[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
E o varza totala, dar imi plac "ciocolatile".
rares728 wrote:Cum vedeti voi avantaje vs dezavantaje intre un pseudosump amplasat la nivel cu display-ul si un sump veritabil ?

Dragos (kirucd) ti-a raspuns deja si eu sunt de acord cu el.

- sumpul "extern" iti confera un plus de apa in sistem... practic, poti sa bagi "mai multe oratanii" in acelasi bazin-display.
- in acelasi timp, sumpul extern iti permite o anumita flexibilitate si mobilitate in ceea ce priveste "acareturile" viitoare.
- in timp, o sa vezi ca iti vin idei... o sa vrei "aia", o sa vrei si "aialalta"... asta nu e o supozitie, ci o realitate!

Desigur, poti avea un bazin foarte frumos si cu modelul acela pe care ti-l doresti tu... fara indoiala, se poate!
- vei fi limitat in optiunile de "upgrade", dar asta nu e o nenorocire atata vreme cat esti limitat in achizitiile de animale.

Iti repet ceea ce ti-am spus si in postarea mea anterioara... NU te grabi cu achizitiile!
- vanzatorii de la magazine au interesul sa te faca sa cumperi... ei sunt "negustori", nu "acvaristi"!
- in momentul in care te-ai hotarat la ceva, fa-ti un bine si intreaba-ne si pe noi... de aia suntem aici, ca sa dam sfaturi.

Succes!
dan.pavelescu wrote:Poze iti trimit diseara, pe whatsapp. Aici, daca ai observat n-am mai facut update-uri, din motive personale.

Stim, ejti putin jenat. Te strang ciorapii.
E misto, l-am facut Sticky.
Nu ma tenta!
um02122 wrote:... Si on-topic: la orice probleme exista solutii. Nu e acces la spatiul de filtrare? Acvariul acela e suficient de usor sa-l tragi afara atunci cand scoti apa pentru un schimb de apa. Evaporare? Pui doua ventilatoare sa bata la fiecare 30min pentru 1-2 minute sa scoata vaporii. Acces la cupa skimmerului este suficient, la medii la fel. Nimic care sa nu se rezolve cu niste carpe si servete de bucatarie.

Oricum, trebuie sa admit ca vizionarea unui acvariu e cel mai bun sfat la inceput de drum, merita sa ai perspectiva la prima mana....

Sunt de acord cu toate, mai putin in ceea ce priveste partea aia cu "Acvariul acela e suficient de usor sa-l tragi afara atunci cand scoti apa pentru un schimb de apa."... plm, doctore, vorbim de un bazin de peste 100 litri, asa ca daca nu ejti Hercule e putin probabil sa manevrezi acaretu' ala.
Acvaristica se poate face oricum si in orice conditii, daca esti pasionat!

Asa spune teoria, si ea este adevarata... deci, la nivel pur teoretic, se poate amenaja un bazin marin "all in one" intr-un spatiu mic si inghesuit, unde accesul se face greoi/imposibil.
Practic, lucrurile sunt oleaca mai complicate si o sa incerc sa detaliez:

- tu esti incepator... nu "simti" acvariul! Nu stii sa apreciezi "starea" lui si nu vei putea sa actionezi preventiv.
- "necazurile" sunt inevitabile (mai ales la inceput de drum), iar acest lucru te poate face sa abandonezi "lupta".
- Dragos are dreptate in ceea ce priveste accesul la "partea din spate". E musai ca "mentenanta" sa-ti fie la indemana.

Problema cea mai importanta (dupa mine) ramane accesul la partea de mentenanta... NU faptul ca acvariul este "all in one" e buba aici, ci faptul ca tu nu vei putea umbla acolo cu usurinta.
Accesul greoi te va face sa "lasi pe maine" totul, asa ca dezastrul o sa vina cand nici nu te gandesti. Exista un risc mare sa compromiti ecosistemul si sa-ti bagi picioarele in ea de acvaristica.
Du-te pana la Catalin si stati la o bere... fa-ti o idee, intreaba, noteaza-ti tot.

NU TE GRABI!
E singurul sfat pe care pot sa ti-l dau acum.
Teoretic, Eheim sunt niste pompe excelente. Nu stiu ce sa zic.
Este in regula.
Inseamna ca ai avut ghinion.
Pompa "impinge" apa in filtrul ala?
Sau o "trage" de-acolo si o arunca in bazin?
Cred ca te banez... poponarii mei nu fac nimic.
Sterasylu' este un cartus ceramic.
Dar, eu cred ca NU toate cartusele ceramice sunt Sterasyl.

Deci, pe scurt, trebuie sa cumperi cartus de Sterasyl.
Cartusul de Sterasyl nu se inlocuieste... el se spala / se freaca cu un burete d-ala aspru de bucatarie ("plasa" d-aia metalica).

Bateria mea de filtrare se poate vedea aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/27458.page (postarea #34).
De obicei, lucrurile astea se intampla primavara si toamna (cand apele vin "murdare" de la munte).
Sulfatul de aluminiu este un "floculant", adica el are capacitatea sa "adune" mizeria si sa o "depuna" pe fundul bazinelor de decantare din statiile de tratare a apei... se foloseste la "limpezirea" apei potabile.

- pentru pesti este fatal... se depune pe branhii si ii sufoca,
- pestii devin stresati... se ascund... nu se mai hranesc corespunzator... unii dintre ei se inchid la culoare.
- in final, mor sufocati (cu gura deschisa si cu aripioarele intinse).

- singura metoda de prevenire este filtrarea apei prin cartus de sterasyl.
- daca otrava este deja in acvariu, atunci nu ai alta sansa decat sa faci un schimb masiv de apa si sa speri ca totul e in regula "in apa de la retea".
Foarte frumoase melcoteniile alea. Si harnicute... ce sa zic? Chapeau bas!
Alexandru2017 - Banat - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/39182.page
@Alexandru2017: ... du-te pe alte forumuri, ca aici nu-i de tine. BAN!

@euro2me: Imi pare rau pentru situatia creata... daca vrei sa fac curatenie pe topic, te rog sa-mi dai un PM. Pana atunci, las totul asa, ca sa se vada "minunea".
Foarte frumos si natural!
Imi place mult de tot!
Bah, eu vad un clip cu niste lei in cusca. Plm, ciudat.
Suna bine, n-am ce comenta! Adica, plm, am ce comenta.
Deci, daca imi ceri si mie parerea , eu i-as zice Bio-System DVF 1.5 / Bio-System DVF 2.10 / Bio-System DVF 3.15

Motivele ie doua si amandoua ie subiective:

a) "Sonoritatea" denumirii
- fonetic vorbind, adica tinand cont de "cum se aude", e mult mai bine sa incepi denumirea produsului cu un cuvant scurt.
- la fel, tot fonetic vorbind, suna mai firesc in engleza daca pui cuvantul "bio" la inceput.

b) Pozitionarea in pagina
- al doilea motiv este legat de "ordinea alfabetica"... multe site-uri ordoneaza produsele tinand cont de acest criteriu.
- precis ca o sa vrei ca filtrele tale sa fie in prima pagina (la literele A-B) si nu pe penultima pagina (la literele S-T).

Consultatia asta o sa te coste o sticla de vin, da' stiu ca nu esti rau la paguba.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: