[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabriel
Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel
pc.ciprian wrote:mama deci o sa am ditamai cutioiu pe spate (((

Sau nu . Dar riscul iti apartine.

Acum fie vorba intre noi regulile astea cred ca se aplica la foi de geam.
Fundul cutiei de overflow este prins intre alti pereti/alte bucati de sticla asa ca nu se pune problema rezistentei.
Poate doar la executia gaurilor sa existe pericol.
Sticla o sa ramana in tensiune dar daca nu strangi flansele de trecere cu cheia de 20 nu cred ca o sa ai probleme.
pc.ciprian wrote:mai copchii ca sa dau drumu la sticla .... acvariu astfel va avea 5 gauri in cur ca si cum ..... 3 gauri de 42 (animalu fasole) si 2 gauri de 34 right? centrate tevile lu` animalu` si in lateralele acestora returu , recomandari ca si spatiu intre ele minim?

De la cei care mi-au gaurit mie geamul si care au experienta destula in domeniu fiind specializati doar in astfel de lucrari stiu ca distanta dintre gauri trebuie sa fie de minim doua diametre iar distanta dintre gauri si marginea geamului minim un diametru.
Ce sa zic.

Eu am anticipat cumva momentul si i-am modificat, dupa cum ati observat, inca de ieri ranking-ul.

Mi-e teama ca o sa-i ramana asa chiar daca va posta ceva poze
Levi,

In afara de dezechilibrul NO3/PO4 sau dezechilibrul bacterian petele de ciano pe substrat pot indica si zone cu acumulari de nutrienti care fie sunt in zone
moarte [fara curenti], fie zone cu curent insuficient sau, cum am patit eu - zona in care arunci de obicei hrana [combinata evident cu circulatie insuficienta].

In momentul de fata eu planific schimbarea intregului substrat [evident in trei sau patru etape] si injectarea lui cu noile solutii bacteriene de la FM.
Astept doar ca importatorul sa aduca o data nisipul de la RedSea.

@Foka

Fosfatii mari sunt de obicei motivul pentru care nu exista crestere intr-un bazin deoarece impiedica procesul de calcefiere.
Cazul cel mai nefericit este atunci cand nitratii sunt scazuti si fosfatii sunt crescuti.
Asa cum ti-a spus si costi08 chiar daca testul Salifert nu se coloreaza exista totusi fosfati in apa deoarece acest test s-a dovedit a fi inacurat.
Scaderea brusca a fosfatilor face coralii sa nu se mai hidrateze ca inainte. Ce cantitate de absorbant de fosfati ai folosit?

Un alt parametru ce poate incetini procesul de crestere este ph-ul scazut.

In mod firesc daca ai consum atunci ar trebui sa existe si crestere.
Magneziul se consuma mult in prezenta fosfatilor iar calciul si carbonatii pot precipita in anumite conditii.

Poti sa postezi aici te rog parametrii principali?
Salinitate sau greutate specifica
kh
ph
Ca
Mg
No3
Arata superb. Felicitari
Daca te referi la epoxy-ul pentru corali eu folosesc asa ceva . Se intareste in cateva minute - undeva intre 3 si 5 minute functie de temperatura.

Daca te refereai la altceva si vrei sa se intareasca repede iti sugerez sa aiba varsta minima legala
Salut Ciprian si bun venit pe acest forum.

Asteptam si pozele. Nu te superi daca punem pe ele un watermark cu acvariu.ro nu?
reefer wrote:Incepe sa prinda contur !!

Cat despre nisip , e crudut acvariul tau , o sa prinda diferite nuante , mai mult ca sigur in timp .
Nu am vazut acvariu(1-2 ani) cu nisip atat de alb in masa lui , ca al tau

Subscriu.
In timp in afara de eventualele alge [diatome, ciano] nisipul o sa-si schimbe culoare din cauza materiei organice care se acumuleaza in el.

Bazinul arata foarte frumos. Felicitari.
Aveti o atentionare cu totii.

Nu ati citit regulamentul?? Huh????

Taxa pe ajutor dezinteresat ati uitat s-o platiti asa ca sunteti aproape, foarte aproape de un ban
koala wrote:E voie bah, ca noi nu punem watermark-uri pa pozele userilor.

Watermark nu shpritzmark poate sau sigur smilie
Levi,

Daca nu se potriveste nimic de la Dragos te rog sa-mi dai dimensiunile si se rezolva de la Constanta.

Daca-mi permiteti o sugestie - Makers Mark .

Nu ma omor dupa ceea ce depaseste 15 grade dar asta e ceva deosebit.
Recomandarea am primit-o si eu de la un cunoscator
koala wrote:Am uitat sa zic... voi monta 2 ventilatoare de racire la 220V. Le-am si cumparat (ceva Sunon, parca). Zdravene, solide, cu paletele mari, cu debit generos...

IP65?? altfel destul de periculos as zice.
Am notat.
Si eu numai culoarea asta iau.

Mi-am comandat acum un tub mare de CG - Coral Glue de la Ecotech .

Am mai folosit un tub mic si e total diferit de orice alt gel pe baza de cianocrilat pe care l-am incercat.
kirucd wrote:Oare cum mi-o sta cu rangul "No photos" ?!

Ia vezi - - asa un preview, trailer sau teaser cum vrei dsa-i spui
Expoxy-ul de la D&D l-am folosit si eu o vreme dar se intareste destul de greu si daca il amesteci mult sub apa lasa ceva albicios care imi face skimmer-ul s-o ia razna.

Ricardo - daca spuneai ca ai nevoie comandam de la neamtul de unde am luat si pompele.
Levi,

Ne bucuram sa te avem printre noi pe acest forum si in aceasta comunitate prietenoasa.

Ai un bazin foarte frumos si aerisit. Felicitari!
Ups.

Ai dreptate. Si Salifert-ul are high range cand privesti de sus.

Din cauza biopeletelor nu am vut niciodata NO3 peste 10 asa ca am citit intotdeauna testul Salifert dintr-o parte.

Nu spun ca Red Sea este mai bun. Astept ca nitratii mei sa scada ca sa pot compara testele.
Dragos,

Red Sea are doua scale spre deosebire de Salifert.
Low range - 0-4ppm
High range > 4ppm

La/in high range diferentele vor fi probabil minime intre testele oricaror producatori oricare ar fi ei.

Diferentele [sau finetea] sunt in gama low range [sub 2ppm in ceea ce priveste NO3].

Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel
Go to: