[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cozmastie
Forum Index » Profile for Cozmastie » Messages posted by Cozmastie
mai bine cu sare,eu fac tratament la guppy de ceva vreme,boala stagneaza,oare chiar asa greu se vindeca?
valabil!
NU baga antibiotice inca.incearca cu sare neiodata(de muraturi)cam o lingura rasa/10l apa.boala e cauzata de o bacterie,aceasta atacand cand pestele e mai sensibil.aceasta boala poate aparea si din cauza calitatii proaste a apei.eu as incerca cu sare inainte...
Daca ai fitrare biologica,poti spala buretii,desi si in ei se acumuleaza colonii de bacterii,daca ai doar bureti nu ii spala!
acum le vad si eu rizomii si radacinile greseala mea
Donez 2 cory albi deoarece ma pregatesc de un restart,iar viitorul substrat(scaper s soil)nu imi permite sa ii tin in acvariu.Detalii PM.
cred ca sunt destule plante in 40L,mai ales tinand cont de faptul ca o mare parte din suprafata va fi ocupata de gazon.astept in continuare sugestii
dupa o lunga perioada de cercetare,am ales si cateva plante pe care le voi folosi:

spate:
.echinodorus bleheri,o bucata
.rotala indica,una doua bucati

mijloc:
.scarlet snake,o bucata
.cryptocoryne-becketti-wendti green/brown,doua trei bucati

prim plan/gazon:
.eleocharis pusilla mini

planuiesc sa folosesc si ceva java moss/coral moss/christmas montagnei
neonii nu fac pui vii,sunt mai greu de inmultit,nu trebuie sa itifaci mari griji cand ii cumperi,de faza cu buturuga nu am auzit,eventual o fierbi.chiar daca coloreaza apa nu e nicio problema,in timp o sa isi piarda aceasta proprietate
nu stiu ce plantesunt,cele cu frunze late cred ca sunt cv echinodorus,nu stiu exact specia,doar grupa,cauta pe net,iar in stanga nu imi aduce a nimic decat a pogostemon erectus.daca li s-a ros coada pestilor inseamna ca au fin rot,trebuie tratata cu sare NEIODATA,cam o lingura rasa/10l apa,daca tin bine minte,daca nu merge asa,trebuie ceva gen baktopur si carantina.femelele de guppy au cozi mai mici,masculii au cozi mari pe care le 'flutura' cand inoata.asteapta mai multe raspunsuri,mai ales legate de boala,cauta pe net fin rot guppy si vezi daca seamana,eventual da ne si o poza.
daca eram din ilfov ii aduceam cu mare placere...
de adaugat,litraju la cel mare il afli Lxlxh:1000
salutare.imi pare foarte rau pentru tatal tau,sper sa fie bine..

1.guppy satu la supr apei de regula ca sa ia aer,ei pot face asta,alti pesti nu
2.8 ore o tine cam toata lumea,eu zic ca e ok
3.posibil,poate filtrul nu face fata.nu stiu daca are destule sau nu,nu ar trebui sa aiba are relevanta,ele doar consuma co2 si nutrienti,dar cu siguranta nu consuma compusi ai azotului(no2 no3 nh3 nh4+).melcii ajuta la consumul de alge.bacteriile nitrificatoare/denitrificatoare nu au treaba cu asta.10-20% zilnic pana se cilceaza,daca nu e ciclat,daca e cilcat 10-20% saptamanal.nu scoate melcii,27 de grade e temp optima,30 le accelereaza metabolismul si le scurteaza viata(nu cu mult).exista chiller de acvariu,e un ventilator,nu cred ca e neaparat,la guppy 30 e ok,sper ca neonului sa nu ii fie ca in saunanu trebuie sa scrii cu diacritice.pune locatia la profil si poze cu acvariile cat mai repede,ca sa vedem ce si cum.daca am gresit,rog un elder sa ma corecteze.
problema cu acel scape e ca nu am nicio idee de plantare,pe cand cel cu pietre negre e gata in mintea mea,trebuie doar sa mi aloc timpul necesar.btw,ce sanse as avea sa donez 2 cory?
Foarte reusita poza!
ce e ciudat e ca el i a descris mici si negri,ventuzati de geam
))))))
de abia astept crevetii
fiecare cu alte pareri,bineinteles le apreciez,ideea este ca nu prea am habar ce plante sa folosesc cu pietrele galbui,pe cand in prima poza(de la stanga la dreapta) am in minte exact ce vreau sa fac.

Forum Index » Profile for Cozmastie » Messages posted by Cozmastie
Go to: