[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Ieri am prins la oferta NPK de la JBL. Pe un bidonas de 500 ml am dat 6 euro si na am luat ca mi s a parut f ok pretul. Ideea e ca ei nu dau valori in ppm sau in ml ci in mg.
Aveti idee care e raportul intre mg si ppm ?
Oricum voi face teste dupa dozare dar as vrea sa stiu si ce inseamna mg transformat in ppm.
E frumos ce ai facut acolo. O recomandare, scoate butoiasul ala si scoica - nu au ce cauta in bazinul tau.
Foarte fain!
Pai na omu a încercat sa vada ce sanse ar avea sa i aduca vii acasa. Nu cred ca e o problema asta.
Atentie se scrie :vii
Exact de aceiasi parere sint si eu, cel mai bun echilibru il ai la 0,5-0,6w/l. Nici o crestere cu viteza spectaculos de mare a plantelor nu m ar incinta, si cred si eu ca pentru majoritatea plantelor este suficienta cantitatea de wati pe litru.
Daca ma crezi de cind am si invatat ce inseamna fertilizare in afara de o pelicula fina de alge pe geam pe care oricum o curat saptaminal, alte alge nu am in acvariu.
Cred ca cele Dennerle sint mai dedicate plantelor, au un spectru mai cald daca pot sa zic asa dar mie nu mi avantajeaza deloc bolovanii de aia prefer JBL ul.
Neoanele sint de 28w fiecare:
Jbl solar ultra Natur
Dennerle amazon day
Acvariul Are 128l brut. Mi de par suficiente cele doua neoane, dupa Mine un plus il are neonul jbl cel Putin la reproducerea culorilor pestilor.
Multumesc mult Stefan de informatie! Am sa ma inscriu.
Pai cele 2 tuburi care sint trecute chiar pe prima pagina le am si acum. Cred ca voi încerca un jbl pentru plante in locul celui Dennerle - sper sa nu aib? lumina prea rosiatica si sa se vad? urit pietrele.
Io s la munca...iti dai seama ce suferinte provoaca imaginile astea.....
E suficient sa golesti apa nu trebuie sa umbli la nisip si plante. Golesti apa intr un recipient curat si apoi o poti pune inapoi in acvariu.
Legat de lumina poti sa o lasi 6 ore pe zi prima saptamina apoi sa cresti treptat inca cite 30 min in urmatoarele saptamini pina ajungi la 8 ore zilnic. Poti adauga si easycarbo, e un supliment bun pentru plante si ajuta si la combaterea algelor.
Ma bucur ca ti place scapele.
Platy i am pus pentru ca am eu o slabiciune pentru ei si pentru ca oricum scapele e pe final , in sensul ca il mai pastrez doar citeva luni iar poze cu el nu mai fac.
Poate la viitorul scape sa renunt la ei si sa adaug alta specie.
Filtrul se pune foarte aproape de luciul apei astfel incit sa valureasca apa- astfel o si oxigeneaza.Furtunasul nu este cazul sa l mai montezi .
Bafta cu ciclarea !
Legat de nisipul care se pune peste Aquabasis alege o granulatie mai mica, 1-2 mm.
Plantele le alegi in functie de preferintele tale si de lumina care o vei avea pe acvariu.Plantele le pui de la inceput.
Pestii ii adaugi dupa minim 2 saptamini , indiferent ce substante ai adauga in apa . Bacteriile " bune " au nevoie de timp , dupa parerea mea un acvariu e ciclat complet cam dupa 6-7 saptamini .
Poti adauga varietati de cryptocoryne, moss,valisneria, etc ...
Nu conteaza ca nu ai co2, poti adauga plante usoare - vor ajuta la stabilizarea mai rapida a bazinului.
Bun venit pe forum!
Cred ca tre sa fie tare greu acolo .... numai la mincarea aia sa i faci fata , apoi restu .....

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: