[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Io stiu oameni care nu mai sunt de mult incepatori si tot au acvariile pline de buruieni.
Asa ca nu-ti face griji
NU lua butelie de 0.5 kg; e foarte posibil sa ai probleme la incarcare, in sensul ca nu multi incarca butelii atat de mici.
Si in plus, se va termina repede.
Ia una de 2 kg (sau mai mare daca iti permiti).
Acvariul tau inca nu e ciclat, daca tu inca ai nitriti, inseamna ca abia incep sa se formeze nitratii (sau nici n-au inceput, dar apar la test datorita fertilizantului).
Vei putea stabili un ritm constant de fertilizare dupa ce se stabilizeaza bazinul.

Deocamdata nu te impacienta si nu "brusca" bazinul.
Salutare si bine ai venit!

Asteptam niste jurnale cu acvariile tale
Bine ai venit la noi!
N-am citit vreun studiu sau ceva, dar tind sa cred ca poti tine doar masculi fara probleme.

@severum777: cei doi ai tai nu cred ca au murit din asta. Tu mori daca 6 zile stai fara "ocupatie"?
Nu trebuie sa scoti toata apa ca sa pui pietrele, scoate un pic, cat sa nu dea pe de laturi cand bagi pietrele.
Insa vorba colegului de mai sus, daca le-ai luat de la mare, e probabil sa fie calcaroase.
Testeaza-le cu otet sau detartrant.
Pune o poza sa vedem daca e BBA si cat e de grav.
Daca sunt doar cateva smocuri, le poti smulge manual.
Probabil e vorba despre niste vietati denumite ostracode(da click pe nume, ai cateva informatii pe link-ul respectiv) (mai sunt si copepode si cladocere).
Mergi pe incredere cu mancare granule/fulgi , ce ai tu nu sunt asa pretentiosi.
JBL (astea gasesti peste tot)/ Tetra (la fel, gasesti cam prin orice petshop), sau daca vrei ceva mai de top, Dennerle.
La doua saptamani e cam normal daca ai niste nitriti, ar trebui sa scada in curand.

Recomandarile sunt undeva la un acvariu mediu ca sa zic asa.
Eu la un bazin full de plante, cand am folosit easy life am supradozat destul de puternic...si doza dubla.
Dar o iei cu usurelul si vezi pana unde ai nevoie sa cresti doza.
Frumos acvariul, plantele arata grozav!
Frumos bazin!
Ai si ceva plante cu crestere rapida, e normal sa consume.
Cam maricica diferenta la 2 ore...dar daca totul merge bine, nu-ti face probleme.
0.8 W/litru nu este putin...dar cu ce ai tu acum nu ajungi la valoarea asta...sau depinde de cat pietris vrei sa pui si cat vrei sa lasi gol la suprafata.
Mai exista varianta open top cu lampa.

Buteliile au un robinet standard, nu stiu de cat e fitting-ul, insa se potriveste cam orice reductor, de la orice firma.
Bine ai venit!
Bun venit pe forum!
Poti pune negru, maroniu, bej...le gasesti in natura.
Ca idee insa, nu trebuie sa potezi de 4 ori consecutiv acelasi lucru, pentru ca asta nu influenteaza viteza cu care ti se raspunde.
Ai si tu un pic de rabdare, ca nu sta nimeni sa urmareasca fiecare post si sa raspunda la secunda
E intr-adevar o pierdere mare.
Am patit si eu sa-mi "gazez" vietuitoarele, tot plecat fiind, doar ca in cazul meu a cedat reductorul ...

Fruntea sus!
Felicitari, ai un acvariu frumos!
Se vede si rabdarea si dorinta de a face lucrurile cum trebuie. Si asta e mare lucru

Referitor la intrebarea ta cu filtrarea.
Eu as lua inca un filtru extern, sa zicem un JBL e901.
Eu as am procedat la acvariul meu cel mare.

Sugestii in privinta aranjamentului nu am deocamdata, sa-l mai lasam sa creasca si sa se intinda gazonul.

Cat te-a costat controllerul pentru lampa?

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: