[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Daniel1402
Forum Index » Profile for Daniel1402 » Messages posted by Daniel1402
.
.
Salutare dragi colegi

Am rugamintea sa-mi spuneti ce alga este cea din pozele de mai jos.
Iata cateva detalii: planta afectata este lilaeopsis brasiliensis, acvariu 54 litri (net cca 40 - 42), iluminare 1 jbl natur solar 9000k 15w si 1 osram 865 15w, 10 ore pe zi (2 cicluri de cate 5 ore cu o pauza de 3 ore), substrat aquabasis si manado, co2 de la o bomba cu citrice 1-2b/s cu oprire noaptea, fertilizare cu easy profito 0,5 ml odata la 2 zile.

Multumesc,
Dan
Alecs wrote:@shubi Romanica chiar de ziua ei N-avem voie la pareri ca ne-o luam de la sefu si avem parte si de atacuri la persoana. Ce-i aici capitalism? Pareri contrare? Va arata voua taica! YES baby.

@faye Nu l-a pus nimeni. Iar daca are cateva mii de euro sa "arunce" pe cercetare (cel mai auster domeniu din Ramania) ori e ajutat de ceva fonduri de marketing ori are bani lui (bravo lui) si atunci nu impanzeste toate forumurile cu promisiuni fara sa se apuce macar de experiment (aluzie la forumurile straie).

Ca sa inchei si sa nu intram in polemici penibile, parerea mea era sa se inchida topicul iar daca intr-adevar e impins de bune intentii sa faca un topic cu rezultate. Mi se pare mai corect asa. Parerea mea.

Ce-i cu atatea insulte, atitudinea ta este mai mult decat puerila si penibila.
Omul face cand are timp, chef si multe altele, daca esti atat de nerabdator fa tu teste inaintea lui.
Prietene, bunul simt este departe de tine.
Foarte frumos, perspectivele "suna" bine.
Intradevar pietrele sunt spectaculoase.
Unde a disparut filtrul?
Da, asa este aquabasis nu se spala, n-am patit asa ceva in cele 2 setup-uri.
La replantare murdareste un pic apa, dar in cateva zeci de minute isi revine, depinde si de filtrare.
Buna,

Stai linistita ca toate se rezolva, este foarte probabil sa nu fi spalat noul substrat, apropo de care ai pus?
Spre ex. eu am folosit jbl manado si l-am spalat cam de 15 - 20 ori, pana aproape ca s-a limpezit apa in care il spalam.
Nu te demoraliza asa usor, in domeniul asta te poti lovi de multe probleme, asa ca....tot inainte

Numai bine,
Dan
Bine ai venit!

Lumina o poti tine 10-12 ore pe zi, daca ai alge poti sa cobori sub 10 ore, depinde si de tipul algei, poti sa-ti cumperi o priza programabila digitala sau mecanica.
Ideea este sa gasesti un echilibru intre lumina (intesitate) - co2 - fertilizare, nu exagera cu fertlizantul, daca plantele nu vor putea asimila toata cantitatea dozata de tine vor manca si algele. Ar trebui sa stii ce fel de neoane ai, daca nu sunt potrivite sa le schimbi.

Succes,
Dan
Salutare,

Cine are cca 1 litru de substrat si nu-i mai trebuie, il rog sa-mi dea de stire, nu vreau sa mai dau bani pe 5 litri.
Astept raspuns pe pm, va rog.

Merci,
Dan
Salutare,

Daca pompa iti baga si aer in acvariu nu este bine, bulele de aer care intra in acvariu de fapt elimina CO2.

Succes,
Dan
Bine ai venit,

Nu iti spun cu rautate, dar crocodilul este nepotrivit, termomentrul il poti pune pe una din partile laterale.
Mai poti adauga niste plante, ideea este sa creezi un mediu cat mai natural.
Nu lasa lumina solara sa bata in acvariu, nu este indicat sa-l tii langa geam.
Eu am tot unul de 54 litri si folosesc doua neoane de 15 w. Depinde ce fel de plante vrei sa ai in acvariu, ma refer la cat de pretentioase sunt, oricum iti recomand 30 w. Raportul se obtine impartind puterea neoanelor in W la cantitatea neta de apa, eu am 30w : 40 litri apa (cred) = 0,75 w/l, fiind satisfacator, cam 10-12 ore pe zi, daca ai probleme u algele poti reduce programul. Te poti ajuta de o priza programabila mecanica sau digitala.
In momentul in care ai plante naturale trebuie sa gasesti un echilibru intre iluminare, CO2 si fertilizare, trebuie sa o iei usurel.
Oricum de apreciat ca ai preluat comanda, documenteaza-te mult.

Mult succes,
Dan
Salutare,

Daca tot nu-i vrea nimeni, incearca sa-i dai la un pet shop.
Asa am procedat cu niste pui de hamsteri.

Numai bine,
Dan
Salut,

Nu vreau sa te descurajez, dar iti asumi un risc cam mare, nu te bucura ca scutesti 150 - 200 ron. La volumul pe care vrei sa-l faci vei baga bani in echipamente, amenajare, etc.
Gandeste-te de la inceput cam cat te tine buzunarul, pentru a sti ce acvariu vrei, mai ales ca dupa spusele tale te-ai confruntat cu aceasta problema.
Poti sa-ti faci un filtru extern, o lampa, dar nu cred ca este o idee buna sa-ti faci singur acvariul si nici lipiturile nu o sa-ti iasa brici, ma refer la aspect (daca este pt prima data).

Mult succes,
Dan
Katalin_s wrote:Deci cum am promis, revin cu mai multe informatii despre noua mea instalatie de CO2.

Pot sa spun ca merge perfect, nu am avut probleme cu dozarea de CO2 in apa, raport 1 bula la 1.3-1.6 sec, pentru un bazin de 60l.
Amestecul m-a tinut cam 3 saptamani, cu urmatoarea precizare, in a doua saptamana de functionare am avut o reactie destul de violenta a procesului, nu stiu din ce cauza, presiunea risca sa depaseasca 3 bari, ( pres max recomandata de instalatie) atunci am fost nevoit sa eliberez din gaz, prin urmare:
- daca voi dilua mai mult solutia de apa cu acid citric, cred ca voi reusii sa nu mai am reactie violenta, astfel incat tot procesul sa fie mai lent.
SAU
- daca duc din prima zi presiunea la 2 bari ( pres. recomandata) o sa ajung sa echilibrez mai bine reactiile astfel incat sa nu am dozare in exces de solutie cu acid citric.

P.S.

sunt foarte multumit de noua instalatie de CO2, chiar nu se mai poate numi bomba. Nu ai pierderi, robinet fin si rezistent, manometru cu supapa de siguranta pe care o poti ajusta in functie de pres. maxima pe care nu o vrei depasita.

Salut,

Zi-mi te rog, despre ce instslatie este vorba si de unde ai achizitionat-o?

Merci,
Dan

Ok, daca porii sunt mai mici poate si sunetul este mai mic
Merci mult pt raspuns, este o diferenta semnificativa.
Enache Lucian wrote:M-am gandit si eu ca e deciclat din momentul in care am gasit filtrul plin de "muci".
Nu stiu ce sunt bacterii din comert.
Sa fiu atent la schimburile de apa...sa schimb mai multa sau mai putina apa?

Salutare,

Bacteriile din comert ajuta la o ciclare mai rapida, practic cumperi bacteriile si nu mai astepti sa se formeze in acvariu.

Mult succes,
Dan
Salut,

Mai am o nelamurire. Mi-am facut o bomba co2 cu citrice, la care am folosit o piatra pentru iesirea co2 in acvariu.
Piatra asta cam face un zgomot mic, dar deranjant, un fâsâit.
Intrebarea mea este, difuzorul ceramic face acest zgomot?

Merci
Dan
Salutare,

V-as ruga sa-mi spuneti care dintre cele doua modele degaja mai multa caldura.
Daca exista vreo diferenta

Multam,
Dan

Forum Index » Profile for Daniel1402 » Messages posted by Daniel1402
Go to: