[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Siporax intr-un filtru intern Juwel - am nevoie de un sfat  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Adrian_
Membru de baza
[Avatar]

IP:

E vorba de cutia mare, neagra si urata care vine cu acvariile Juwel. Modelul de filtru pe care-l am eu este "Type 400", l-am cumparat la mana a doua impreuna cu un Rekord 96. Mai bine zis am cumparat doar carcasa, ca numai aia mai ramasese din el (power headul, mediile de filtrare si plasticele alea albe care tin mediile de filtrare disparusera in beciul in care fostul proprietar depozitase acvariul.

Am gasit un power head ieftin la cineva, asa ca acum vreau sa folosesc filtrul pe post de filtru bio intern. Ca filtru mecanic mi se pare cu desavarsire inutil, avand in vedere ca admisia de apa in compartimentul mediilor de filtrare se face doar pe sus, dar ca filtru bio, fiind dotat cu un head de 400l/ora, mi se pare ca are potential.

Problema in care am nevoie de un sfat este urmatoarea: filtrul este practic format din trei compartimente, unul in care se afla mediile de filtrare, unul in care se afla termomentrul/termometrele (are loc pentru doua) si unul in care se afla pompa.

Cum se poate vedea in schema atasata (nu faceti misto de ea, e facuta cu mouse-ul) pompa trage apa din compartimentul mediilor de filtrare prin doua gauri, una mai mare situata aproape de jumatatea inaltimii compartimentului, si una mai mica situata pe fund. Circuitul din compartimentul termomentrului nu cred ca are importanta pentru functionarea filtrului.

Eu ma gandeam sa astup gaura de la mijloc, s-o largesc pe cea de jos cu o suprafata echivalenta, si sa umplu aproape tot compartimentul cu siporax. Deasupra sa pun doua straturi de burete de 2.5cm si un strat de vata de perlon, pentru a impiedica mizeria sa intre in stratul ceramic.

Gresesc cu ceva? Ar exista vreun motiv sa las cele doua gauri asa cum sunt? (ele mi se par un sistem de reducere a debitului in partea inferioara a compartimentului, dar nu vad de ce as vrea asta daca bag cam 1.5 l de Siporax in el).

Sper ca acvaristii mai experimentati in bricolarea/modificarea de filtre sa-mi dea un sfat. Multumesc in avans.

image
Adrian_
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eram obosit aseara si am postat tarziu de tot, de-aia am scris "termometru" in loc de incalzitor" . Nici n-ar avea cum sa fie termometru acolo, carcasa filtrului este opaca.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: