[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan_florin
Forum Index » Profile for dan_florin » Messages posted by dan_florin
Am primit zilele trecute niste corali de la cineva, ocazie cu care am zarit pe fundul unei pietre de care era lipit un coral, o stea de nisip. Nu chiar orice stea, ci o carnivoare vorace, adica o SURI !!!! In prima faza ma bucurasem vazand-o, ulterior mi-a parut rau ca nu i-am facut vant (greseala de incepator). Acuma se pune problema cum o mai prind, avand in vedere ca e tare scumpa la vedere si n-as vrea sa scot tot afara din acvariu cautand-o. Sunt sanse sa o zaresc mai mult noaptea dupa ce se sting luminile? Trebuie sa mentionez ca acum e destul de mica, in genul unei asterine, dar modelul de pe ea e identic cu cel a unei stea mature.
Aveti amandoi dreptate, nu sunt turbo, ci euplica. Am mai avut cateva exemplare de la Calin (jo-ka-da), iar odata cu aparitia algelor, s-au pus pe treaba din cate vad.
O sa urmaresc evolutia lor, dar pana una-alta, nu-mi ramane decat sa sterg geamurile cu o precizie de chirurg, n-as vrea sa-i omor din greseala.

In ceea ce privesc scoicile (midiile), deocamdata nu stiu ce sa zic...oricum, eu am primit deja melci de la George, nu vreau sa abuzez de amabilitatea omului, poate mai sunt si altii interesati in conditiile in care mai vrea sa dea din ele.
Merci fain, George! Mare domn ca-n todeauna! smilie Sincer, scoicile astea nu stiu ce necesitati au, drept urmare ma vad nevoit sa retractez ce-am scris. Nu vreau Doamne fereste sa sufere in acvariul meu mic de foame, sau mai rau, sa moara.

PS: George, cred ca melcii astia de la tine sunt precum iepurii, mi-au lasat oua pe toate geamurile, nu ma mir ca la tine se inmultesc intr-o veselie.
Pai ar trebui sa le pastrezi, nu sunt scoici pe toate drumurile, nu? Daca totusi intentionezi sa le indepartezi, ma ofer eu sa iau macar una-n gazda. Acuma vorbind serios, raman la parerea ca nu-ti sunt de prisos, e pacat sa scapi de ele.
Nicio opinie?
Rog colegii cu experienta care au sau au avut crabi in acvariile lor, sa-mi spuna care sunt diferentele dintre aceste 2 specii de crabi? Ma intereseaza care sunt mai eficienti in eradicarea algelor si consumarea mancarii ramase de la pesti. Multumesc!
Foarte tare!
Da, e ok. Alege al doilea neon cu o temperatura intre 10000 si 15000 K, oricum, peste 6500 K
In lipsa colegilor experimentati, o sa-ti raspund eu punctual:
- da, matrix-ul e suficient, dar daca vei avea si corali, iti mai trebuie mediu antiphos si carbune activ (carbune activ pentru marine, atentie!).
- o punga red sea de 10 kg e suficient (mai sunt si alte marci).
- poti folosi acea lampa, pacat ca nu e pentru T5. Neoanele nu, musai dedicate pentru acvarii marine, altfel o sa ai probleme cu algele, iar coralii se vor vedea aiurea.
Succes!
E mic fzn 2. Iti trebuie cel putin fzn 3, in conditiile in care optezi pentru marca Aquael.
Merci, Andi! Problema e ca eu am trecut de faza de ciclare deja, acum ma lupt cu algele si nu stiu momentan cum sa le vin de hac mai repede. Am si ceva corali, putini, e adevarat, dar nu-i pot priva de lumina, deci mai pot jongla doar cu intensitatea si orele de functionare a lampii. Mi s-au depus alge pe substart, dar nu ciano, inafara de aspirat, ce killer pot baga pentru ele?

PS: o sa deschid un jurnal cat de curand, nu de alta, dar sunt multi colegi care m-au influentat in decizia de a incepe acest proiect si le sunt dator macar cu niste poze.
Bineinteles ca poti face schimburi de apa mai rar in cazul unui skimmer, altfel ce rost ar avea sa-l mai cumperi? Totusi, schimburile de apa sunt un must have, deci trebuie sa-ti faci un program de mentenanta in functie de rezultatul testelor.
Salut,

Si eu sunt incepator ca si tine, dar imi perimit sa-ti dau un sfat: nu fa rabat de la calitate, nici compromisuri, e reteta sigura spre esec. Sigur, poti tine un astfel de acvariu din schimburi de apa, dar trebuie sa te gandesti ca vei da mai multi bani pe sare si alte cele. Ricardo, te-a invatat bine, acel skimmer l-as alege si eu intr-un acvariu cu un volum asemanator. Tunze e o marca de prestigiu, e silentios, eficient si fiabil.
Fie ca acvariul tau va avea sump sau refugiu, tot va trebui sa investesti intr-o pompa de recirculare si un skimmer.
In rest...sa auzim de bine!
Poate fi semn de subordonare fata de celalalt, caz in care sunt amandoi masculi.
Sfatul meu: nu te stresa si tu, lasa-i doar pe ei o vreme sa fie stresati.
Ce vreau eu sa-ti spun de fapt, e ca si eu am avut o problema similara cu africanii mei. La un moment dat, in timp ce incercam sa masor ceva cu ruleta in apropierea acvariului, am dat drumul brusc ruletei pentru a se rula inapoi pe tambur, moment in care s-a produs si zgomotul acela specific. Ei bine, in secunda aceea pestii mei au luat-o razna, n-a mai fost chip sa-i mai vad relaxati pentru mult timp orice as fi incercat. Dar...vine si ziua cand vor uita de acea sperietura si totul o sa revina la normal. Colegii te-au sfatuit sa nu le dai de mancare o perioada, e ok si varianta asta, dar eu iti sugerez o alta abordare a problemei: scoate-i intr-un butoi, ceva vas cu volum mai mare si o piatra de aer sa n-ai surprize neplacute, lasa-i asa o zi si baga-i spre seara inapoi in acvariu. In tot acest rastimp, nu-i hrani deloc, amana pana a doua zi treaba asta si vezi cum reactioneaza pe urma.
Succes!
La multi ani si multa sanatate si din partea mea! smilie
Ca fost ciclidofil imi permit sa-ti raspund punctual:
- lumina la care te-ai gandit"e aceeasi Marie, cu alta palarie", altfel spus, n-ai facut nimic cu combinatia celor doua neoane. Sugestia mea e sa iei in calcul doar jbl marine day, la care culorile pestilor se vor vedea de nota 10. In plus, cu aceste neoane cresc foarte bine si algele pe pietre, functie de timpul de expunere a acvariului la lumina.
- in ceea ce priveste tranzitia culorilor la alge, da, in final culorile algelor vor deveni inchise la culoare, dar te asigur ca si acestea dau bine in orice acvariu cu africani.

Succes!
Multumesc, mare domn! smilie Ma batea gandul ca poate o sa dau de necaz din cauza lipsei mele de reactie. Cat despre problema in sine, e ca si rezolvata!
Salut!

Cu scuzele de rigoare ca s-ar putea ca subiectul sa se mai fi discutat anterior, postez aici o problema cu care ma confrunt in prezent.
Filtrul meu canistra, folosit exclusiv pentru filtrarea biologica, are un mic defect, anume, undeva pe circuitul intake exista o scapare si filtrul trage aer fals, care la anumite intervale de timp este refulat in acvariu. Intrebarea mea este: dincolo de aspectul vizual (destul de neplacut de altfel), aerul acesta introdus in masa apei, joaca un rol pozitiv sau negativ, in ceea ce priveste buna functionare a unui acvariu marin? Influenteaza cumva pH-ul, stiu eu....alti parametrii ai apei, vietuitoarele, etc? Mentionez ca acvariul se afla in faza de ciclare, mai precis la o saptamana de la startare. Multumesc.

Felicitari! Acvariul e frumos, la fel si pestii, dar ceva imi"zgarie"retina...BOTIA!

Forum Index » Profile for dan_florin » Messages posted by dan_florin
Go to: