Cam tarziu , da va zic si eu La multi ani.. acu stirile :
Cum tot se anuntase sfarsitul lumii si pt cineva tot trebuia sa vina , uite ca a venit in bazinul meu ( cam cu 2 zile inainte de Craciun)... Am cam incurcat borcanele ( la propriu) si am pus 10l de apa in care erau 2 kg de clorura de Ca la autocompletare. Dupa ce s-a dus in bazin mai bine de jumate din cantitate , am vazut ca incep coralii sa dea coltu' , pestii stresati , aiptaasii plecate de pe pietre pe care le gaseam pe nisip , toti polipi inchisi.. soo am inceput sa teste no2 ,no3 , po4 , nh3 .. toate 0 sau aproape 0 .hmmmm cand testez calciu surpriza : am pus 2 siringi cu reactiv si fiola era inca roz .. atunci mi-am dat seama .. schimbat la urgenta vreo 240l , 80l a doua zi ... schimb de apa acum o tin o data pe saptamana cam 80l . raport final : cateva acropore decedate ( dintre cele mai mari

) , ceva polipi pierduti , sun -coral negru si portocaliu pierdut,multe fraguri mici pierdute ,pesti stresati ... acum la cam 3 sapt de la "incident" bazinul pare ca se redreseaza , cam toti coralii stau deschisi
Vestea buna este ca am renuntat la 500 w MH si i-am inlocuit cu 2 x54w t5 + 8x10w led . pana acum rezultate multumitoare , astept sa mai vina ceva leduri inca vreo 8 , care cred ca ar fi suficiente