[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Daniel1402
Forum Index » Profile for Daniel1402 » Messages posted by Daniel1402
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ehee,

Si uite-asa veni timpul pt un nou restart, treaba care s-a petrecut acum o luna.
Am folosit jbl aquabasis si manado, am marit lumina la 1w/litru, bomba co2 cu citrice, plus cateva plante.
Staghorn a disparut si gsa este tinuta sub control, urmarind nivelul fosfatilor si al nitratilor.
Dar stati asa, am o noua alga rhodophyta sp.2, mi-a spus un coleg ca am un dezechilibru intre ca si mg, dar si un surplus de fier. Ma voi documenta.

In rest, toata lumea fericita
Va prezint cateva poze....pt pareri, dati cu banul
Salutare si bine ai venit!
In primul rand te-as ruga sa spui care sunt dimensiunile acvariului, ce fel de bec ai (putere, lumeni), cele mai uzuale sunt neoanele.
Nu stiu daca o cantitate foarte mare are un efect negativ.
Iti va trebui un filtru intern sau extern, cauta informatii despre filtrarea acvariilor, este de povestit.
Cred ca nu ai ciclat acvariul si de aceea cred ca pestele tau nu este bine.
Pentru o ciclare rapida exista solutii cu bacterii in comert, iar dupa 24 de ore poti pune alti pesti.
Daca nu vei pune aceld bacterii va trebui sa astepti 2- 3 saptamani pana se vor forma singure.
Si la acest capitol iti sugerez sa citesti despre ciclarea acvatiilor.
Pe langa termomentru iti va trebui un incalzitor, temperatura optima este de 25°C.
Nu stiu ce fel de melci ai, sunt multe specii: de substrat, mancatori de alge, asasini, care te scapa de melcii nedoriti (vin odata cu plantele, fara sa-i vezi) etc, poti pune poze.
Scoicile sunt cam nepotrivite dpdv al aspectului ideea este sa creezi un mediu cat mai natural.
Unii pesti au nevoie de decoruri, plante, pietre, buturugi, crengi pt a se simti in siguranta.

Din pacate nu stiu ce sa-i faci caraselului, oricum cand va ajunge la maturitate, un singur exeplar va avea nevoie de cca 50 litri de apa.

Mult succes,
Dan
Citisem articolul mai demult, l-am recunoscut, ce-i drept cand mi-ai dat link-ul l-am citit in repezeala, mi-am mai aruncat un pic ochii acum.
Este vorba de multa chimie combinatii, etc, fi amabil si zi-mi care parte a articolului face referire la alga asta, e ceva legat de Ca + Fe, sau sunt eu batut in cap.
teddy2k wrote:RODOPHYTA SP. 2

Vezi aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24563.page

Prima poza de jos in sus.

Merci mult!
Daca poti sa-mi spui te rog, care sunt cauzele aparitiei si metodele de combatere.
gabriel91 wrote:Acum o sa caut! Mtumesc frumos!
Nu am gasit anunutul la care v-ati referit

Am gasit anuntu, are cam o luna, daca nu poti accesa link-ul am atasat ai o poza, este vorba de filtrul de la pozitia 4.
http://acvariu.ro/forum/posts/list/31700.page
qwerty wrote:Salut. Pana la urma vei ajunge la unul, extern. Dar pana atunci recomand FluvalU4.

Si eu sunt de aceeasi parere, vindea cineva pe forum un filtru extern eheim 2213 cu material filtrant si robineti pt reglaj, daca nu ma insel undeva la 200 lei.
lavinia_k wrote:bun gasit tuturor !
asta seara am patit celasi lucru, acvariul meu de 180 l a pocnit pur si simplu, "fundul" mai exact, iar pana sa salvez cei 7 discusi, toata apa s-a scurs cu repeziciune in sufrageria mea, in parchetul de lemn pus acum 1,5 ani...
acvariul este cumparat de la hornbach, in aprilie
aveam un strat de nisip , de cativa cm si atat, nu pietre, nu plante. Am in mana manualul acvariului si nu spune absolut nimic sa pui sub el, al meu sta pe un mobilier facut pt acest acvariu, cu 5 cm mai mare in fiecare parte, plan etc.
problema si mai mare este ca eu locuiesc in grecia, ce sa fac, il aduc in romania pt garantie? astia zic in manual ca garantia se acorda doar la lipituri si neoane etc, dar eu ce vina am?
spartura e f ciudata, e o linie paralela exact pe langa miflocul suportului+ o bucata intr-o laterala a fundului... mai bine va atasez o poza sa intelegeti.
sotul meu era intr-o alta camera si a auzit un mare poc... si vening in sufragerie apa siroia ca naiba....
ce parere aveti ?????????? ce sfaturi ???

Buna,

Zi-mi te rog, ce-ai mai facut cu acvariul? Ai descoperit care a fost cauza sparturii?

Merci,
Dan
.
.
.

Forum Index » Profile for Daniel1402 » Messages posted by Daniel1402
Go to: