[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Nu, am remarcat craca uscata, m-am indragostit de ea si am decis ca nu plecam acasa decat impreuna.
M-am dus la seful ADP responsabil pe parc si i-am zis ca vreau craca. A dat omul 2 telefoane si mi l-a adus pe nea Dorel(chiar asa il chema) care m-a plimbat cu tractorasul si mi-a taiat de unde si cum am vrut eu.
Foarte serviabili amandoi.
Pai e uscata deja, ca n-am taiat un copac viu. O sa imi ia o vesnicie s-o curat.

Iti recomand stejar. Asta cedeaza usor.
E salcie creata. Parti putrezite nu are, dar o sa fie cu cantec s-o curat de coaja si s-o oparesc. Iar apoi s-o ancorez cumva de fund. Ma gandisem la ventuze.

Nea Liliacu' nu m-am prins! Care e asemanarea dintre craca si soacra?
Cu ajutorul muncitorilor ADP din parcul Pantelimon, mi-am facut cadou o craca. Trebuie cosmetizata, ajustata pe ici pe colo, dar eu sper sa arate bine in final.
image
dan.pavelescu wrote:
Nu te lua dupa Faye, e haimana din Pantelimon si nu stie nimic, io cred ca si fumeaza.

Bea si cafea! Ori faci dezvaluiri complete, ori nu zici nimic.

@opincarul Nu-l bat, ca am impresia ca-i place!
@Lucian, te sfatuiesc sa citesti despre Ichthyophthirius multifiliis. Este un parazit care se transmite odata cu pesti infectati, plante care provin dintr-un bazin afectat, etc. Nu apare pur si simplu.
Faye wrote:Acvariu mic, prea multi pesti. Filtrare insuficienta. Pot sa pariez ca nu ai ciclat bazinul inainte de populare.
Rezultat: apa toxica, pesti otraviti.

Le arde pielea.
Dar daca tu zici ca au apa si filtrare destula, pentru asa ti-au spus prietenii, veterinarii si petshopistii, inseamna ca au ceva pe psihic si doar li se pare ca ii arde.
Deci ai primit toate informatiile de care ai nevoie de la prieteni, veterinari si petshopisti. Noi cu ce te mai putem ajuta?
Acvariu mic, prea multi pesti. Filtrare insuficienta. Pot sa pariez ca nu ai ciclat bazinul inainte de populare.
Rezultat: apa toxica, pesti otraviti.

Solutii: schimb zilnic de apa timp de vreo luna, suplimentarea filtrarii, reduci numarul de pesti, scapi de scalar si de hoplo, care sunt pesti mari, nu au ce cauta intr-un acvariu mititel.
Daca nu faci ceva curand, n-o sa mai ai ce sa tratezi.
Sarea neiodata te scapa garantat de gris, impreuna cu ridicarea temperaturii. Daca nu gasesti la supermarket, gasesti sigur la orice plafar.
1. Ridici temperatura apei treptat la 30 de grade.
2. Maresti aerarea.
3. Dizolvi cantitatea necesara de sare in apa si o adaugi treptat in acvariu pe parcursul a cateva ore. Se adauga o lingura de masa de sare la 4 litri de apa. Ex: la un acvariu de 50l brut/40 litri net, vei adauga 10 linguri de sare.
4. Daca faci schimburi de apa, vei redoza cantitatea de sare corespunzatoare cantitatii de apa inlocuita.
5. Mentii saramura 2-3 zile dupa disparitia ultimului punct alb de pe pesti.
6. Faci schimburi zilnice de 20% timp de vreo saptamana pentru a elimina treptat sarea din apa, dupa care faci un schimb masiv si zici Doamne ajuta.
Au eclozat 2 Marlamenti din 10. Din pacate i-au supt scalarii printre gratiile fatatoarei.
Sun inseamna soare pe engleza, deci sun sun = 2 sori romanesti. Iar topicul e vechi de mai bine de 8 ani.
Mda, am 4 specii de cory in acvariu. Panda si trilineatus si-au vazut de familiile lor, nu s-au bagat in seama reciproc cand au fost nunti. Nu stiu de ce astia s-au corcit.
Niciun mascul duplicareus nu a parut interesat de femeluta care depunea, doar cei davidsandsi. Ouale le-am lasat in bazin intr-o maternitate. Deocamdata par viabile... sa vedem. Daca ies pui, ii botez Marlament.
Probabil. Dar daca totusi te gandesti ca sunt peste 200 de varietati de corydoras, multe dintre ele aproape similare, e posibil sa fi avut loc hibridizari si in natura.
Vedem daca si ce iese.
Desi am 12 cory duplicareus in bazin, astazi o femeluta duplicareus a ales sa depuna cu un mascul davidsandsi.
Am cules cateva oute, sunt curioasa daca iese ceva.
Buretele si perlonul daca sunt amplasate in filtru se colmateaza repede, ceea ce te obliga sa desfaci filtrul destul de des pentru curatare.
E de preferat ca buretele sa fie montat pe in-ul filtrului si astfel face o prefiltrare, sau si mai bine, folosesti un prefiltru dedicat. Avantajele sunt evidente, ai mai mult spatiu pentru mediile biologice, nu umbli la filtru decat de 2 ori pe an.
Prefiltrele vin cu bureti de 3 granulatii, care nu lasa nimic sa treaca, astfel ai apa cristal.
Combate apa verde, paramecii, bacterii care stau in masa apei, nu pe suport. Lampa UV nu se pune in acvariu, ci in filtru. E utila uneori, cand ai o problema de genul celor enumerate mai sus, dar e de preferat sa tratezi cauza, nu efectul.
Da, backgroundul e foarte gros, pe alocuri are 40cm din cei 80cm latimea acvariului. Dar eu zic ca tot ar merge un lemn bine ales. Macar sa aiba pe unde sa se ascunda pestii cand ii apuca cafteala.
Mie al tau mi-a placut din ziua 1, cand nici nu pusesei inca apa in el si te plangeai de colorit. Iar busteanul ala e fenomenal! Si luminile!

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: