Message |
|
I-a cubul de la shubi, e din sticla ultraclara si are si fundal, deci sigur o sa ii placa sotiei!
|
 |
|
Ce parere aveti, sa folosesc exclusiv piatra vie sau sa mai bag si uscata?
|
 |
|
Atunci stau potolit si ma concentrez pe asta care il am si pe cel mare!
|
 |
|
Ca tot tanjesc dupa un fundal din piatra de recif uscata si pulsing xenia nu vrea sa mi se mai deschida , imi fac un pico de vreo 10 litri cu fundal 3d din piatra uscata.
Daca pun nisip viu, apa din acvariul actual si piatra vie in hang on pot sa pun direct pulsing xenia sau tot trebuie sa il ciclez?
|
 |
|
Da un cub dennerle de 60 litri nu iti place?
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Da suna-l ma turbatule pe Daniel si vezi care e treaba..
Daca vrea il sun eu, ii zic: "ii e rusine lui Batman sa te intrebe cand e gata acvariul lui de 60/45/45 cm si ma pus pe mine sa te antreb, deci cand e gata?"
|
 |
|
Era inevitabil sa nu fie pe stock, majoritatea produselor de pe site nu sunt pe stock!
Mai bine ramai la ala de 60/45/45 cm!
Sau iti iei un scaper's tank doar bazinul si ii faci lampa, sump si tot ce ii trebuie.
Pentru gauri poti sa le dai si singur cu o carota diamantata, mie domnul Mihai mi-a dat gaura extrem de simplu, daca as mai avea nevoie de o gaura mi-as da-o singur, bineanteles, cu ochelari de protectie si date niste gauri dinainte intr-o alta sticla.
|
 |
|
La lumina cred ca o sa folosesc becuri cu led, dinalea de care foloseste dl dr. Ion, sunt bune?
|
 |
|
Am inteles, il fac pe ala mare bun si scap de piticanii.
|
 |
|
batman wrote:In alta ordine de idei ala o sa trebuiasca gaurit, habar n-am daca sa-l gauresc in spate sau jos sau sa-i pun un overflowbox, si daca tot m-am aventurat pana la sump se poate sa-mi iau o pompa de recirculare mai zdravana astfel incat sa scap de pompa de valuri din display?
Sa nu fie sticla securizata la blau!
|
 |
|
Poate te trezesti ca peste 2 saptamani iti spune ca vrea sa faci upgrade, ca ii place, te-ai interesat sa vezi daca e pe stock la reef?
|
 |
|
Da cum s-a spart acvariul?
|
 |
|
Bine, raman la varianta 100/60/60cm, skimmer BM, niste reactoare, medii de filtare, pompe de valuri si lampa.
Ce sa aleg dintre lampa t5 sau led, daca da, 120 leduri de 3w sunt suficiente?
Si ca sa am si eu un acvariu frumos pana o sa ajung cu ala sa arate bine imi fac un bazin ca al colegului Sebastian Costin, un cub cu latura de 35 cu noua lampa Aqua Illumination.
|
 |
|
Problema mea este ca nu-mi iese din minte radionul ala xr 30w pro, mi se pare ceva extraordinar, sau lampile aqua illumination, plus ca un bazin mare e greu de populat cu corali, ca asa imi iau un acvariu mai mic cum a facut koala pentru frumusetea coralilor si unu mare pentru ciortani, doar cu un skimmer bun, niste reactoare si o lampa cu neoane, cred ca asa as proceda mai bine!
Apoi pe masura ce strang echipamente il transform pe cel mare in acvariu si cu pesti si cu corali, nu ar fi mai bine asa?
|
 |
|
Deci cam la cati litri sa ma hotarasc, ca sa stiu si eu ce sa cumpar?
|
 |
|
Ii zici ca ii iei bijuteri cu pret de 2 ori mai mare decat al acvariului si se calmeaza!
|
 |
|
Asa am facut eu cu mama, acvariul marin in total cu tot o sa coste maxim 400 lei si am ajuns cred ca de zece ori mai mult in momentul asta si nu ma opresc!
Tata stia da nu a vrut sa ii spuna sa iasa panarama, ala de la vara se cumpara subit cu plata dinainte si o factura falsa aratata mamei mele!
Dupa mine as baga si 10000 euro intr-un acvariu marin, tata si bunicii ar fi deacord, da ar iesi panarama mare cu mama, "trebuie sa invete, nu sa se ocupe de acvarii" .
Si intr-un final ar fi satisfacuta de rezultat si s-ar calma!
Daca as avea varsta voastra as face ceva de minim 2-3 metri cubi!!!
|
 |
|
Am niste dubii si vreau sa stiu ce imi recomandati:
Daca fac acvariul mai mic, imi permit sa imi iau echipamente de top, adica lampi cu 7-8-9 canale, skimmere de calitate, piatra vie exclusiv, etc.
Daca aleg acvariul de 100/60/60 ma rezum la o lampa cu leduri sau t5 diy si poate mai pun si niste piatra uscata.
Tinand cont ca bugetul meu e de aproximativ 100 de milioane la start, asta incluzand tot inafara de stoc viu, ce imi recomandati, adica ce volum?
Ma gandesc de acum ca sa stiu ce cumparaturi sa fac, adica sa pot incepe sa cumpar echipamente.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:
Andrei1234 wrote:
In primul rand nu e cine stie ce frumos, nu se compara cu altele, in al doilea rand nu am cumparat chiestii scumpe ci am schimbat filtre, lampi, standul, bazinul si in ultimul rand nimeni nu sa ocupat de acvariul meu deloc, ma ocup doar eu de el, pana si osmozorul l-am montat singur, fara ajutorul nimanui, tata vroia sa cheme un instalator dar nu am avut rabdare. Tata nu ma ajutat nici macar cu decorul, mi-a zis ca merge cum l-am facut, nu ca nu ar sti sa ma ajute, ca e designer si artist plastic dar nu vrea sa isi bata capul cu ceva despre care a crezut la inceput ca o sa dea esec, nu s-a gandit ca o sa-mi iasa, imi zicea ca se mira daca o sa-mi reziste clowni, si a mers si acum oricum nunam nevoie de ajutor. La ala mare o sa-mi faca el scape-ul, urmand sa ma ocup tot eu de el impreuna cu cineva care m-ar putea ajuta cu caratul (are probleme cu coloana).
Sunt mandru de tine, desi ai 14 ani esti aproape la fel de destept ca si colegul meu de birou, Ionut.
Intre timp mi-am invins lenea si am facut doo teste:
NO3 - 2,5
PO4 - 0.03
Colegul Ionut e cel cu motocicleta care se dadea in jucaria aia din parc sau ala e Radu, mai era un acvarist motociclist in Constanta, care a stat intr-un bloc de langa blocul meu, si il chema parca Razvan Radu si avea si el parul lung, e cumva acelasi?
|
 |
|
Ai gresit sectiunea, roaga un admin sa il mute la pa sarata.
|
 |
|