[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabriel
Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel
La pretul ala eu zic sa iei barele alea de aluminiu si sa mergi cu ele imediat la remat [aia de colecteaza deseuri metalice si nemetalice].
O sa faci bani de acvariu de 240cm lungime

Dupa mine pretul ala e cu mult sub valoarea aluminiului din care sunt facute profilele.

Sau sunt false
Salifert - citit dintr-o parte - o culoare intre 5 si 10ppm [mai aproape de 5].
Red Sea - intre 4 si 8 ppm [mai aproape de 4].

Nu stiam ca am NO3 peste 5 asa ca prezenta comparatie este irelevanta deoarece ma intereseaza acuratetea Low Range.

Testul Red Sea:-
- cutie de plastic foarte rezistenta si bine gandita
- comparator coloristic bine gandit
- instructiuni in imagini [pe langa cele scrise]
- cuvete din sticla optica
- trei reactivi [fata de 2 cat are Salifert]
- exista [nu in romania bineinteles] doar kit de reactivi ce permite o economie ulterioara
- scala low range mai bine deifinita fata de Salifert
- timp mai mare pentru obtinerea rezultatului final - in jur de 12-15minute [functie de indemanare] fata de 5-7 minute la Salifert.
Pai are de unde alege acum.
Doar sa ne spuna ce doreste si o rezolvam imediat.
koala wrote:@all: Cu ajutorul lui Gabriel (care a facut comanda in Germania si s-a ocupat de colet) ... cu ajutorul soferilor de pe masinile de marfa (care au facut transportul Constanta-Bucuresti)... si, nu in ultimul rand, cu ajutorul bunului Dumnezeu (care nu a lasat ninsoarea "sa ingroape tara")... ei bine, am intrat in posesia unei cutii cu bunatati:

Nu stiu cum ai aliniat astrele dar neamtul a expediat coletul Luni si Joi a ajuns la mine ceea ce mie personal nu mi s-a intamplat vreodata de cand comand la magazinul asta
sau de pe oricare altul din Germania [exceptie facand desigur comenzile de corali/animale vii]. Intotdeauna le-am primit dupa 6-7zile din care cel putin o zi in Romania
Update:

Ieri a fost a treia zi de post in bazin.

Conform traditiei in astfel de cazuri tiger shrimp-ul a inceput sa sape transee prin tot acvariul si, in felul asta, sa sectioneze tuburi de viermi penati comuni [albi].

Am observat cum tomentosus-ul a dat o vreme tarcoale unui astfel de tub ca intr-un final sa se "serveasca" din vierme ce se vedeam prin tubul sectionat.

Nu m-am resemnat inca.

Am sa-i mai tin fara mancare inca vreo cateva zile desi ieri am observat o disputa intre femela clown si goby-ul de nisip [orange spotted goby]
si cred ca a fost din cauza lipsei de hrana.
silviu.rdk wrote:Mda..... Cred ca as fi interesat de o ventuza pt termometru dar nu stiu ce marime ar fi potrivita, de culoare.... chiar si mai greu sa imi dau seama.... poate ma ajutati!?

@silviu.rdk

Acu' las totul balta, plec de la munca si mai dau o fuga la acelasi pet shop.
Daca te ajuta facem un apel video de la fata locului ca sa-ti pot arata live toate modelele de ventuze disponibile. Numai sa-mi lasi numarul de telefon pe care sa te apelez cand ajung.
Avand in vedere dimensiunile si greutatea parca vad ca o sa intampinam probleme cu transportul dar o rezolvam noi cumva.
Domnilor,

Acum vin de la cel mai mare pet shop din Constanta unde aveau vreo cateva modele si culori de spraybar producatori numai unul si unul [JBL, Sera, Fluval etc.]
Vanzatorul mi-a spus ca poate aduce la comanda orice tip de spraybar chiar si din state [cica ar avea astia cu prioripost un serviciu overnight din state asa ca orice
comanda vine a doua zi].

Daca colegul/colega chaseyoung nu a gasit inca spraybar-ul potrivit ma duc la acest pet shop si sigur rezolv cumva problema.
Asta a sosit ieri.

image

Vreau sa-l compar cu Salifert [rezultatul evident]. Va tin la curent.
Dragos,

Nu am oprit niciodata skimmerul noaptea.
Nu doarme nimeni in mod obisnuit in living [ocazional eu dupa un suc sau doua sau cand ma uit noaptea la televizor - gen Halep at Australian Open ].
7.90 dimineata la ora 0630.
8.45 seara la ora 1900.

Desi am un geam care sta rabatat tot timpul fara exceptie am o umiditate foarte mica in casa (in jur de 31-37% umiditate relativa) si, din cate am citit, acest lucru scade eficienta absorbantului.

Sunt multumit oricum.
Urmatorul meu bazin va avea background. Am zis.
Bubble nu dispar ca celelalte alge atunci cand nutrientii scad.
Se inchid la culoare [cred ca isi ingroasa cumva peretele] dar raman acolo.
Poti incerca sa le scoti fara sa le spargi sau sa iti iei un Emerald crab.
Seba, PO4X4 nu se macina.
E fluidizat corect.
Acum am ajuns acasa - ph 8.49
Sper sa fie peste 8 si maine dimineata.
Mosh,

Arata bine bazinul.
Mi se pare mie sau nu prea ai substrat?

Rama aia o izola ea fonic dar eu parca as fi folosit mai putin lemn pentru ea
Eu am invatat sa le ignor.

Acum mi se pare mai putine - cu doua
Domnu' reefer deja se prevede o echipa de fotbal [de sala sau miuta nu conteaza ] .

Sa-ti traiasca amandoi [nu in Romania ] si sa va aduca numai bucurii.
koala wrote:- Pentru ca nu avem curent in cartier... e o pana de curent si electricienii lucreaza continuu, de ieri dimineata.[/i]

Uite-asa din cauza asta nu am avut eu curent la masina de infiletat un Bosch albastru aproape nou nout nefolosit de vreo 2 ani
atat de vrednic sunt cu treburile prin casa

Doua baterii moarte complet care nici macar nu se mai incarca. Abia azi dimineata am reusit sa dau gaurile dupa ce am cumparat o baterie noua
si scrubberul a fost pus la treaba.

Un pic off topic [dar tot despre ph-ul din acvariile noastre].
Ieri seara cu furtunul cuplat la skimmer si scos pe geam - ph 8.45.
Furtunul lasat afara peste noapte - dimineata ph 7.85 in schimb temperatura 24.1 cu incalzitorul mergand din plin.
Asadar aerul tras de afara nu pare o solutie
In sfarsit
image

In seara asta sper sa pun la treaba scrubberul.

O sa vad de un reactor "mai serios" saptamana viitoare.

Pana una alta am montat furtunul ala la skimmer si i-am scos capatul celalalt pe geam [care oricum sta deschis tot timpul langa bazin] si
in 5 minute de la 8.08 la 8.10

Sonda si eu o las in otet o noapte apoi la fel o clatesc cu apa de la robinet.
Doar intre solutiile de calibrare o clatesc cu apa de osmoza.
Ca de obicei eu sunt codas.

Am avut o tentativa de a-l monta dar mizeria de furtun de silicon pe care am vrut sa-l folosesc se indoia si gatuia aproape complet aerul.
Nu am reusit sub nicio forma sa-l fac sa isi mentina forma.

Azi am sa plec sa caut furtun de 8 pe la magazinele de bricolaj.

Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel
Go to: