[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: malawi_crys
Forum Index » Profile for malawi_crys » Messages posted by malawi_crys
pomi wrote:Domnu' crys, te saluta delfinul

Superb!
L ai imortalizat intr un mare fel!!! Cred c ai stricat ceva "pelicula" ca sa prinzi faza asta

A crescut mult si frumos! Nu stiti cat ma bucur ca i vad in evolutie stiind cum erau anul trecut!!!

Multam mult !
Si da i te rog un "bacio" din partea mea (bine, asta numai daca nu ti e frica de buzitele alea carnoase )

vereb wrote:Eu cred ca, Cristian acu lipeste acvariul, are ceva vreme ca nu mai vorbeste cu noi ,e secretos tace si face

@vereb, as fi vrut din tot sufletul sa fie cum spui tu, insa... astazi se implinesc 9 zile de cand am dat comanda la geamuri si tot azi am si fost peste ei dar zambind mi au spus ca vineri , sigur e gata.. ce sa fac?! indur si astept..

In alta ordine de idei, nu sunt genul care sa bata campii aiurea . As fi vrut sa am despre ce vorbi dar in lipsa , nu pot sa ma bag in seama doar de dragul de a strange postari la profil

Deci, daca nu duminica , sigur luni vom discuta pe subiectul "Lipituri" cu imaginile aferente! Promis!

O saptamana minunata!
Cristian
salapiat wrote:Acum am o alta dilema. Acavariu de ciclide are 2 filtre externe jbl 900 pline cu siporax si un resum intern pt filtrarea mecanica. Recent am achizitionat un eheim profesional 3 2080. Care varianta de fitrare e mai buna? cele 2 jbl sau eheim-ul?

Eu as merge pe Eheim desi 2080 ul este recomandat pentru acvariu mari de pana la 1200 L. S ar putea sa ai parte d eo mica furtuna in acvariu. Eu am un 2180 care si a facut treaba cu brio intr un 700 L si n am umblat aproape 1 an in el.
Oricum , chiar si cu cele 2 JBL , capacitatea de filtrare era oricum supradimensionata, ceea ce nu este un lucru rau mai ales in cazul africanilor.
Sfatul este sa folosesti Eheim ul *(cu mediile originale, neaparat) dar sa pastrezi si acel filtru intern pentru filtrarea mecanica. Ca sa protezejo Eheim ul, pe cele 2 Intrari poti pune cate un burete clasic, in felul asta o sa uiti de el
Sa zicem ca mergand pe varianta asta, economisesti un pic la energia consumata. Nu sunt rele nici JBL uile cu siporax insa Eheim ul este Eheim si ar fi pacat sa l tii degeaba in vitrina

Si inca ceva, ca o parere personala, referitor la aranjamentul pietrelor, este mult prea "la linie" si da senzatia de artificial. Bine, nici pietrele nu prea sunt ok , dar ma rog, gusturile nu se discuta
In rest, felicitari pentru pestani! Imi place cum se prezinta!

Toate cele bune!
Cristi
Domnul Bob a pus punctul pe "i". Ce era de spus , a spus. Eu nu am sa fac decat sa indes degetul in rana

In 150 L, ma intreb , de ce nu ai ales niste guppy sau alti asemenea?! Avantajele erau net superioare pentru toate partile implicate: tu, fetita si pesti.

Este un acvariu doar asa "de joaca pasagera" . Am vazut acolo un Nimbochromis Venustus (pestele cu pete), unul din pradatorii de Malawi, acum puiut dar ajunge la 20-25cm..Nici un 300 nu i ar ajunge . Deci... Restul fac parte din categoria mancatorilor de alge, "mbuna", dar asta nu i scuteste de un comportament chiar mai aprins decat pradatorii. Sunt pesti teritoriali, au nevoie de spatiu, de un anume set up al acvariului etc...Si ar mai fi un "american"..Nu sunt sigur dar poate se mai uita si altii! Deci ai avea un acvariu "mixt" daca se dovedeste ca am dreptate

Cam asa arata mediul din care provin aceste ciclide africane: Lacul Malawi- pt a ti face macar o idee:
http://www.youtube.com/watch?v=0iGL3fz5tZc&feature=related

Este mult de "povestit" iar daca ai timp si disponibilitatea necesara pentru a descoperi acesti minunati pesti, te vei indragosti de ei cu siguranta. Un pas mare l ai facut prin faptul ca ai cerut sfaturi aici deci intr o oarecare masura te intereseaza soarta si bunastarea acestor pesti.
Ca un fapt divers: Stiai ca puii acestor pesti se nasc in gura mamei , mama care poarta icrele de la depunere pana la eclozare in gura?!

Fata de plasticaraia prezenta imi exprim si eu dezacordul total. Am pesti de pe la varsta de 5 ani si nu mi amintesc de vreun scheletel sau corabie scufundate n acvariu ..Se poate si fara si chiar face bine ochiului..

Toate aceste "neajunsuri" se pot remedia , stai linistit!

Bafta!
6 ani ti au trebuit @Mare , ca sa ne arati un "semn" din mila "Mariei Tale"??!!

Nu mai intreb ce te a determinat sa ne dezvalui mici "secrete" din procesul nasterii si evolutiei Sarcofagului. Nu pot decat sa ti multumesc ca le ai impartasit cu noi , chiar si acum dupa mai bine de un cincinal in care le ai pastrat la cutiuta

Imi place mult de tot ! ..iar locatia , face toti banii

Nu prea am mai facut schimbari, nici poze, mi-e rusine de el ....... planuiesc io ceva modificari .......

Hmm..sa fie vorba oare de vreo schimbare radicala catre zona "calcaroaselor"?! Ar da super , avand in vedere dimensiunile, un biotop "negru" cu ceva Hapi

Bafta multa! Mai asteptam imagini!
salut @pyu! chiar daca un pic intarziat, te felicit si eu pentru realizarea acestui monstrulet! e un salt ca lumea de la 300 la 900..asta inseamna evolutie pe scara "africana"

ma bucur foarte mult ca am ocazia sa vad o parte din puiutii mei crescuti foarte bine la tine si ti multumesc pentru grija pe care le o porti! Intr adevar ,va trebui la un moment dat sa mai triezi din ei. Stiu ca ti este greu dar e necesar.

Tine o tot asa! Bafta multa!

PS. O singura intrebare am: perechea de Fossie pe care am vazut o in cateva clipuri , nu apare in acvariul mare desi m as fi asteptat sa fie prezenta dat fiind spatiul generos de care ar fi beneficiat. Ii tii separat ? Mi as dori tare mult sa i revad .Multumesc
pomi wrote:Eu zic sa il lipesti mai repede, ca se usuca siliconul in tuburi.
Detaliile legate de sump le poti rezolva, in timp ce lasi "la uscat" acvariul.

Ai dreptate maestre@pomi dar ce sa fac daca baietii astia "rai" ma "provoaca" la discutii de genul "sump uri" ?!

Una peste alta, discutiile astea chiar isi au partea lor buna, in sensul ca, intr un fel sau altul, prin parerile exprimate si sfaturile primite, aduc imbunatatiri "proiectului" initial, ma ajuta sa demolez sau sa mi intaresc unele convingeri s.a.m.d...cum am mai spus o, invatam cu totii cate ceva daca participam la astfel de discutii..am dreptate ori ba?!

il lipesc maestre, de cum imi aterizeaza sticla in casa! Promis!
Salutare @maestre Koala!

- vis a vis de rigidizarea si pozitionarea standului, este clar: cand doi sau mai multi vin si spun acelasi lucru, ar fi o prostie sa nu iei in seama sfaturile primite. Standul il voi rigidiza cu niste picioare suplimentare si l voi pozitiona pe peretele opus lasand priza, intrerupatorul si panoul de comanda al centralei libere

- referitor la tevile de OUT: voi incerca sa le duc pana la un 5 cm de fund si nu vor fi egale, iar cantitatea de nisip nu va fi atat de mare ca in filmuletul acela, maxim un 15/20cm. Sigur voi face niste teste inainte.

Multam mult!
kirucd wrote:As avea cateva observatii:

1. Teava de OUT de full sifon trebuie sa fie sub apa, atlfel o sa ai un zgomot infernal. Avand un debit mare prin tevile de OUT
nu poti sa le bagi sub nisip, cum ai desenat tu acolo, o sa iti mute tot nisipul in compartimentul urmator. Eu unul nu as mai
folosi sand filter.

2. Cum vrei sa faci Moving Bed Filterul si cu ce?

3. Apa in Moving Bed Filter eu as baga-o pe jos, deci ar mai trebui sa mai adaugi un geam astfel incat apa sa intre pe jos,
cum ai facut la ceramica.

4. Lasa compartimentul pentru ceramica cat mai mare. Ce fel de ceramica vrei sa folosesti?

Salutare Dragos!
1. Tevile de OUT le voi duce pana foarte aproape de fundul sump ului. Vor sta practic in nisip si sub apa. In felul acesta voi atenua forta cu care coboara apa in sump, deci as elimina riscul ca tot nisipul sa migreze in celelalte compartimente, si in acelasi timp, voi atenua si zgomotul de care pomeneai. Eu nu as renunta la acest sand filter .Pentru exemplificare,postez un filmulez cu un sand filter in genul celui la care m am gandit eu:
http://www.youtube.com/watch?v=e5u9oW-PSy0&feature=related

2.Moving Bed Filter ul as vrea sa l fac cam asa: http://www.youtube.com/watch?v=zxpBOGXkGls&feature=related
Sa vad de unde gasesc materialul filtrant pentru acest compartiment.

3. Apa in Moving bed filter m am gandit sa o las sa intre de sus in ideea ca in felul acesta va pune in miscare acel material filtrant insa cred ca si daca ar veni cum spui tu de jos , va fi acelasi lucru. Curentul de apa tot se creeaza.

4. Desenul nu e la scara Nu mai aveam loc pe pagina sa desenez acel compartiment al ceramicii atat cat as fi vrut de mare Voi folosi inelele de sticla sinterizata de genul siporax sau si mai bine ,un material cu proprietati filtrante fantastice: piatra lavica. Am vazut ca Eheim ul are un produs care se si numeste EHFILAV : http://www.marinedepot.com/Eheim_EHFILAV_Freshwater_Biological_Filtration_Media_Bio_Ceramic_Resin_Filter_Media-Eheim-EH2519051-FIFMBOCR-vi.html insa se gaseste pe aici la saci de 15 /25 kg fiind folosit cu preponderenta in gradinarit.
Se poate chiar o combinatie intre cele 2, siporax si piatra lavica.

Toate cele bune!
Cristian
@viulian, crede ma pe cuvant ca in fiecare zi , o stresez pe sotia cu privire la pozitiile astea doua. Am sucit standul de n ori si ,intr adevar , am ajuns si noi la concluzia ca este mult mai bine pe peretele lung al living ului. Dupa ce voi lipi acvariul, o sa mai verific o data ambele pozitii insa cred ca aceasta despre care ai pomenit va ramane.

LE: @domnul cu Google Sketchup este neimpresionat de desen adica impresionat, dar nu intelege. O sa fac eu desenul si o sa-ti trimit template-ul, poate asa e mai usor ... Nu totul, dar sa vezi ce sentiment fain cand rotesti camera si intelegi muuult mai bine ce si cum. Cu pixul ai tendinta sa te pacalesti vizual, sa iti lasi locuri care in realitate nu mai sunt acolo din cauza dimensiunilor

stiam eu Marturisesc ca am probat programiorul. Este mai mult decat util insa trebuie sa stai un pic pe el ca sa l poti controla ca lumea. Reusisem sa realizez la scara acvariul pe stand dar nu l am salvat . Multumesc mult pentru ajutor!
bobesku wrote:Ola Crys. Domnule, vad ca avansezi. Pacat ca te-ai grabit cu polistirenul, poate gaseai un isopren sau ceva de cauciuc. Care sa ajute designul mai bine. Faptul ca ai fund dublu ajuta oricum, deci ai fi putut sa stai si fara acest polistiren. Dar, daca il maschezi / pictezi nu va mai conta. Pana atunci insa te tachinez

Avansez ca melcul in formol Da , recunosc , m am grabit cu polistirenul .Solutia misto era cea de care am pomenit un pic mai sus: acele bucati de , sa i zicem, isopren, groase care se puneau sub masina de spalat. Dar nu mai aveam nici rabdare si nici bani! Poate pana vine sticla oi reusi sa il inlocuiesc . Daca nu , eu zic merge si cu polistiren asa cum a mers si la celalalt. N am mai pus polistiren gros de 5cm ca mi am furat o cand a trebuit sa lipim acvariul de 700. Sticla fiind destul de grea , se infunda in polistiren iar lateralele mici nu se mai incadrau cum trebuie, adica erau sub nivelul celor mari.

"@vereb, multumesc pt sfat ! sa l vad mai intai lipit acvariul, dupa care mici retusuri voi mai avea de facut pana o sa l umplu cu apa. Intr adevar parca pe latime as mai pune si eu ceva.

Acum am vazut ca a postat si domnu Dragos
kirucd wrote:O schema pentru sump ai facut? Daca ai facut prezintane-o si noua sa vedem ce si cum

Iar ma fac de ras Schema filtrarii v am prezentat o la inceput Nu este 3D si iar o sa ma certe @domnul cu Google Sketchup si nici nu are dimensiunile stabilite. Este o schema de filtrare fara mari briz briz uri, in principiu, un mix intre un sand filter, un wet ^dry si un moving bed filter.

image
image

Primul compartiment , acela cu geamul inclinat , unde vin si tevile de OUT din acvariu, va fi dedicat sand filter ului. Voi pune un strat de nisip , cam 10cm.
Apa se va scurge intr o "ploaie" apoi printr o sita peste mediile de filtrare din al 2 lea compartiment care va fi wet &dry ul. Aici voi pune 3 cutii de plastic pe care le voi umple cu bio balls si/sau bucati de burete . Prima cutie si o parte din a 2a nu va fi sub apa(dry). In schimb a 3 a da, datorita geamului despatitor care va mentine coloana de apa la un 25cm (wet).
Apoi urmeaza acel "moving bed filter" cu mediile aferente.
Dupa care apa va trece printr un compartiment pe care vreau sa l umplu cu inele ceramice sau piatra lavica.
Ultimul compartiment este cel al pompei de recirculare.

Cam asa am gandit sump ul. Dimensiunile le voi stabili dupa ce voi avea acvariul si racordurile montate.
Cum ti se pare_?
Am revenit cu pozele :

image

image

Standul e acoperit cu PAL melaminat de 20mm si polistiren de 20mm. A trebuit sa cumpar 2 bucati de PAL la 150cm lungime: una de 60 si cealalta de 50cm latime, din care a trebuit sa ajustez un pic pentru a ajunge la latimea cadrului.
Cum spuneam, PAL ul sta pe un "pat" de silicon , pentru fixare dar mai ales pentru a l lasa sa "lucreze" sub actiunea fortelor gravitationale. Am pus bolobocul pe el iar rezultatul este aproape de perfectiune La asta cred ca au contribuit si piciorusele de cauciuc montate la baza standului.

De lucru mai este la sectiunea asta dar o sa l termin, cu usi si tot ce mai trebuie, dupa ce voi vedea acvariul pe el.

Deocamdata, e pregatit pentru primirea sticlei
Problema e ca nu prea mai am rabdare

Ci sentiamo!

@fishtecine, multam!
@vereb, invatam impreuna ! avem de invatat in fiecare zi cate ceva pana la final.. este mult mai la indemana sa platesti pe altul sa ti faca treburile sau sa le cumperi gata facute, insa satisfactia este alta cand stii ca rezultatul final a iesit din manutele tale!

Azi am terminat de taiat PAL ul melaminat pe care va sta acvariul. L am asezat pe un pat de silicon ca sa mai atenueze din imperfectiunile planseului , stiut fiind faptul ca nimic nu e facut la boloboc. Peste el o sa pun polistiren de 2, asta fiind varianta cea mai ieftina. Vazusem la OBI niste bucati de "ceva" care aducea cu acele pad uri de la JBL dar mult mai groase; erau pentru a fi puse sub masina de spalat rufe. Erau super! Imi faceau cu ochiul insa erau 5 euro una , dimensiunea de 63x63 , iar ca sa acopar suprafata mea imi trebuiau vreo 6 bucati. Destul de piperat in conditiile in care am cam ramas fara banuti.

O sa revin diseara cu niste poze cu standul acoperit.

Pe curand!
kirucd wrote:E ok asa, si cu teava de 25 o sa ai flow suficient prin cele 2 tevi.

La asta m am gandit si eu. Acum sa vedem.Poate totusi gaseste de 43 .

O zi buna !
Cristian
quote=kirucd]Ceva noutati?

Ca si un pas inainte sa zicem, dupa aproape 1 saptamana de alergat in gol, ieri am reusit sa dau comanda pentru geamuri. Sticla va fi de 15mm si doar 2 laturi vor fi cu extraclara. Dimensiunile finale : 148 L x 106 l x 75 h Deci la "h" am mai tras cat am putut

Primul "nesimtit", cel care imi spusese ca in 450 euro imi face totul si cu 15 mm extraclara, m a dus cu vorba trei zile dupa care mi a zis ca apeleaza la un altul care are geam de 15 normal iar pretul pe care i l facuse era de 650 fara tva pt geamul de 15 normal iar el, adica "nesimtitu" trebuia sa si mai puna si el ceva ca de , asa i in comert , nu?! smilie
L am salutat din mers si imi pare rau ca nu am facut o mai devreme..probabil acum aveam sticla acasa..Restul "nesimtitilor", in numar de 2, fac parte din categoria acelora care , pe vremurile astea cica "de criza", au atata nevoie de bani, incat nu pot face o oferta de pret pentru un banal acvariu, decat dupa 10 zile sau mai mult . "Flit aerosol" si dumnealor! smilie

Am avut noroc cu cel la care am si comandat. Omul a inteles ce vreau,(bine , nu era mare lucru ca doar le am dat "mura n fìgura" ), a putut sa mi faca pretul in 10 minute iar pretul a fost de 432 euro pt sticla de 15 normala plus un 80 de euro daca vroiam extraclara pt cele 2 laturi . La asta se mai adauga 15 euro gaurelele si 75 fasiile pt ramforsari.

Din pacate, bugetul initial era de 450 dar am zis ca o sa ne para rau daca nu facem acele 2 laturi macar cu extraclara. Am avut bani doar pentru geamuri si gauri. Ramforsarile mai trebuie sa astepte..Si uite asa, banutii pentru supravietuire s au redus la 70 pana luna "aviatoare". Dar nu i nimic..suntem obisnuiti ..am mai trecut prin faze din astea. Important este sa vad odata acvariul lipit!

Sticla o sa mi o aduca martea viitoare, sper..si promit ca n o sa o las sa se "raceasca"

In rest, am cumparat 2 bucati de PAL melaminat si polistiren pecare trebuie sa le "mesteresc" un pic ca sa vina bine pe suport Am timp pana saptamana viitoare

Cam astea ar fi noutatile..

Va tin la curent!
Toate cele bune!

PS. Apropo, Dragos, vis a vis de "gaurele", pe cea de 33 mm poate sa o faca ca are ce i trebuie insa pe cele de 43 nu. Imi propusese sa mi faca una de 50 in locul celor 2 de 43 insa i am zis ca , in cazul in care nu gaseste freza de 43, sa le faca pe toate de 33 si "basta"..Macar sunt sigur ca i dimensiunea corecta
@vereb, daca totul ar merge ca pe roate , viata ar fi monotona Dezamagiri , deceptii de genul vor mai fi..
E bine ca ai fost totusi acolo si ai vazut cum stau treburile. Gandeste te , ce faceai daca faceai o comanda pe net iar ceea ce iti era trimis ,nu era nici pe departe ceea ce ai fi vrut sa fie Asta este si motivul pentru care, in conditiile in care este posibil, eu prefer sa bat 2000km pt nici "1 kilogram" de peste dar una este cand vezi pe viu ceea ce urmeaza sa cumperi si alta e cand o faci bazandu te doar pe vorbe si pe prezumtiva omenie a vanzatorului.
Din ceea ce povestesti , realizez ca si tu ai aceeasi problema ca si mine . Nu am nimerit undeva aproape de niste centre acvaristice ca lumea. Zona in care locuiesc este zero din acest punct de vedere ceea ce nu ma incanta deloc. Singura solutie de a achizitiona pesti de buna calitate este de a i aduce de la sute de km distanta. Asta e! Prefer asa decat sa imi bat joc de acvariu si in primul rand de mine!
Deci, ca un sfat, nu dispera si nu te grabi! Cumpara numai atunci cand ai certitudinea ca exemplarul respectiv este de calitate , sanatos si daca se poate si la un pret rezonabil,ca sa nu zic just!

off topic
vereb wrote:..
Pe aceasta cale iti fac o invitatie oficiala alaturi de sotia ta la noi acasa , vom vizita gradina zoologica (3 ca marine din Germania) si vom face o mica excursie pina la nenea Oliver

Iti multumesc mult ! Daca voi planifica o calatorie in Germania, cu siguranta iti voi da de stire la momentul oportun si vom veni cu cea mai mare placere! De asemenea, aceeasi invitatie va facem si noi daca aveti drum vreodata prin zona Rimini! De vizitat la noi ar fi San Marino, o Casa cu fluturi la Cervia, Acvariul de la Catollica. Insa legat strict de acvaristica, nu prea ai ce dar va fi cu siguranta acvariul meu

Toate cele bune!
rick wrote:Pestanii arata faini oricum.
Ultima poza e o natura moarta, moarta.
Dintre cele 2 specii de pesti prefer ciclidele de Nicaragua, mi se pare mai interesante decat octofaciatus care are un comportament asemanator cu sajica dar la un gabarit mai mare( deci ca si comportament nimic nou).
Sau daca vrei un peste cu comportament deosebit de ce nu am vorbi de Geophagus sau Gymnogeophagus. Unele specii au si o forma deosebita si mai si convietuiesc in pace cu discusii. Ei ce spui?

Subscriu la cele spuse de @rick!
Un "Da" hotarat pentru Geophagus. Spuneam intr un post din topic ul lui @rick, ca primii dupa malawieni, in topul preferintelor noastre, sunt acesti minunati pesti. Daca o da Doamne Doamne, si om avea cu ce ,poate trantim si un " Geophagus s corner"..cine stie?!
Din punct de vedere al comportamentului pot spune ca au un plus fata de africanii nostri si spun asta referindu ma la modul in care perechea are grija de odraslele nou nascute: la marea majoritate a africanilor, doar mamica isi rupe gura si "cocoasa" cu ingrijitul progenituriii pe cand la acesti "earth eaters", ambii parinti isi iau, mai intai, icrele , apoi, puii in gura oferindu le protectie. Ceea ce este si mai interesant este ca acesti minunati parinti isi impart sarcinile si se ajuta reciproc. Dupa acea perioada de infometare in care icrele au eclozat, parintii elibereaza pe rand puii pentru a se hrani. Perechea are grija in jur de 2 -3 saptamani de pui dupa eclozare. Fascinant!
Ca sa exemplificam:
http://www.youtube.com/watch?v=njWHEKZh01A&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=graJsMMfQP8
Iar acesti Red Cap Tapajos sunt mortali,; ne duc cu gandul la lethrinopsii red Cap Itungi :
http://www.youtube.com/watch?v=E_DVH97dSmw&feature=fvwrel

Dezavantajul ar fi ca , in cazul in care optezi pentru acesti pesti, ca de fapt , si pentru acel Electric Blue Jack, trebuie ori sa renunti la malawienii din acvariul mare ori sa mai "executi" macar un 700 pentru ei
Maestre Pomi, chiar si in perioada cand isi cresc puii, Sajica arata super. Acel colorit intunecat este in ton cu incordarea, agresivitatea si perseverenta cu care isi ocrotesc micile "gamalii de ac". Superb!
Iar decorul, acum arata si mai bine..s a "invechit" si ai facut bine ca nu ti ai bagat degetelele pe acolo

pomi wrote:Americanii au toti ceva special si de aia imi plac toti, dar din pacate, nu pot sa ii tin decat pe rand, cate o pereche. Urmatorii in "wishlist" sunt Hypsophrys nicaraguensis sau Archocentrus octofaciatus ( varianta electric blue).

For the record, cum se zice, pun doua poze de pe net cu speciile in cauza:

image
Jack by cdpross, on Flickr

Acest Archocentrus octofaciatus este renumitul Jack,nu Daniels, ci Dempsey. Am vazut pe viu varianta electric blue. O nebunie ! Parca nu mai are nimic de a face cu americanii..m a dus cu gandul la africani..Dar, din cate stiu, pe langa dimensiunile generoase la care ajung, in jur de 25cm, deci iti trebuie un alt acvariu, ca sa obtii pui albastri este o adevarata inginerie genetica. A nu stiu cata generatie , dupa combinatii de albastru cu Jack normal, iti aduce cativa pui asa.

Hypsophrys nicaraguensis este o specie mai putin intalnita pe la noi ; am gasit o aici la 9 euro puii de 4 cm si 25 exemplarele de 7-10cm.

Asta da "curatenie de primavera"! se recomanda din cand in cand poate sa vina Pastele linistit

Asteptam revenirea din voiaj a "proprietarilor"

Bafta!
maestre @pomi, m ai dat pe spate cu "americanismele" astea ..o splendoare ! guarda che colori!!! perechea de sajica am vazut o pe viu insa in poze parca sunt alti pesti
felicitari! un maaaare plus il are si fotograful si aparatul!!!

Forum Index » Profile for malawi_crys » Messages posted by malawi_crys
Go to: