Message |
|
Bine, lampa de la 0 nu mai fac in nici un caz pentru 6 luni, cat mai tin bazinul asta in functiune, ca fac upgrade la unu mai mare, deja am ajuns cu lampa asta la 650 le.
Astept tutorialul!
|
 |
|
darthradu wrote:LDD-ul ESTE O SURSA DE CURENT CONSTANT, se alimenteaza cu o SURSA DE TENSIUNE CONSTANTA.
Curentul e ala cu amperii, tensiunea e aia cu voltii  )
De controller nu comentez nimic ca ma pui sa arunc cu noroi in concurenta 
Am inteles, daca puteti sa-mi faceti dvs controllerul ar fi si mai bine, eventual daca ati putea sa imi faceti tot ansamblul de ldd-uri plus surse si controller ar fi excelent (bineanteles, contra cost)
|
 |
|
Chiar nu e complicat cu Ldd, ca si sursa de curent constant pot sa folosesc una nondimabila china (prima sursa pe care am avut-o), sau nu?, controller vad ca are colegul pyu,
Deci nu ar fi o problema.
|
 |
|
Mean Well. ELN 60-48D.
Driverele Ldd sunt complicat de montat, daca nu as renunta la ce am acum.
Asta e http://www.meanwell.com/search/eln-60/default.htm
|
 |
|
darthradu wrote:Nu stiu ce inseamna dimabil MW  Insa stiu ca vrei pwm(pulse width modulation)
Ce lampa ai ?
Mean Well, am o lampa 15led de 3w, 6 albe, 9 albastre, pe un singur canal dimabila din potentiometru.
|
 |
|
Inca o intrebare si ma calmez, eu am o sursa dimabila MW la lampa de la marin, exista vreo posibilitate sa o fac dimabila pwn, ca as vrea sa am un program de iluminat automat in ultimele luni ale acvariului?
|
 |
|
 Asta e pretul de la magazin, nu am ce sa negociez!
Si Constanta e Romania!
|
 |
|
Am inteles, adica functioneaza doar cu 3, merg maine si imi iau, la noi in Constanta un led de 3 w e 7 lei, ofi mult da am nevoie doar de 3.
|
 |
|
Pe ea scrie intre 18-26 v, o sa o masor maine cand imi gasesc aparatul de masura, momentan e pierdut.
|
 |
|
Cand sa fac proba la lampa, am pus-o in priza si in 15 minute s-a ars un led si celelalte 2 erau pe moarte, merg maine si iau 4 leduri noi si apoi o sa ma grabesc sa imi iau toate cele necesare startului (daca nu cumva vad leduri albastre la magazin si ma apuca sa il fac marin
|
 |
|
Inseamna ca trebuie sa le schimb pe cele 2, daca sursa e de 4-5, maine cand cumpar e mai bine sa iau 4 sau 5?
|
 |
|
Atata scrie pe sursa ca e recomandat, mi sa ars unul si mai am 2 si doar cele doua falfaie.
|
 |
|
La o sursa mica de 350 mA.
|
 |
|
Am inteles!
Astazi am pus lampa cu 3 led de 3 w alimentate la 350 mA de 4-5 leduri si unul dintre leduri a decis sa isi dea duhul, iar acum cele doua au inceput sa falfaie (dupa ce l-am eliminat pe cel ars), daca mai pun 2 leduri, plus cele doua care functioneaza scap de falfaiala?
|
 |
|
Am si eu o sursa de 700 mA de 15 led de 3 w si vreau sa stiu daca o pot face dimabila, daca da ce trebuie sa cumpar?
|
 |
|
Pana la urma imi iau 2 peperminti, mai am un crevete de marea neagra in acvariu, e posibil sa fie altercatii, sau sa iau o maternitate pentru pesti in care sa ii pun pe toti 3 deodata ca sa nu am probleme?
|
 |
|
Pot sa vin sa il vad live?
|
 |
|
Superb!
|
 |
|
Daca te horatasti sa dai pe bucati zi-mi si mie un pret pentru toti corali moi la un loc (nu fiecare).
|
 |
|
Frumos!, cand pui in functiune lampa led?
|
 |
|