Am fost in vizita la acvariu. - plantele cresc frumos de tot, am fost nevoit sa tai cate 10-15 cm din frunzele de Vallisneria care obturau gratarul overflowului.
- pestii sunt in regula, grasi si frumosi... se vede ca socrela le da de mancare. - pisicul sta pe masa si "numara" pestii cat e ziua de lunga. - am dozat zeama pentru o saptamana...
Se pare ca au fost ceva probleme cu forumul, care acum sunt remediate.
Daca totul pare ca merge OK, dar voi sesizati ceva in neregula, va rog sa anuntati public (PM sau postare).
Nu ai confirmat / infirmat inca treaba cu tavitele goale (fara material filtrant)... ai verificat, curge si asa? Sau nu?
Capacul cel nou o sa isi faca treaba cu siguranta, pentru ca probabil este ceea ce banuiesc eu... clemele alea de prindere nu mai reusesc sa etanseze / sa apese capacul cum trebuie, asa ca apa "impinge capacul in sus" (in loc sa fie fortata sa treaca prin mediile filtrante -> catre acvariu).
Bazinul arata foarte bine, cu o singura "carcoteala" (de altfel, si tu ai recunoscut asta)... partea din spate e prea goala si geamul ala se vede nashparliu.
Daca Crypto alea o sa creasca, cu siguranta ca va fi altceva...
raul.tatulescu wrote:Din ce in ce mai frumoasa gradina.
Multumesc! Si mie imi place cum arata bazinul acum... nu imi aduc aminte cand am avut ultima oara un bazin "cu plante".
raul.tatulescu wrote:Nu sunt cel mai mare fan al pestilor colorati " artificial" dar contrastul nu e rau.
Sa stii ca nici eu nu sunt fan al pestilor "injectati" si, atunci cand i-am vazut la Ionut (AquaPlanet), am zis imediat "Bah, eu nu iau pesti d-astia chinuiti cu injectii si pielea arsa de acizi!" Insa Ionut mi-a certificat ca pestii astia sunt nascuti rosii si ca puii lor vor fi la fel... am studiat problema si se pare ca asa este.
Exista o companie care a patentat GloFish, practic vorbim de un procedeu prin care se introduc gene "care dau fluorescenta" in ADN-ul pestilor de acvariu. Descendentii acestor pesti isi pastreaza culoarea.
raul.tatulescu wrote:As adauga un trunchi mare ca si element dominat. In rest place la mine
Am inca toate lemnele alea (de la setup-ul cu Synspilum) afara pe balcon... sper ca la primavara sa incropesc din ele o "buturuga" aratoasa in jurul careia sa aranjez plantele.
Deoacamdata, azi plec de-acasa pentru cel putin 2 luni asa ca slabe sperante sa fac ceva la acvariu in perioada urmatoare.
Voi incerca sa vin acasa saptamanal, pentru schimb de apa si dozaj de HerbAquatic.
Am inteles... verifica totusi ca cele 2 gauri (IN si OUT) nu sunt obturate de nimic.
Toata problema pare suspecta si eu cred ca undeva (pe circuit) apa este impiedicata sa isi urmeze traseul normal si forteaza cumva garnitura de la capac.
Aha, deci 25% pe saptamana ar fi in regula... merci!
- din cauza de pandemie & soacra batrana, o sa fiu iarasi nevoit sa ma mut de-acasa si sa las acvariul de izbeliste.
- cu hranitul pestilor nu e problema, pentru ca soacra e obisnuita sa le dea de mancare (atunci cand noi suntem plecati prin concedii).
- va fi nevoie sa trec la dozaj saptamanal de HerbAquatic, pe care probabil o sa il fac tot in ziua in care ma duc sa schimb si apa.
- o sa golesc un sfert de acvariu, saptamanal... urmand ca dozajul sa il fac dupa ce pun apa "proaspata".
- deja tund Vallisneriile in mod constant, deoarece cresc atat de lungi incat frunzele lor ajung si obtureaza gratarul de la overflow.
As mai face inca o incercare, cu tavitele goale... adica, scoate matrixul si tot ce ai acolo si lasa tavitele asa cum sunt ele.
Ca sa verifici daca e problema "de asezare" a tavitelor, si ca sa scapi de acest stres.
Ar mai fi varianta in care "urechile de prindere" s-au slabit cumva si nu mai strang capacul asa cum trebuie... cand umpli tavitele cu matrix, apa "trece" mai greu prin tot materialul ala si probabil ca "impinge" in capac mai mult decat in cazul in care tavitele ar fi goale. Eu nu stiu care e circuitul apei in filtrul ala, asa ca zi-mi "cum curge apa prin el".
- intra pe sus si se duce pana jos, la baza filtrului?
- dupa care e obligata sa traverseze mediile filtrante si este "evacuata" pe sus?
Eddy21 wrote:Pai nu citim si noi articolele din acest forum, nu asa trebuie sa incepem? ...
Stii vorba aia, cu "Sa faci ce face popa, si NU ce zice popa!" Mai ales ca "nitratii face bine la plante" si e pacat de Dzeu sa ii arunc la canal.
Eu dozez zilnic cele 3 componente ale solutiei recomandate de Pavelescu (HerbAquatic) si ma gandesc ca schimburile de apa dese nu fac altceva decat sa "dilueze" zemurile alea.
De aia am cerut o parere referitoare la "in ce procent" si "cu ce frecventa" sa fac schimburile de apa. Eu am fost obisnuit cu schimburi de 100%, asa ca sa schimb doar un sfert de acvariu e piece of cake pentru mine.