Message |
|
batman wrote:Al tau e da, o sa m-apuc si eu de citit ca cica pana la pagina 12 o sa trebuiasca sa am ganduri sinucigase, desi nu-mi dau seama de ce, ori ai cumparat chestii scumpe si sclipitoare ori ai un acvariu foarte frumos si are grija altcineva de el 
In primul rand nu e cine stie ce frumos, nu se compara cu altele, in al doilea rand nu am cumparat chiestii scumpe ci am schimbat filtre, lampi, standul, bazinul si in ultimul rand nimeni nu sa ocupat de acvariul meu deloc, ma ocup doar eu de el, pana si osmozorul l-am montat singur, fara ajutorul nimanui, tata vroia sa cheme un instalator dar nu am avut rabdare. Tata nu ma ajutat nici macar cu decorul, mi-a zis ca merge cum l-am facut, nu ca nu ar sti sa ma ajute, ca e designer si artist plastic dar nu vrea sa isi bata capul cu ceva despre care a crezut la inceput ca o sa dea esec, nu s-a gandit ca o sa-mi iasa, imi zicea ca se mira daca o sa-mi reziste clowni, si a mers si acum oricum nunam nevoie de ajutor. La ala mare o sa-mi faca el scape-ul, urmand sa ma ocup tot eu de el impreuna cu cineva care m-ar putea ajuta cu caratul (are probleme cu coloana).
|
 |
|
Ala e topicul meu!
|
 |
|
Lumina e insuficienta, nicidecum prea puternica!
|
 |
|
Shubi wrote:La mine se topea efectiv, nu mai pulseaza dupa care se resoarbe, dispare polipul pulsator din varf, ramanea o pata roz pe piatra urmand sa dispare si aia, rau tare m-am chinuit sa pot tine si eu Xenia pulsatoare.
La mine nu se topeste, am 6 tulpini si nu vor efectiv sa pulseze!
|
 |
|
Am inteles, da apa mai murdara nu mai vreau!
Apropo, azi cumpar furtunele pentru sump, o cutie mare de sigurante ca sa-mi bag sursa de la leduri si priza, fara sigurante si daca gasesc si o tripla programabila cu wifi prin ios/android, cu programare pentru fiecare stecher in parte, ca sa nu mai am treaba cu lampa si sa scap de o grija, si poate un hranitor automat, si un saculet de perlon pentru filtrare.
|
 |
|
Are sanse sa-si mai revina in apa asta?
|
 |
|
Am o problema, decand mi-a scazut nivelul de no3 nu mai sta deschisa pulsing xenia.
|
 |
|
Am rezolvat cu vata, am apa crystal, lampa nu o tin la maxim, in weekend s-ar putea sa trec la sump, adica daca e gata si gasesc furtun de 20mm si de 17 mm, cand se mai incalzeste o sa primesc niste corali de la shubi, cred ca o sa pun un spraybar la intrarea apei in acvariu, no3 au ramas sub 2, bineanteles, odata la 3 zile mai fac aditii de no3po4x si de cand am schimbat carbunele nu mai am probleme cu algele, o sa il schimb odata pe luna si perlonul il schimb odata la 2 zile!
|
 |
|
Eu am tratat betta cu albastru de metil, cateva picaturi pe zi si schimb de apa aproape integral la temperatura exacta, la 28 de grade, cred ca o sa isi revina cat mai curand, succes!
|
 |
|
Ca tot ai amintit de mari si oceane, apa radioactiva din explozia nucleara de la fukushima a fost aruncata in oceanul pacific deoarece nu aveau cum sa depoziteze asa multa apa. Se gandea tatal meu ca multe vietuitoare o sa moara sau o sa se malformeze, ce parere aveti?
|
 |
|
Pai cauti si tu de cati PAR ai nevoie pentru un acvariu plantat si calculezi pentru acvariul tau, apoi te hotarasti ce si cum, eu as da jos si neonul de 15w si as monta o lampa led dimabila pe mai multe canale cu Pwn, ca sa-ti dea posibilitatea sa simulezi rasaritul si apusul, nivelul de lumina pe fiecare canal conform perioadei zilei, chiar si un canal pe potentiometru daca nu iti permite bugetul.
|
 |
|
Sau 2 acvarii!
|
 |
|
Pe dennerle il vinzi, l-as lua si eu pe ala de la shubi, dar momentan nu ma mai lasa mama sa-mi mai iau nici un acvariu pana nu termin cu evaluarea nationala din vara, ca de alfel deja aveam unul de cel putin 100 litri.
|
 |
|
Pety e aqua-life.ro!
|
 |
|
Misto!, sunt sigur ca ala mare o sa fie superb, o sa aiba fundal 3d sau ai tenuntat la idee?
|
 |
|
Bineanteles, cand iti faci bazinul mare poate iti da si tie o bucata de suri daca se hotaraste sa o imparta, ca ii face cam multe dezastre!
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Andrei, orice filtru curge daca nu-l exploatezi cum trebuie
Dupa cate imi dau seama, tu esti mai tinerel asa, as zice 14-16 ani, dupa cum te exprimi. Asculta o vorba aici de la mine, ca am vazut mai multe si am prins bancurile cu Jivkov:
Sun-Sun nu o sa fie nici de acum in 1000 de ani mai bun ca Tetra. Intr-adevar, stii tu ceva de filtrele Tetratek, au avut o problema de proiectare si fabricatie, la garniturile de la hose adapter, dar asta s-a rezolvat de acum 2-3 ani.
Stiu ca esti entuziast si asta e motivul pentru care te repezi sa dai sfaturi, dar cand o faci fa-o din experienta personala, nu din ce ai auzit pe la altii, ca induci lumea in eroare.
Pai am 14 ani, stie toata lumea de pe forum, sti si eu ca sun sun nu e mai bun ca tetra, personal nu am folosit si nu am de gand sa folosesc sun sun, dar nici filtre tetratek nu o sa folosesc deoarece imi place mai mult Eheim!
|
 |
|
Ba chiar cred ca e mai bun decat tetratec, se tetratec se plang multi ca curg!
|
 |
|
Maine ma ocup si eu de el, si ii fac si niste poze. Momentan geamurile sunt pline de alge, nu l-am curatat nici o data pana acum.Am vrut sa renunt la el dar am prins drag de el si il mai tin, deci maine apar poze, mici !
|
 |
|
Il mai gasesti si pe ebay, poate gasesti free shipping!
|
 |
|