[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Am mai facut azi o poza, dupa ce s a mai limpezit apa. Oricum schimb zilnic cam 15l din cauza radacinilor - inca coloreaza apa . Am pus si primii citiva creveti .
Am luat azi un bolbitis si l am pus - nu mi dau seama inca daca merge sau nu in locu ala sau mai bine zis in scapele de acum .

[/img]image
skija wrote:Microsorum este o planta faina ,mie imi place mult

Mie mi place culoarea ei , dar in scapele meu nu prea o vad. Mi se pare ca ocupa volum mare cind se dezvolta si e usor monotona si e nevoie de plante multe cu frunze fine pe linga ea sa o compenseze .
Foarte bine arata bazinul.
Mersi mister Batman, ma bucur mult ca ti place.
@Skija legat de plante cred ca dupa ce va creste si se va indesa eleocharisu va arata bine helferi- se va vedea doar cite un virf si va da bine . Oricum a fost o solutie de avarie , luna august e luna de concedii si la astia dureaza un infinit pina comanda si aduc plante noi , as aca nu am avut ce lua din magazine.
Daca vor aduce pinnatifida o sa iau - si mie place planta . Am evitat sa pun microsorium, am pus f putin doar - nu stiu de ce nu ma incinta foarte tare ca planta - poate eventual mai incolo sa mi schimb parerea.
Oricum mersi si tie de sugestii.
Salutare dragi prieteni

Ieri am inceput un nou proiect, primul in care folosesc si radacini pe partea de hardscape. Linga ele am asezat roci si in continuare am mers pe nisip alb - mi se pare ca scoate cel mai tare in evidenta partea de hardscape. Posibil s amai umblu putin pe partea de hardscape, ma refer la partea din stinga . Ma gindesc inca ce planta sa asez in zona de focus, in spatele pietrei mari .

Ca plante folosesc chrismas moss, staurogyne repens, pogostemon helferi , rotala rotundifolia, in fata putin eleocharis mini si niste hydrocotile tripartite.

Ca acvariu folosesc un Juwel rio 125 .
Pe partea de filtrare folosesc un eccopro 300 .
Pe moment am inceput fertilizarea doar cu CO2 de la o butelie de 2 kg , in jur de 1b/sec.
Sub nisipi am mers tot pe aquabasis pentru fertilizare in substrat.
Lumina va merge doar 6 ore pe zi in primele 2 saptamini .
Astazi este a doua zi , acvariul este foarte crud , de abia plantat dupa cum se va vedea si in poze .
Sper sa va placa partea de hardscape si aranjare a plantelor , va astept cu sugestii critici si ce vreti voi .
Poza nu este foarte grozava, nu am scos echipamentul , e facuta mai la repezeala , in weekend o sa incerc sa updatez cu poze .

Sper sa va placa , daca aveti sugestii comentarii - sint bine venite.

[url]image
Aia asa e . Cind vad cite acareturi trebuie la marin îmi trece chefu. E ca si cum ai vrea sa deschizi o covrigarie (plantat) sau o fabrica de rulmenti ( marin) - cam asa le vad eu.
O sa încerc azi sa deschid jurnalul nou.
dan.pavelescu wrote:
Gabi C wrote:Asa lipsit de tragere de inima nu am fost in viata mea.

Excelenta, asta e semn ca ai intrat in randul clasicilor puturosi. E timpul sa-ti faci un marin, doar cu piatra seaca si ciortani

Hehe cine stie , mie mi a ramas in cap cubul ala al tau . Daca va fi sa mi fac asa ceva mi fac .

@Lukiza - tu joci in liga mare cu cichlidele , nus daca o sa am asa ceva vreodata. Poate mi ar placea un biotop sudamerican cu cichlide pitice.

Pina una alta l am pus pe olalta asta nou , nu a iesit rau deloc zic eu . faza e ca nu am putut pune radacinile fix cum le asezasem in parc , ca om gospodar ce sint am descoperit ca nu am fierastrau in casa si nu am putut sa ajustez din ele asa ca am strins din dinti si am aranjat cum s a putut.
De azi poriectu asta e istorie , Am inceput treaba la noul aquascape. Asa lipsit de tragere de inima nu am fost in viata mea.
Cred ca e ultimu proiect care l fac apoi o sa intre in beci acvariul o vreme sau aplic si eu metoda lui Koala cu o pereche de cichilde - dar respectind proportiile.
Nenea Batman eu acum am vazut pozele la bazin. Foarte fain ce sa mai..cred ca ar trebui sa exploatezi mai mult artistu din tine.
Bun venit pe forum.
Scoate craniul din apa, e urit ca naiba ...
Bine ai venit pe forum.
Ce frumosi sunt!
Clar ramine prima varianta.
Nenea Batman esti un dragut. O sa incerc sa fac ceva fain, vedem ce iese. La rac cred ca ma înscriu cu actualul setup.
Un coleg de la munca ma tot biziie sa vorbesc cu patronu si da fac unu si aici. Mi ar suride ideea da nus cum naiba da l abordez pe patron.
Si mie îmi place aia cel mai mult. Ramine sa vad ce planta as Pune de focus.
mai era asta ca varianta
Cred ca voi merge chiar pe prima poza ca aranjament. Pietrele vor suferi imbunatatiri in aranjare, aici sint doar provizoriu.
....
.....
....
Azi am facut iarasi ceva aranjamente cu radacinile.
E cam idiot decoru in care am facut pozele dar era singuru loc liber din parc unde am putut sa ma desfasor.

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: