| Message |
|
|
 ))))))) cu siguranta la acvariu,bineinteles 
|
 |
|
|
da,am invatat multe despre betta de atunci,se pare ca a murit de batranete ,a trait 2 ani si ceva,aproape 3,am facut un calcul cu sotia mai precis,si il aveam de 2 ierni 
|
 |
|
|
pe mine ma omoara pasiunea asta...hai,cu incalzitoarele mai e cum mai e,dar cu racitoarele,omfg !!! niste preturi,nici nu visez pe-aproape,slujba nu-mi permite,si nici nu cred ca o sa imi permit curand...daca incearca cineva faza cu cuburi de gheata ermetizate,sau baterii din acelea pt lazi frigorifice de camping,sa ne anunte si pe noi de rezultate 
|
 |
|
|
alex,daca nu iti iasa cu plantele,sa sti ca te poti alatura noua,grupurilor de acvaristi care nu au plantate,eu fiind iubitor de hardscape,pun decor 3d,substrat,buturugi/radacini/crengi si filtrare....arata mult mai ok,si nici nu iti bati capul cu fertilizanti,lumini,tuns,pensat si alte barbereli pe plante si bani investiti in CO2 sau alte dezechilibrari din acvariu,alge etc...astept sa iti descoperi pasiuneapt harduri  MAXIM 1-2 anubiasi,sau moss 
|
 |
|
|
|
ooooo da,o sa ai nevoie de ajutor,sticla goala e destul de grea,nu mai zi cu ceva apa...sa ai grija cum faci cu pestii
|
 |
|
|
practic si acela e un sfat :p. anyway,iarta.l pe d.nul Batman,e un om extrem de bun,dar nu s.a putut abtine 
|
 |
|
|
|
alex, trebuie neaparat sa iti iei ceva lampa/neoane,plantele nu numai ca nu iti vor supravietuii si acvariul va face alge,dar vara asta nu stiu daca vei avea mai putin de40de grade in apa,trebuie indepartat neaparat de langa geam
shaba: f bine ai facut,te sustin si ma bucur ca esti atat de interesat,majoritatea incepatorilor nu le pasa prea tare,iar cei care au acvarii demult nu accepta faptul ca gresesc la unele metode
|
 |
|
|
+1 cum a spus noul nostru coleg shaba  s.a documentat in ultimele zile :p
|
 |
|
|
|
Ceva poze?ca sa ne ajutam intre noi :p
|
 |
|
|
nu cred ca perechea o sa ii manance,in gura ii tine,nu cred ca se va gandi femela sa ii tina si in stomac  cred ca va fi ok
|
 |
|
|
|
hehe sa ii stapanesti sanatosi
|
 |
|
|
|
sa ii pastrati,sunt draguti.si ajuta
|
 |
|
|
|
acvariul este dragut,dar scoicile cu siguranta nu au ce cauta acolo,maresc duritatea apei si nu sunt de apa dulce.aerarea aceea de oxigen,iti va pali plantele,pt ca plantele au nevoie de dioxid,ca sa elibereze oxigen,nu invers.scoate scoicile,si pune filtrul sa valureasca suprafata apei,fara bule de aerare,asta daca vrei ca plantele sa iti traiasca.daca vezi ca pestii stau doar la suprafata dupa ce opresti bulele,inseamna ca schimbul de gaze nu e suficient,si astfel pui iar bulele de aer,si scapi de plante.despre tratamente ale grisului,sunt sute de topicuri.
|
 |
|
|
|
frate,citeste despre scalari si DE CE au nevoie de atata apa...daca supravietuiesc nu ninseamna ca traiesc
|
 |
|
|
sa iti traiasca  atata noua achizitie cat si restul 
|
 |
|
|
|
cel mai sigur,or sa iti mai moara din pesti,insa recomandarile ar fi ca si in posturile anterioare,vezi si tu pe aici : Multe,multe bule de oxigen orim prin filtre,oriprin pompe de aer cu pietre de aerare,schimburi de 30%-40% din totalul apei odata la 2-3 zile,si vezi ceva solutii de easy start al acvariului...De aici,vom vedea pe parcurs
|
 |
|
|
nu cred ca ar fi vreo problema la hranire(las totusi aici colegii mai experimentati sa adauge ceva) si singura problema care o vad eu aici e ca iti mai ia din volumul de apa,avand in vedere ca si asa nu e prea stralucit.in rest totul cred ca e ok....Ai grija totusdi la curatarea substratului,ai iarasi o problema de confruntat cu subtratul: manado e un substrat foarte usor,si daca nu esti atent,dezradacinezi plantele,iar nervi,iar apa pe jos iar injuraturi
Cred ca problema care o intrevedeai tu acum ceva timp de nu erai satisfacut de setup.provenea mai mult ca sigur de la pesti,nu sunt sigur ca te caracterizeaza
P.S: Multa bafta 
|
 |
|
|
vezi pe nevertebrate,sau pur si simplu pe google  asteptam 
|
 |
|
|
 ma bucur ca nu ai renuntat la proiect,si asteptam finalizarile...ai grija sa fie destul manado peste substratul fertil,altfel vei avea probleme cu colmatarea filtrelor
|
 |
|
|
|
f tare,oricum tin sa precizez din nou ca acele colise iasa in evidenta
|
 |
|
|