[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Deci pe prospect zice asa : 10 ml pusi la 500 l de apa ridica concentratia de no3 cu 2 ppm. Deci la mine la 100 l de apa ar trebui sa o ridice cu 10 ppm zic eu . Iar daca eu pun in jur de 13 ml ar trebui sa am binisor peste 10 ppm . Testul imi arata insa ca as avea sub 10 ppm. Acu nu stiu si testu cit de precis este .
Lucian folosesc pentru nitrati un test Sera care nu e foarte precis . Eu zic ca la e undeva la 8 ppm dupa 2 ore , iar a doua zi , dupa 24 ore undeva la 4 ppm as zice . Stiu de la tine ca trebuie sa fie mai sus dar parca mi se pare mult si asa sa bag 13-14 ml de soluite de NO3 tot la 2 zile .
Ma gindesc dupa ce termin macro de la Easy life sa cumpar de la Dennerle si sa vad daca exista diferenta . Mi se pare si mie ca foarte repede scade de la o zi la alta . De ex daca la 2 ore dupa fertilizare am 0,6 ppm PO4 , a doua zi am deja 0,3 . La ce plante am nu stiu daca chiar e ok sa scada asa repede .
Ma uitam acu seara la staurogyne si nu mai sint albicioase asa frunzele dar mai au inca pina la verdele ala crud .
Cele de la sera. De la ce firma folosesti solutii macro?
Pai rotala aia e o cauza pierduta. Legat de staurogyne ceva imbunatatiri se vad dar cred ca e nevoie de timp. Inca nu are verdele ala fresh. Sint incepator inca in fertilizare macro si cred ca de aia mi se par mari ratiile de fertilizant Care le adaug.introduc acum tot la 2 zile :8ml ferropol dimineata si seara 5 ml de po4, 5 ml de k si 13 ml de no3.
Chiar si asa dupa 2 ore de la fertilizare testu spune ca am undeva la 8 ppm no3.
Nu cred ca e ok asa, sa bagi solutia de declorinare in acvariu. . Eu de exemplu bag apa direct de la retea in acvariu, nu mi mai bat capu cu apa statuta sau sa o declorinez . Acum nu stiu daca astia aici baga sau nu clor in apa ( apa nu are mirosul de clor )
Hydrocotile tripartite.
Radacina e foarte faina SI daca SI grupezi plantele usor dezordonat PE linga ea,apoi Sa pui SI niste tripartite in Fata care Sa urce pe ea cred ca ar fi foarte de efect.
Eu cred ca as grupa valisneriile in jurul radacinii, chiar daca filtrul ramine la vedere.
Numai de data asta am editat. Am sa i scot din acvariu vroiam sa spun.

De aia mi am si permis sa editez Putin poza si sa sterg 4 din ei. Oricum pe final ii scot de tot.
Porcu wrote:Cyperusu' ar putea fi acceptabil daca s-ar inmulti si-ar face o "perdea" ordonata in spatele pietrelor. Ar dura cam mult da' poate merita o sansa. Marele defect e ca face frunze prea lungi.

Ma gindeam ca o sa fii mai caustic..am scapat ieftin
Oricum am in vedere o planta cu frunze mici Care sa compenseze cryptocorine.
Si eu am tot acvariu juwel cu dulapior si am mutat raftul mai sus( pur si simplu am pus 4 bucati de banda dublu adeziva in 4 colturi pe post de suport la polita) si am bagat pompa in dulap.
Stefan da te rog detalii legate de fertilizarea micro si macro (cantitati ) in cele 2 bazine .
Si un pearling de moss
[/img]image
E corect ce ai citit . Deci iti recomand sa pui un substrat fertil (Aquabasis ) peste care sa pui nisip de granulatie 1-2 mm. Daca ai plante usoare , nu vei avea nevoie de aditie de co2, este suficient fertilizare easy carbo si aditie de macro si micro elemente , functe de necesitati ( dupa ce ai facut teste in prealabil ).
Am vrut sa iau ieri niste rotala grun , dar nu am gasit o .Aveau in schimb cyperus helferi si am luat un pot si l am pus de test in bazin . Intradevar parca nu prea merge .... Pun si o poza ca referinta ( am scos aparatura )
[/img]image
Trebuie pe linga plante sa te informezi si despre substrat , aditie de co2 , fertilizare micro si macro , mentenanta , toate astea ca sa ai un start sanatos al acvariului de la inceput .
Eu te sfatuiesc sa incepi cu plante usoare , gen microsorum , cryptocoryne( varietati mai mici) sau moss . Sint plante care nu necesita conditii speciale , nu au nevoie de multa lumina .
Ei a fost gluma cu masina.
Adevaru e ca mi ar placea intr o zi sa conduc un Cooper si da am o barca la Stamberg...

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: