Salutare si bine ai venit!
In primul rand te-as ruga sa spui care sunt dimensiunile acvariului, ce fel de bec ai (putere, lumeni), cele mai uzuale sunt neoanele.
Nu stiu daca o cantitate foarte mare are un efect negativ.
Iti va trebui un filtru intern sau extern, cauta informatii despre filtrarea acvariilor, este de povestit.
Cred ca nu ai ciclat acvariul si de aceea cred ca pestele tau nu este bine.
Pentru o ciclare rapida exista solutii cu bacterii in comert, iar dupa 24 de ore poti pune alti pesti.
Daca nu vei pune aceld bacterii va trebui sa astepti 2- 3 saptamani pana se vor forma singure.
Si la acest capitol iti sugerez sa citesti despre ciclarea acvatiilor.
Pe langa termomentru iti va trebui un incalzitor, temperatura optima este de 25°C.
Nu stiu ce fel de melci ai, sunt multe specii: de substrat, mancatori de alge, asasini, care te scapa de melcii nedoriti (vin odata cu plantele, fara sa-i vezi) etc, poti pune poze.
Scoicile sunt cam nepotrivite dpdv al aspectului ideea este sa creezi un mediu cat mai natural.
Unii pesti au nevoie de decoruri, plante, pietre, buturugi, crengi pt a se simti in siguranta.
Din pacate nu stiu ce sa-i faci caraselului, oricum cand va ajunge la maturitate, un singur exeplar va avea nevoie de cca 50 litri de apa.
Mult succes,
Dan
|