[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mugurel
Forum Index » Profile for mugurel » Messages posted by mugurel
koala wrote:, da' parca l-as alimenta direct cu apa din bazin... cu apa d-aia "murdara", care sa fie "incarcata" si care sa hraneasca toate orataniile si bacteriile d-acolo.
Ce rost are sa tii un refugiu, cu alge si cu 20 de cm de deep sand bed, daca il alimentezi cu apa "curata"?

Am facut si asa, dar se depunea praf la greu pe DSB, urmat indeaproape de cyano, dar decand folosesc alimentarea asa deschid acea usa doar ca sa scot si sa arunc cate un pumn de macroalge ...
Goangele alea tot alge mananca, cand era mizerie aveam policheti ...
Eu tot cam asa am sistemul, alimentarea refugiului se face printr-un distribuitor din pompa de retur, insa acesta varsa inapoi in camera pompei, tocmai ca daca scapa vreun pod sa ajunga, chiar tocat, in display ...
Poate totusi il baga pe geam, pe unul dublu ...
WoW ... primul reef cu sirena ...
Bravos, inca un proiect marca Shubi, trebuie urmarit ...
Nu rade, toarna-ti si tu o palinca si gândeste-te la septel ...
Aline, NO3-ul il scazi doar prin schimburi de apa daca nu ai macroalge.
Scape-ul pare OK, dar tu vezi mai bine cum vei putea aseza viitorii corali, pe terase la niveluri diferite, cu focus pe cei mai speciali, de regula mai iubitori de curenti si de lumina...
Asa, Caline, portii mici si dese la poze sa ajunga la toata lumea ...
Euphilliile stau bine momentan pe nisip, dar daca-ti iei un goby va trebui sa gasesti solutii sa le urci pe pietre.
Gelule ia si tu o sticla si un pahar, ca de plexi n-are nimeni chef acum, eu beau doar bere dar la plexi nu ma bag ca nu stiu ...
Gata, m-ai convins ... dupa ce-i scoti hranitorul automat trebuie imortalizat pe bratul celalat al lui Levi ... eventual si cu sunet ...
koala wrote: Mda, cam stiu... stie si Pavelescu! ... plm, cre' ca stie toata lumea!

Da, da, vezi sa nu ... sunteti fro 3-4 viteji, are loc pentru toti pe acel brat, pe celalat si restul corpului le tine pentru reef-eri adevarati ...
George, dupa Nemo, cam astia-s pesti de recif ...
Nastrusnici, mancaciosi dar spectaculosi, mai ales daca sunt organizati ca un grup cu mascul dominant
Eu zic sa nu te panichezi, nu e oribil, e natural, sigur isi vor respecta pedigree-ul si se fac rosii.
Ce ma ingrijoreaza acum e ca am observat inca la unul un pic de negru pe o aripioara ventrala, iar in timp ce scriu s-a luat in gura cu cel mai negricios. Sper sa castige negrul si sa fie "armonie in familie"
Hop si cu una buna.
Unul din cei 5 anthiasi s-a colorat (innegrit deocamdata) pe coada, aripioarele ventrale si capatul dinspre coada a aripioarei dorsale. Asta in paralel cu un comportament specific de mascul dominant: urca la suprafata si coboara brusc printre ceilalti ...
Ar fi super sa se formeze un grup, cu un sef, (un mascul voiam sa iau urgent de pe noua lista de la Coralis, acum sper sa nu mai fie cazul) in ciuda avertismentelor date de un important importator care sustinea ca toti ramân femele si se bat ca chioarele ...
Bravos Caline, bine ai intrat si vad ca ai cu ce ...

Pompele le-ai pus pe controller?
Uitati ce scrie neamtul ca face:
georgemonda wrote:Tiii...voi ia-ti pus gand rau crabului

Nuuu, noi il luam chiar de bun, chiar de foarte buuun ...
Nu vin .. e frig
Vinul merge si asa, la dilema in care sunt, schimbare-mi trebuia mie, acum, la batranete ...?
Pana una alta tu ia crabul si hraneste-l bine ...
George ... firul vietii
Ciprian nu scapa ocazia de a-l lua ... Peste 2-3 ani vin eu cu lamaia si vinul sec la Piatra Neamt
Nop ... e din cauza ca nu mi-a iesit aquscape-ul si nu pot da curentii de unde si cum vreau fara sa vad fundul pompelor.
Dar, cineva cu imaginatie, ar pute face mult mai bine toate acestea, acvariul permite si este ceva deosebit ...

Forum Index » Profile for mugurel » Messages posted by mugurel
Go to: