EU nu stiu ce poate fi,poate vreo infectie ceva...ASa mi-a patit mie carasul,dupa ce l-am salvat de hidropizie,si dupa ce l-am scos de 3 ori pe tocator sa ii scot bulele din cauza ca era prea halap si venea la mancare impingandu-se in toti pestii,a patit la fel,a stat retras o dimineata,iar pana seara a murit.BRUSC,tocmai cand toate parea a fi in regula.Era caras balon,deci nu mi-a sarit in ochi umflatura,decat dupa ce l-am scos Sper sa nu vi si tu cu vesti proaste
Nu stiu prea multe despre gourami,dar nu ma pot abtine sa nu iti laud grupurile de pesti.Vor arata superb cand vor mai creste.Comportamentul de "grup" e din cauza ca sunt inca mici si obisnuiti grupati,toti odata,cel mai probabil.
pai..la partea cu conul de discusi...Piatra aceea ridicata,arata ca acel con ce se pune la discusi pt a isi depune icrele
inlocuitor la ramirezi---RAMIREZI---sa sti ca sunt niste pesti frumosi,si daca vrei NEAPARAT sa ai asa ceva,poti incerca,insa axeaza-te doar pe o pereche de ramirezi,2-3 cory si 2-3 ancistrusi.Asigura-te ca esti mereu in preajma acvariului si ca te dedici complet.In astfel de situatie,iti recomand cu caldura ramirezii,nu am avut,insa SUNT SIGUR ca iti ofera o satisfactie imensa.Sunt niste pesti superbi Si piatra aceea o poti lasa ridicata
Cautand ultimul meu comment sa vad unde am ramas,am dat pe pagina 3,stiind dinainte ca nu ajunsasem inca la 4,si cand am vazut ca vrei sa ii faci faza cu tocatorul si vrei info despre faza asta,voiam sa iti spun ca asa patesc de obicei caraseii,de obicei de la cei care dau fulgi,ei astfel aspirand la suprafata apei,si astfel balonandu-se.Cory-ul tau probabil a patit din cauza ca neconvenindu-i ph-ul,se tot ducea la suprafata si lua aer,gen hoplo,si de aici problema de flotabilitate.Astept cu nerabdare sa ne spui cum sunt azi
Daca eu nu stiu,Blue sigur stie.Saracutu,nu stiu cum mai face fatza...Si aici fara gluma.Dar in legatura cu cartela,a spus-o la gluma,s-a referit la faptul ca nu are bani de dat pe bureti,si ca ii convine sa rascheteze cu cartela....CA idee,sa sti ca imi trebuie ENORM de mult un buretel din acela ce ai tu la vanzare pt acvariul de 80,ca e geam cristal si se vede ORICE PARTICULA,insa cu 70 ce ti-i dau tie plus transportu se face un milion,ce vreau sa ii investesc intr-un filtru de substrat sau intern mic ceva,pt curentii de apa suplimentari ce sunt necesari.Se pare ca acel hangon pe care il am nu creeaza deloc curenti,insa valurirea o face bine,chiar si cu apa pana in limita superioara a acvariului.Ca de obicei ma lungesc pe subiect,insa sunt doar sociabil nu dobitoc SI totusi,trimite pm,cum naibii ai facut rost de atatia bureti ?
Din cate am inteles,ramirezii ar fi mai pretentiosi din ce ai aici,pe motiv ca urmatoarele :
-Ph stabil
-temperatura stabila,fara socuri bruste de temperatura
-restu' chestiilor ce le citesti pe orice site la info despre ramirezi.
In rest,ar fi ok,las pe altii sa comenteze daca iti ajunge spatiul pt 2 perechi,eu presupun ca da,acum depinde de temperamentul fiecarui peste
NU pot sa nu ma abtin de la a lauda perspectiva acelui "con"de discus
pfff hai frate nu creed,ce pesti nerozi.Naibii ca nivelul apei e scazut destul de mult,deci ipoteza cum ca daca ai nivelul apei putin mai jos decat limita superioara a acvariului,ai mai putini saritori,cade din start.Fir-ar,chiar imi faceam sperante
La acvariul tau de 60 de l poti creste scalari doar in stadiul de pui in primele 3-4 luni.Scalarii au nevoie de volum mare de apa,inaltimea apei de cel putin 60,si tot asa....Iti recomand pesti tetra,CEL PUTIN pt mine sunt mai incantatori ca viviparii.INsa,alegi ce crezi ca ti se potriveste pt inceput ASteptam informatii cu evolutia
Respect pt voi astia tupeistii si ingeniosii de a atasa tot felul de "incantatii" magice pt a creea ceva nemaipomenit de bun.Si aici ma refer la teava de canalizare pt a crea un extern destul de spatios pt mediile de filtrare.Prea tare.cand faci rost de 10-15 lei,sa iei ceva bureti de aia negrii din petshop,chiar si no name,dar o sa fi mai sigur pe ei.
Dureros.Sustin ideea de a trece la un acvariu mai mare,dar daca tot o faci,fa-o mai bine daca iti permite cat de cat spatiul,adica un acvariu macar de 55 inaltime si 85-90 lungime.Acestor pesti nu le plac curentii puternici de apa,deci un filtru intern intr-un acvariu micut,cade din start.AI putea incerca un minikani,este destul de ieftin si promite multe,insa preferntiabil ar fi un eheim extern,ca de obicei,cat mai MARE,in functie de buget.Aquael TUrbo am eu cel de 1000,curentul de apa nu e asa mare,insa ocupa enorm de mult spatiu datorita rezervei destinata materialului filtrant.Inca o data,recomand 2 lucruri FOARTE IMPORTANTE:
1- ACVARIU inalt
2- FILTRARE externa
acest topic o sa ajute multi useri detinatori de sanitari cory,cat si pe mine in viitor,in caz de ceva "bucurii".MUltumim EXTREM de mult pt linkuri si pt faptul ca iti dai atat de tare interestul pt acesti pestisori si nu numai
vezi ca acela e un Bala shark.E un peste super sperios,am si eu 2.Vezi ca or sa creasca mari,si au nevoie de spatiu mare,uita-te pe youtube la bala shark si vezi acolo cat creste un peste de asta...de fapt,stai ca iti dau eu un link ))))
Ma bucur ENORM ca l-ai salvat e una din rasele mele preferate de pesti,si aceasta rasa e una dintre veteranii mei,ii am de la inceputuri
ia-l in mana si cracaneaza-i gurita,vezi ce are,ca nu e de bine,poate i-a intrat vreo piatra de substrat,mai mult ca sigur asta este,ca ei iau in gura si apoi scuipa,si cred ca i s-a blocat.Din cauza asta poate nici nu va mai manca,si il va si irita,creandu-i rana.Vezi ce poate fi,"scobeste-l" putin.
ca e 50 de lei bucata )))))) E foarte timid,dar e super dragut.trebuie sa ai grija daca vei achizitiona acest peste,sa ajunga sa manance si el,fiind timid,nu prea prinde hrana,mai ales daca ai masculi ancistrusi dominanti,si multi cory.In rest,as lua si eu,dar e mult prea mic pt 50 de lei.Creste maxim 5 cm,dar e bun in acvarii nano sau micute