[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inceput acvariu. Help!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
adrian2014
Unripe member

IP:

Salutare,
Din fericire pentru mine recent am primit un acvariu care nu prea stiu cum sa il ingrijesc si am nevoie de ajutorul vostru va rog.
1.Acvariul este dotat cu o pompa care cred ca scoate agresv de multe bule pentru a oxigena apa
2.Acvariul are un strat de pietris si cateva scoici in el si un termomentru dar si un bec care am intales ca trebuie sa stea mereu aprins
3.Acvariul a venit cu un singur peste rosu am intales ca ii spune caras si pestele sta cam mult timp pe pietris in loc sa inoate
4.Acvariul mia are si doi melci mici lipiti de peretele acvariului

VA ROG ma puteti ajuta cu ce ar trebui sa fac sa nu moara pestisorul si sa imi dati cateva sfaturi de cum ar trebui sa il dezvolt sa pot pune mai multi pestisorii in el? VA MUltumesc!
stefanp
Moderator

IP:

Salut!

In primul rand iti voi recomanda sa lecturezi cat poti de mult pe forum (vezi ca sunt niste articole aici in categoria incepatorilor, sus, deasupra tuturor topicurilor).

1. De ce crezi asta?
2. Becul NU trebuie sa stea tot timpul aprins. Pestele trebuie sa doarma si el, iar asta poate fi un motiv pentru care sta pe pietris apatic.
Daca nu ai plante naturale, mai mult de 5-6 ore/zi nu as lasa becul aprins.
3. Poti pune o poza ca sa vedem daca e caras sau nu.

Ca sfaturi, pe langa cel cu lumina, iti recomand sa iei niste plante naturale si sa le pui in bazin (Elodea, Vallisneria sunt plante usoare, dar s-ar putea sa mai guste carasul din ele; poti incerca si niste Anubias, Microsorium si Cryptocoryne).
Scoicile sunt de apa dulce sau de la mare? Daca nu-s de apa dulce, scoate-le, n-au ce cauta in peisaj.

Cat de mare e acvariul?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutare si bine ai venit!
In primul rand te-as ruga sa spui care sunt dimensiunile acvariului, ce fel de bec ai (putere, lumeni), cele mai uzuale sunt neoanele.
Nu stiu daca o cantitate foarte mare are un efect negativ.
Iti va trebui un filtru intern sau extern, cauta informatii despre filtrarea acvariilor, este de povestit.
Cred ca nu ai ciclat acvariul si de aceea cred ca pestele tau nu este bine.
Pentru o ciclare rapida exista solutii cu bacterii in comert, iar dupa 24 de ore poti pune alti pesti.
Daca nu vei pune aceld bacterii va trebui sa astepti 2- 3 saptamani pana se vor forma singure.
Si la acest capitol iti sugerez sa citesti despre ciclarea acvatiilor.
Pe langa termomentru iti va trebui un incalzitor, temperatura optima este de 25°C.
Nu stiu ce fel de melci ai, sunt multe specii: de substrat, mancatori de alge, asasini, care te scapa de melcii nedoriti (vin odata cu plantele, fara sa-i vezi) etc, poti pune poze.
Scoicile sunt cam nepotrivite dpdv al aspectului ideea este sa creezi un mediu cat mai natural.
Unii pesti au nevoie de decoruri, plante, pietre, buturugi, crengi pt a se simti in siguranta.

Din pacate nu stiu ce sa-i faci caraselului, oricum cand va ajunge la maturitate, un singur exeplar va avea nevoie de cca 50 litri de apa.

Mult succes,
Dan
adrian2014
Unripe member

IP:

o sa incer sa pun o poza astazi cand ajung cu acasa multumesc mult de ajutor intradevar nu l-am lasat 2-3 saptamani sa se formeze bacteriile+ca nu am mai stins becul de ceva timp.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: