[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Magda wrote: Cam riscant, totusi, Dolly, cu lama de ras. Nu stii cand te apuca odata sarguinta si-ti aluneca lama mai tare pe geam.

Pai asa e facuta racleta din fabricatie, nu i-am pus eu lama...
Magda wrote: Cand citesc denumirea topicului astuia intotdeauna ma duce cu gandul la : "stele verzi pe pereti" :-)

Magda wrote:
arathemis wrote: cu toate ca m-am chinuit sa le rad cat de cat (nu prea se desprind cu magnetu`, mai mult le intind pe geam).

Eu obisnuiesc sa le "razuiesc" cu o cartela de tipul celor de telefon. Si atunci se duc foarte bine

Iar cu o racleta care are o lama de ras. La mine apar in partea acvariului unde bate putin soarele. Si se duc foarte bine, iar geamul nu se zgirie.
manex wrote:am inteles. o sa las frunzele asa, in speranta ca o solutie contra algelor va fi cit de cit de folos. stiti vreuna care sa dea rezultate? .

Solutii sunt, dar cum s-a mai spus, degeaba le folosesti atita timp cit nu elimini cauza aparitiei algelor. Uite citeva mentionate de un ghid de la Tetra: Tetra Aqua AlguMin, Tetra Aqua Algetten, Tetra Aqua Algizit.

Eu nu le-am folosit, asa ca nu stiu ce efecte secundare ar putea sa aiba.

Incerca totusi sa faci rost de 1-2 ancistrusi - decit sanitarul ala care seamna cu un sarpe, niste pomaceea (melcii galbeni) sau citiva melcisori din aceeai mici si maronii si schimburi de apa mai dese. E mai usor sa reechilibrezi asa un acvariu decit cu chimicale.

Bafta!
manex wrote:am vazut poze cu acavarii in trepte, cu piertre prin spate....

Interesant! Chiar asa, da niste link-uri sa le vedem si noi.
Pentru curatarea substratului, citeste Sifonare substrat - ca sa-ti faci o idee.

Ai sa vezi ca nu e chiar asa de greu.
cris68 wrote:...Salut tuturor!
As dori sa-mi spuneti cum se poate recunoaste femela de mascul la specia Beta Splendens. .

Masculul are inotatoarele mai lungi si mai mari decit ale femelelor, iar coloritul acestora este mai intens. Poze ai in link-ul dat de fr0ggy, dar mai gasesti si pe forum. Totul e sa cauti.
Magda wrote:Eu parca imi aduceam aminte ca si Dolly a spus ca ar vrea.

Sau....cum e Dolly?

Ba vreau si eu! M-am hotarit. :-) Macar intr-un coltisor de acvariu sa o am si eu...
osa wrote: Ideea e ca s-au confectionat dreptunghiuri destul de reusite, in care se pot planta plante. Ca si substrat a fost folosit nisipul.
Dar mie nu imi place

Daca tot zici ca nu iti place, nu inteleg de ce te-ai mai complicat cu dreptunghiurile alea. :o Lasa doar nisipul, pune cite o piatra mai aratoasa din loc in loc, o buturuga, un mopan. Dreptunghiurile acelea de care vorbesti tu pot fi folosite in schimb pentru a delimita o zona cu o anumita planta - cum sunt cele care cresc "covor", ceea ce ar mai merge.

Dar mai bine pune poze daca ai posibilitatea, ca eu una imi imaginez niste dreptunghiuri din sticla puse din loc in loc care arata cel putin ciudat in viziunea mea.
Dalles wrote: Acvariul nu e bine plantat.

Nu pot decit sa fiu de acord cu Dalles. Perdeaua aia de Vallisneria numai "perdea" nu e. Iar cind zici ascunzatori, nu te referi la buturugi, ci la grote sau pesteri.
Si nu inteleg de ce il incurajezi lucian.con sa tina scalarii intr-un volum asa de mic de apa. Daca iti plac pestii acestia, cred ca stii ca au nevoie de spatiu de inot si ca sunt destul de teritoriali.
osa wrote:ce substrat e cel mai indicat sa folosesc?:
- fara substart - planetele fiind tinute in suporti de sticla....

Daca te uiti la galerie, n-ai sa gasesti un acvariu cu asa "minunatii". Parca si vad paharele din bufet indesate cu Echinodorusi....

Pune substrat din pietris sau nisip, spalat bine si alege plantele in functie de acvariul pe care il ai, de lumina, de valorile chimice ale apei, etc.

Succes si bun venit! :-)
koala wrote:... in cazul acesta, sa mai apar la Cafenea, sau sa stau 'reaku' acasa ? ... that is the question ! ...

Poti sa apari linistit. :sic: Stii doar ca noi suntem fete finute...
lucian.con wrote:In 70 litri am 2 scalari micutzi (3-4 cm diametru) , 10 neoni si 2 sanitari micutzi, 1 betta.
Ieri am observat ca doi neoni nu mai au decat un singur ochi. Culmea este ca au atacat cei mai mari neoni dintre totzi.
Sigur scalarii sunt de vina ?
Ce ma sfatuitzi, sa dau scalarii sau neonii ?

Mai bine dai scalarii. Pe linga ca atenteaza adesea la neoni, nu au ce cauta in 70l. Nu faci decit sa ii chinui.
Bine ca nu l-ai facut astronaut de-a dreptul...
Bun venit! :-)

Plantele le fixezi cu ajutorul unui fir de guta sau cu un elastic - le "legi". (Anubias, Bolbitis, Microsorum sau muschi de Java - de exemplu, ca nu toate plantele merg fixate de pietre, buturugi, etc...). Si nu este nevoie de nici un substrat.
Magda wrote:
Ei, haide ca mai merge si cate un cockteil (ex:cuba libre ) cu umbreluta din cand in cand :-)

Ba bine ca nu! Si uita asa, incet, incet, o sa-i aducem in pragul falimentului....

PS Koala, parca vad ca o sa reduci drastic portia de rime. :sic:
koala wrote:... da' nici nu se cade sa refuzi un suc, mai ales daca e oferit din inima ...

...Ideea era ca nu trebuie sa se simta obligat cu ceva....

koala wrote:... ... acu' urmeaza faza aia cu : noi [ fetele ] putem sa ne luam si singure cafea si suc, iar voi [ baietii ] nu sunteti subtili deloc ...

Perfect! :sic: Atunci avem sucurile si cafelele asigurate, de la fiecare, pe rind, ca sa nu va suparati.... E Bine?
pandacul wrote:si m-a pus sa promit ca dau macar un suc.Eu zic ca are si ea dreptata ei de buturuga.Asa ca daca se poate ,ramine pe duminica la" primarie".

...Numai ca buturuga nu stie ca ce e moca e moca, dar mai are timp sa invete - adica nu se cer sucuri sau altceva.
viviparu'"] Se gaseste[i wrote: in set de doua buc[/i]. si costa vreo 25.000(lei vechi) setul.

Asa o fi, numai ca toni are locatia prin alte parti ale lumii.
manex wrote: sint curios cum as putea sa il aranjez cit mai bine cu plantele astea. sa le pun in ghivece...

Nu e nevoie sa le pui in ghivece. Fertilizant si schimburi de apa. Ca de altfel pentru majoritatea plantelor.

Sa stii ca schimburile dese si regulate de apa stau la baza unui acvariu sanatos - si pesti si plante.

manex wrote:aa si apropo: frunzele invadate de alge le pot rupe?

De rupt le poti rupe, dar pina cind? Planta se regenereaza, dar asta nu este totusi o solutie. Algele vor aparea si pe alte plante, nu doar pe Cryptocoryne.
pandacul wrote:Cumpar urgent muschi java,am o buturuga care a intrat deja in sevraj si nu mai poate rezista fara el.

Daca buturuga mai poate rezista pina duminica, iti aduc eu un ghemotoc. :-)

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: