Message |
|
Da, decand cu acvarisitica de recif nu am mai dat la guvide cu garizi (am ajuns sa-i respect) ci doar cu scoica, cu trecerea anilor mi-o fi mila si de guvizi si de midii si asa voi ajunge sa manac doar macrou congelat
Da` de ricordeele astea ce ziceti?
|
 |
|
Zsido wrote:In special
Si ce daca... nu dau decat la apropiati (de suflet nu geografic)...
|
 |
|
Zsido wrote:Imi place!
Chiar si zoasii aia rosii iti plac?
|
 |
|
ptmdanezu wrote:
Totusi asi umple peretii cu piatra sau corali 
Cat am avut magneti a fost usor, acum daca ridic structura pe pereti este problema la circulatia apei pe laterale, sa lipesc ceva pe sticla iar nu stiu cum...
Dar in schimb are loc de plimbare ciortanul:
|
 |
|
Multumesc pentru aprecieri, sistemul este intretinut simplu, fara aditii sau high-tech-uri.
Nici macar teste, dar dupa cativa ani intervine experienta. Pentru asta am cativa corali-indicatori care anunta negresit diverse probleme.
Inca o poza, cu nemo ai mei cu model mai aparte...
|
 |
|
Da este loc, insa nu ma pot hatara: las loc de innot la (niste viitori) ciortani sau sa creasca coralii pana la luciul apei
Problema e legata de curenti in acest tip de acvariu.
Totusi puteti vedea paly care se catara pe sticla, pe cutia owerflowului am plantat eu anthelia blue.
Si ultima mea pasiune, gradinaritul, am deja un strat de rasaduri pe care l-am ascuns cat am putut in poza.
Era si pacat sa ma bucur numai eu de colonia asta rosie:
|
 |
|
Multumesc lui Stefanp pentru calitatea (si cantitatea) de Phyllantuns fluitans.
|
 |
|
Dupa un an de la startare vreau si eu sa va prezint setupul actual:
Bazine:
- Display: Juwel trigon 190 cu lateralele vopsite in albastru. Bazinul dispune de un overflow chinezesc.
- Sump: Tunze compact kit 19 suplimentat cu doua reactoare pentru filtrare chimica
- Refugium: 70x50x50, compartimentat in 3 astfel: un compartiment 35x35 contine reactorul cu 10l matrix, al doilea 15x35 are 15 cm DSB si spartura de corali, iar al treilea de 35x50 este refugiumul propriu-zis cu DSB de 15 cm si macroalge iluminate cu LED.
Lumini:
Lampa DIY cu Cree LED 16 blue si 10 albe, pe doua canale dimmabile si inca unul cu un LED mixt de 10W pozitionat central pentru iluminare maxima la pranz.
Pompe valuri:
Chinezaria 40 WP deocamdata, tot mai caut o pozitie si pentru alta nano.
Alte echipamente:
- ATO
- vas amestec
Stoc viu:
- Piatra vie 25-30 kg
- Pesti si alte nevertebrate:
1 x Zebrasoma flavescens
2 x Amphiprion ocellaris
1 x Anthias fish
1 x Firefish decora
1 x Sixline wrasse
1 x Domnisoara albastru cu galben
1 x Boxer shrimp
1 x Minimax anemone
1x Lichia levigata albastra
1 x Hermit crab mini rosu
3 x Peppermint shrimp
Melci cam toate tipurile de baza
- Corali:
Am tinut mult la varietate, asa ca rezultat un mix.
O poza de ansamblu:
|
 |
|
Am cump?rat ( pl?tit) pu?in si am primit mult, asa ca donez o cantitate insemnata.
M? g?si?i de dimineata in Tg. Cucu.
0740 190722
|
 |
|
Otet? Pentru ce?
|
 |
|
edyr wrote:Am avut si eu un dragon wrasse(Novaculichthys taeniourus),e super sa vezi cum modifica rock skape-ul toata ziua,si cum se ascunde in nisip...
A, aia de a murit la mine si nu ti-a parut deloc rau dupa ea, e bine c-o recomanzi si la altii, sa doarma si ei cu lumina aprinsa in camera  (vedeti-i fatza la maturitate, cea de la noi avea doi colti de 1cm+).
PS Eu tot pe-a mea o tin, Triggerul niger e baiat de treaba, al meu de 10cm+ nu a agresat nici un pestisor, nici degete care-l hraneau, dovada ca si acum traieste intr-un reef la Suceava.
|
 |
|
TUNZE - filtru Comline 3166.500
http://www.tunze.com/149.html?&L=1&C=RO&user_tunzeprod_pi1%5Bpredid%5D=-infoxunter009
sau poate fi folosit cu succes ca reactor cu biopeleti sau orice similar, nu numai ca materialul sta in suspensie, dar se creeaza un adevarat vortex acolo.
Pret 300 RON(cam cat costa doar supermagnetii de prindere) .
Set 4 pompe cu controller (are 1-2 relele arse) BOYU WM-3 .
http://www.fish-street.com/boyu_wm-3_wave_maker_magnet_version
Pret - 200 RON (include si cutia originala ).
Sera denitrificator - 50 RON,
Discutie pe aici http://reef.ro/forum/posts/list/7073.page
sau bonus la cele de mai sus.
Filtru intern Juweltrigon 190, cu cele doua seturi de bureti originali, pompa e dusa, 50 RON.
Lampa Juwel HighLite 2 T5 70 cm (un tub crapat) - 200 RON
Lampa Juwel Lite 2 T8 70 cm, completa, cu un reflector- 150 RON
Nu mai am timp, dar voi adauga si altele mai marunte, dar mai multe
Discutam despre toate si la 0740-190722, Mugurel
|
 |
|
edyr wrote:Nu ai auzit de sturionu` carpatin pitic?!
Sau mini-mioriticul cu icre mari si negre.
Lasand gluma, doar nisetrul are asa dimensiuni la maturitate.
Cega cu greu ajunge la 1m, in general sturionii cresc greu, le trebuie si circulatie la apa si curatenie caci mananca de pe substrat.
Am vazut sturioni ce o duc bine in pastravarii.
|
 |
|
koala wrote:
CristiC wrote:Mugurel, la mine, constructia acestui sistem merge pe principiul "muncii in echipa"...adica alegerile nu depind numai de moi.
Sa fim cinstiti... alegerile nu depind deloc de tine!
Ma rog, poate numa' in situatia in care esti de acord sa spui: "Da, mami... asta vroiam si eu sa zic!"
Zi-i macar ca odonus are dintii rosii natural, iar clown-ul ii are rosii doar dupa ce musca din degetele ce il hranesc ...
|
 |
|
Clown-ul o fi mai frumos, dar si mai rau, eram si eu pe punctul sa-mi iau, dar cand am citit ca ma musca am zis pas. Pacat ca renunti usor la un peste istet - odonus....
|
 |
|
CristiC wrote:Odonus niger a avut cineva?
Cum se comporta in acvariu?
Din cate am auzit,este cel mai cuminte dintre trigger-i,usor de tinut,mananca fara probleme.
Am avut, un mascul cu fata verde, un peste si cuminte si destept, insa era tinut in umbra de un mult mai istet saddle valentini puffer (iti recomand un astfel de peste), sau mai bine zis ambii pesti mentionati sunt un plus in acvariu ca pesti inteligenti, adevarati pets, vor veni imediat ce te vad sa dea din codite si sa implore ceva bun.
In ceea ce-l priveste pe Dendrochirus biocellatus, am avut unul, impreuna si cu zebra, dar era deja matur si nu a vrut sa manance, plus ca e mai apropiat de pestele piatra (atat de imobil este).
Ce-ti mai recomand, un rechin banded shark, il poti cumpara ca ou, numai ca la mine nu a rezistat decat 4 luni, nu cred ca am putut sa-i asigur dieta corecta, dar mi-am facut damblaua si l-am tinut si in mana, e cuminte si nu mananca decat de pe nisip.
|
 |
|
Ma bucur sa vad ca acvariul arata tare si pozat cu telefonul, fie el I6, iar perchea de bellus angelfish e bestiala, femela este cea spectaculoasa.
Tre` sa ma enervez sa-mi fac si eu da ras acvariul, acum ca face un an in noua formula.
|
 |
|
Poftiti si doua poze, facute in graba cu telefonul, cu un yellow reusit, cealalta este graviduta si n-are chef de poze, sta in lemnul de bambus.
|
 |
|
Pe biroul meu de proaspat bugetar a trebuit sa apara un acvariu in care sa-mi reinvii pasiunea pentru creveti, de vreun an tanjesc dupa apa dulce.
Neocaridinele fiind si multe si mai usor de intretinut au fost algerea. Totusi un compromis initial: cum sa tin mai multe.
Uitati solutia gasita:
- acvariu 50x40x30h cm, compartimentat in cinci parti
- iluminare improvizata cu o lampa LED de recif
- filtrare comuna cu filtru de substrat din care trage un HOB plin cu zeolith
- substrat nisip vulcanic 2-5 mm
- decor bucati de mopani, iar in fiecare separeu (imi place cum suna) cate o bucata de cactus wood, plantele majoritatea fern-uri, un anubias si multe de suprafata
Apa este o combinatie de RO cu cea de la robinet, totul mentinut la 24 grade.
Avand furnizor in Iasi am preferat gama de produse de intretinere si hranire Dennerle.
Fauna actuala, de la dreapta la stanga, mici colonii de cate 5-10 indivizi sexati:
Separeu 1 - blue pearl
Separeu 2 - neon yelow
Separeu 3 (central, mai cuprinzator)) - RCS agitati de 8 pui de neon
Separeu 4 - red rilli
Separeu 5 - 2 femele Sakura red si un mascul mai rosu
Dupa o ciclare de 5 saptamani (favorizata de sarbatori), popularea am inceput-o acum 10 zile, zero decese, o femela de neon yelow a coborat ouale in ultimile doua ore
PS am incercat sa fac poze cu telefonul, cei care au lumina LED stiu ce iese, asa ca nu pot afisa unele de calitate.
Uitati o poza din perioada ciclarii, scuzati instrumentul de scape...  Puteti vedea compartimentarea?
|
 |
|
Merci!
|
 |
|