost pornit acum vreo 2 luni si merge foarte bine.
la servici am bricolat un homemade de 40 de litri, cu filtru extern, incalzitor si co2 din drojdie, unde deocamdata stau o pereche de colisa lalia, un calisto (luat de acasa unde devenise prea agresiv) si un otto (pe care promit ca nu o sa-l mai tin singurel). plante: anubias nana, ophiopogon japonicum (am aflat cand am ajuns acasa ca este planta de suprafata), o planta pe care am primit-o si nu stiu ce este, iar de curand am luat lilaeopsis, care sper sa-mi acopere tot substratul. am avut si hemianthus callitrichoides pe jos, care a fost smuls de masculul de colisa si acum alcatuieste un cuib maret de cca 10 cm la suprafata apei. substrat de turba si pietris. iluminare cu becuri economice osram cu indicativ 827.
era bine sa fi stiut ca acvariile nano se pot intretine fara filtru, dar acum e prea tarziu, deja tetratec600 functioneaza din plin (cam zgomotos, la inceput mi s-a parut ca era mai silentios)
cand o sa creasca lilaeopsis o sa renunt la ophiopogon si eventual si la anubias si planta necunoscuta, asa fel incat sa ramana numai un covor si decorul din piatra (lemn pietrificat de la H).

ce ziceti?
image
neoane cu lumina potrivita unui acvariu mai mici de 45 cm nu gasesti. eu am ales solutia cu becuri economice, care au indicativul de culoare apropiat de cel al neoanelor. se gasesc 830, 827 iar daca cumperi o lampa cu fasung cu pini si carpacesti sistemul de iluminat, poti gasi la brico si becuri cu temperaturi de culoare mai variate. mai ai si varianta cu lampi metal-halide, care sunt mici, dar nu sunt asa de recomandate pentru acvarii cu apa dulce.
daca mai este de actualitate am eu un reactor cu pastila ceramica, integral din sticla, cu bubble counter incorporat.
da-mi mesaj si-ti arat modelul.
 
Forum Index » Profile for uisanata » Messages posted by uisanata
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com