Message |
|
Asadar acesta o sa fie cel mai mic si cel mai frumos acvariu al meu, vreau sa iasa ceva superb:
Bazinul va fi de 20/15/15 cm din sticla ultraclara de 5mm pe care il am in lucru la domnul Mihai care mi-l face pe gratis pentru ca sunt pasionat, ii multumesc!
Standul vreau sa iasa superb, o sa fie inalt si o sa fie de : 130/25/20 cm, probabil alb, din bari de aluminiu subtiri imbracate in lemn sau pal vopsit alb si pe interior si pe exterior.
Ca si lumina v-a avea o lampa led, nu m-am hotarat inca daca leduri de 1w, banda cu led sau un bec cu led, mai am timp.
Si acum ajung la cea mai grea parte, filtrarea, ce filtru extern imi recomandati, ceva de calitate, cam de cati l/h e nevoie pentru 4,5 l cat va avea.
Ca si substrat dennerle sau ada, plante nu m-am hotarat, Hc cuba, plante mici in general, o sa incerc niste cryptocorine.
Fertilizare dennerle sau ada, sistem co2 dennerle bio 60.
In acvariu voi avea creveti amano
|
 |
|
O sa vreau si eu una, ii trebuie magneziu, iod si mysys, dar merita, ma hotarasc ce culoare cand punetipoze mai bune!
|
 |
|
Imi place asa de mult acvariul tau incat o sa-mi iau si eu un scapers tank in care sa transfer tot ce am in set up-ul new scape si sa schimb substratul cu dennerle.
|
 |
|
E calibrat sau trbuie sa il calibrez?
|
 |
|
Ce firma este refractometrul, o poza ceva?
|
 |
|
Refractometru nu aveti de vanzare?
|
 |
|
Iti recomand ceva, orice upgrade la instalatia de iluminat fa-o cu t5, nu o sa regreti, si daca ai t8 ar fi bine sa faci o schimbare si sa treci la t5!
|
 |
|
Am si eu niste iepurasi d-astia da o specie mai mica, mi-au venit odata cu piatra vie, cand am curatat matrixul erau si acolo cativa, nu-mi plac da doar nu stau sa-i prind.
|
 |
|
Captcha, nu mai e activat!
|
 |
|
Ai vazut am scapat de nenorocirea aia de cod!!!
|
 |
|
Merge bine acvariul, o sa pun maine niste poze, urmeaza creveteala!
|
 |
|
|
 |
|
Atunci p-asta o sa-l iau!
|
 |
|
Da!, oricum imi iau unul, cel de la nevertebrate.ro e bun sau sa-mi iau aqua medic de la reef, care e mai scump da o fi bun?
|
 |
|
Ati inteles bine, o sa vorbesc cu domnu Andy sa vad daca poate sa ma ajute.
|
 |
|
Gandindu-ma cum sa fac sa imi adaug sump la acvariu fara sa folosesc un overflow box mi-a venit o idee, lipesc "la buza acvariului" niste baghete de sticla in fata si in laterale, iar in spate fac un overflow extern, ar merge un bean animal?, asa as scapa si de biofilm, cred ca stiti la ce schema de overflow ma refer, ce ziceti, ar merge, din punct de vedere estetic nu-mi fac probleme, acolo unde as lipi fasiile de sticla, as face o rama la acvariu, eventual as face un capac mai inalt unde as baga lampa, desi in vara fac upgrade as vrea sa stiu si eu pe pielea mea ce inseamna sump.f
|
 |
|
|
 |
|
Il iau!
|
 |
|
vidi wrote:Poze
Refractometrul e calibrat?
|
 |
|
Mi se parea mie ca e ceva necurat de imi apar alge de cand am noul osmozor, ma duc sa il verific si cand colo furtunul care trebuie sa verse apa proasta era opturat si nu curgea, l-am schimbat si acum curge, bine ca mi-am dat seama la timp, deci eu bagam in acvariu apa semiosmozata!!!!!!, unde gasesc sa cumpar un tds bun?
|
 |
|