[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mugurel
Forum Index » Profile for mugurel » Messages posted by mugurel
Din motive de upgrade, mai exact sa cresc cu 60%, incerc sa marit vechiul hardware.
1. Acvariu juweltrigon 190 black, cu lateralele vopsite albastru-bleu, cu stand replica imbunatatita Juwel - 1500 RON (practic mai putin de jumate).
Bonus overflow imbracat in anthelia blue
Mentiune: am la el si capacul original, cu lumina High lite 2 T5.
2. Tunze compact kit 19, practic un sump compact, imunatatit cu reactor chimic serios si ciorap de filtrare, in loc de recircularea interna.
Aici merg pe mai putin de o treime adica 1000 RON, cu toate mediile bio ciclate.
3. Lumina, compusa din doua canale dimmabile cu potentiometru, cu LED-uri CREE white si royal blue, completate de cateva UV, rosu si mov, precum si de un LED hibrid de 10W alimentat separat, totul pe tabla groasa din aluminiu, dar in forma de triunghi. Toate astea la 450 RON.

De restul inca nu ma ating, ba din contra, va trebui sa cumpar cate ceva: skimmer, lumina si altele.

Astept PM!

Muugrel
Ba eu sunt mai tareee ...
Folosesc o pipeta de acril de 50 cm la care atasez ba o seringa mica pentru finete, ba una de 100 ml pentru treburi serioase...
Para asteia a cedat repede, galbejitii au facut rabat la calitatea cauciucului, acoperi-iar smog-ul ...
dan.pavelescu wrote:Floricele de la Moldova

Se stie ... pa sistem
Akaiu wrote:acid mutiatic aka HCL.

Suna prea urat ca sa nu fie bun, cam cum e si cu medicamentele ...
Merci, studiez ...

Am studiat ... prea brutal ... mai bine las coralii si coralina sa-l consume, iar Dr. Oetker ramane o perioada doar pentru bucatarie ...
Buun ... si eu ce fac la un asa KH, ca mi-e si frica sa nu stropesc sticla sa nu o sparg cu o asa apa ...
Schimburi sa fac oare???
Am crezut si eu ca sonda-i shmenuita, dupa 5 ani de functionare, dar am confirmarea pe culoare...
Cat priveste Dr. Oetker am avut in casa de sarbatori si am cam bagat, in paralel cu schimburile de apa de care m-am tinut.
De unde reaku alge in display si cyano?
Ar mai fi doua esplicatii: am dat chirurgul, dar mi-am luat salarias, hranesc cu 50-100% mai mult ca inainte de a lua anthiasii ...
Din cauza unor alge intr-o zona si ceva cyano pe nisip, am facut niste teste cu Salifert.
Ca 480
Mg 1410
PO4 nedetectat
SiO2 nedetectat
NO3 aproape zero
pH 8.2
Si acum bomba KH 12-13 cu 3 teste diferite, adica si cu JBL si Tropic Marin.

Eu ce sa inteleg??? Prea mult Dr. Oetker
Povestea frumoasa cu salcia inverzita nu se reduce cumva la acidul acetilsalicilic continut de banala aspirina?
Nu cu lemn ... Maxim un con super fain de roca vulcanica, si ala mai mult emers ... dar musai cu cascada ...
Si mie erau sa-mi placa , dar cum am auzit ca-s toxici, i-am lasat im pace la crescut in bazin, ba am mai si dat din ei ...

Primii sunt bestial ... de bine amestecati ...
Levi, tata, faina intrare ti-ai facut ...
Cat priveste murenele, mai sus de ribbon nu as merge, sunt si astea in mai multe culori frumoase.
Auuu asta chiar m-a durut ...
O saptamana ar trebui sa nu mai zic nimic, dar ma prefac si eu ca nu vad si trec mai departe ...
Buna treaba vad eu pe acolo, felicitari Aure!
Nu stiu cum ai tai pestiuci sunt greu de pozat, ai mei si cand bag mana in acvariu vin sa cerceteze, cine-i vede zice ca-i tin flamanzi ... Mai greu mi-e sa focalizez vreun coral din cauza ca iau ei prim-planul ...
Sa-ti traiasca toti si iata ca ti-ai rotunjit acvariul
dan.pavelescu wrote:Io nu mai zic nimic, in ultima vreme mi-am cumparat numai incaltari, palarie nu

Atunci mergi in mâini si se schimba problema la 180 grade ...
zgatiuta wrote:Buna seara. Am si eu o mica problema.

Daca incepeai cu Buna dimineata nu te credeam ...
De obicei dimineata sunt in foame si atunci vei avea succes cu noua hrana.
dan.pavelescu wrote:Dupa miros se orienteaza

500% invidie ... , dar, na, asta inseamna sa ai nas ...
ocean wrote: Bio..zici

Desigur... nimic fortat sau (pre)fabricat ... ca-n natura ...

Andy, baga tata d-astea ca nu ma supar, a(vea)m amici care le poarta numele astora si tot nu m-am suparat pe ei ...
ocean wrote: Mugurel ce privire patrunzatoare, rapid ai observat de umezeala si unde..

Deh... imbatranesc si iau si eu ce-i mai usor si mai la indemana ... sa nu vad bine si tot o simt unde-i ...
Concluzia e clara ... cat mai mult concediu de la serviciu, dar cat mai putin de la acvariu ...

Cum le amestecam uite ce se intampla ...
ce sa zic ...
Actiniile si alte alea din Mediterana merg si spre zero grade, dar saracu' peste ...
Incalzitor n-ai? Asa de ...

Forum Index » Profile for mugurel » Messages posted by mugurel
Go to: