[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
stiu ce zici,si eu mi-am dorit munca de birou,din pacate nu e deloc ceea ce pare.e doar noroc chior
))) probabil facea referire la dragostea mea pt pesti
acum sunt la munca,si oricum,pana nu iau floaty ala de la tine,nu prea e frumos de aratat
Iati-l.Pe ala il am si eu.
MINI news: apa se mentine cristal;
melcii au inceput sa se deplaseze normal pe toata suprafata geamului,pe si prin substrat,par a se hrani mereu,deci totul decurge conform planului;
se pare ca filtrul ocean free super hang on 2,nu face deloc circuitul apei in acvariu,nu creeaza decat valurire.Nu stiu daca e din cauza ca am umplut canistra de filtrare cu bureti,carbon si acele "bile"hexagonale de ceramica sticloasa,si si-a pierdut din "sucking"sau pur si simplu asta ii este rolul.in zilele ce vor urma,voi achizitiona inca un MINI filtru,ceva care sa valureasca apa de la nivelul de mijloc al apei,caci din cauza filtrului cascada,toti cacateii melcilor sunt pe substrat,ca niste ancore pe fundul oceanului...Nu au curent,nu se dezintegreaza,nu dispar,nu se misca.E bine ca cicleaza apa,dar nu pot lasa acvariul asa,trebuie un curent de apa creat imediat.
ahahahaha ,nu,dar ii baloneaza.si de aici,fac diferite complicatii.Si granulele la randul lor,au capcanele lor,dar cu cat mai mici cu atat mai bine.EU folosesc mancare pt pesti intre 3-10 cm

la spray bar din asta ma refeream,si nu e inestetic deloc,unii zic chiar ca e somnifer

image

Dar poti pune si asa,sub apa,in caz ca te enerveaza zgomotul
image

Si offtopic: Vreau sa imi spuneti,daca stie cineva daca,din poza de mai sus,acea broscuta testoasa are nevoie si de loc pt refugiu,sau nu ii este necesar loc de odihna,o piatra ceva...o rampa...(mereu am avut curiozitatea asta)
Fir-ar,da...imi pare rau...daca mi s-ar duce rechinasii mei (si eu am tot 2),cred ca sunt pereche,as fi devastat,tot de la inceputuri ii am si eu."femela" (cred ca nu stiu sexul,ii zic femela ca e mai micuta)s-a inecat zilele trecuta cu un melcisor,si daca nu era sotia mea pe faza sa il vada ca intepenise prin acvariu,acum nu o mai aveam.l-a scos,l-a frecat pe burtica,i-a facut chiar si respiratie gura la gura,numai ca sa il/o salvezeil baga in acvariu,dadea de 2 ori din coada,iar intepenea...iar il scotea,iar il masa,si tot asa,pana si-a revenit,melcul ramanandu-i in stomac,iar astazi dupa 3-4 zile are un comportament PERFECT normal:se hraneste,etc.iarta-mi lectura,dar cand e vba de bala shark,nu ma pot abtine(bine,nu ma pot abtine nici de la celelalte specii)
poti pune teava deaia gaurita de-a lungul,sa faca cascadadeasupra apei,sau in apa,pt valurire si "furat" din debitul apei.sfat: nu da fulgi la Osphronemidae, anabantydae sau carasi
Chiar sunt interesat sa sti si..Multumesc
Cel de 1000 sau cel de 500?
nu este deloc aglomerat,este chiar PERFECT Chiar si dupa standardele lui stefanp,care este mai....axat pe chestia asta decat altii Daca nu este asa,sa ma contrazica,insa eu cred ca este bine la 240de l
Crengile le poti baga chiar daca creeaza acel mucus,plus ca dupa atata fierbere si etc,este ok de bagat,chiar daca nu se scufunda total.Acel mucus numit si biofilm,poate fi o delicatesa cum ai spus pentru melci,dar si pt ancistrusi si alti asemenea pesti. Mult noroc cu "partzaila",care saracutu de el,numai el stie prin cate trece in speranta de a fi salvat
Daca nu este infectios,nu,nu are rost sa il izolezi,decat daca se leaga ceilalti pesti de el,s-ar putea sa o faca simtindu-l apatic.MUtarea i-ar provoca un stres in plus.
bineinteles sa ai grija ca acvariul sa fie stabil inainte de a pune pestii,MAI ALES africanii.Vazui ca pountiusii primesc o nota de 9 pe o scara de la 1 la 10 in vederea usurintei cu care ii poti creste,deci nu sunt deloc dificil de intretinut,si da ai grija la suprapopulare.
Puntius schuberti-Comportament:
Generally very peaceful making it an ideal resident of the well-researched community aquarium.
Deci un peste foarte pasnic facandu-l un peste ideal pt acvariile comunitare.Raportul de sexe presupun ca e f greu de stabilit,mai ales daca ii iei de mici,daca ii iei din petshop sunt greu de prins pereche,iar daca ii dai comanda,poti specifica ca vrei pereche.
Ce recomand eu insa,sa nu iei doar o pereche,ci cel putin 6.De obicei 1-2 pesti,nu isi arata comportamentul natural,iar de obicei daca sunt putini,devin agresivi de teama...Daca sunt mai multi,isi disperseaza agresivitatea,ca la tetrazone sau filigera,si se simt mult mai in siguranta.Plus ca la mai multi,ai sansa sa gasesti si femele si masculi
aaa,ok,crezui ca e vorba de hoplogenys-ul ala scump.Si ca sa nu mai existe dubii cu preturile,link din nou:
http://www.nevertebrate.ro/Ancistrushoplogenys
Nu mai stiu cine zicea,practic e acelasi tip de ancistrus,putin mai inchis la culoare,dar de 10 ori mai scump.
Shaba wrote:Sincer si eu sper sa nu vin cu vesti proaste, insa nu gasesc nimic despre aceste umflaturi pe net. Tot ce am gasit este despre umflarea abdomenului, insa aici e vorba de zona pectorala cumva, adica mai sus de abdomen...

Cum adica l-ai scos de 3 ori sa ii scoti bulele?
Cum le-ai scos?

De-a lungul timpului,fiind EXTREM DE HALAP,venea primul la mancare,nici nu apuca mancarea sa se miste bine prin acvariu,nici nu apuca sa ajunga ceva la fund pt cory,trebuia sa il tin in plasa sau izolat intr-un colt cu mana,ca nu ii era frica de mine,dimpotriva,cand ma vedea se apropia de geam mai mai sa treaca prin el,si de halap ce era,lua mereu aer in stomac si se umbla,apoi nu ii convenea cand plutea ca prostu' pe la luciul apei si nu se putea tine bine "pe picioare".asa ca il luam cu mana,il puneam pe tocator,il faceam sa se zbata,si ii ieseau bulele din stomac,revenindu-si la normal...vezi ca si in topicul lui hauserbz cu cory panda a explicat si el acelasi procedeu.Insa,la tine este diferit,ai dreptate.Plus ca daca erau ceva bule,nu putea sta la nivelul apei la care sta.Al meu cel mai probabil a facut respectiva congestie alimentara de care vbeste ocean din cauza ca manca ca apucatul,caci de mancare monotona la mine nu se pune problema.Du-te la petshop,vezi daca au artemia congelata,cum ti-a zis ocean.Sau vezi daca iti mai da careva ceva sfaturi despre cum sa scapi de chestia asta,la mine a fost fatalitatea.
dan.pavelescu wrote:
Blue14 wrote:Imi aduc cei de la echipamenteacvarii.ro vortech mo10wQD cu 1290 lei

Ce inseamna sa fii bazat, sa ai argati, arendasi si menajera

Eu muncesc de-mi sar flocii, nevasta-mea e somera (a pus-o dracu sa se faca doctorita, mai bine se facea patroana de butic) si m-am scremut 2 luni sa-mi iau o pompa care costa cu 1000 de lei mai putin decat vortech-ul ala.

Blue, toata stima, ma inclin umil in fata ta, patroane. Daca faci angajari, anunta-ma si pe mine.

Depun si eu CV ORIUNDE daca ma baga BLue printre ai sai ..daca se impaca unchi-tu cu ai tai,depun cv la casa de schimb.Jur
Inca citesc,inca citesc,si nu-mi vine sa cred Totusi invatai 2 lucruri:
1: Koala a avut dreptate,Blue chiar e cel mai tare user de pe forum,iar eu seman foarte tare cu el: El e nehotarat ca are multi bani,eu ca am prea putini
2: Chiar exista oameni cu bani in Romania.
Am salariu 1000 ron,sotia in concediu de maternitate pt inca 5-6 luni,copilu creste si ma consider norocos,avand in vedere ca la mine in oras,niciun salariu nu sare de 850 ron cu tot cu bonuri de masa....deci...ce ziceati de pompe si filtre?
Din pacate,experienta mea la ciclide pitice se preteaza doar la "gugal" si informatii citite de la altii.Totusi,ceva imi spune ca daca vei incerca ceva african,nu va trebui sa te stresezi atat,deoarece....AFRICA...e....AFRICA.(bine ca si amazonul inseamna caimani piranha anaconda...si totusi acolo sunt si discusi cu scalari plus neonidar anyway)
Incearca ceva african,care arata super OK
http://www.nevertebrate.ro/Cichlide-africane-mici

La Pelmatochromis thomasi imi place poza asta
image
Daca ti-ar iesti acest specimen,cred ca ai fi multumit...zic eu..

image
Daca il tii in acel bazin,nu se va face Insa cu totii vrem ca pestisorii nostri sa creasca si sa se comporte cat mai natural,sa nu le cream inhibitii,de aceea spuneam.Dar nu iti face griji.In viitorul apropiat asigura-i macar 120-150l...De ce nu parea ok? Il mai supara inca locul unde statuse pietricica?

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: