[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
t8 e indicat la coloane de 45 cm. Peste 45 se fol de regula t5
eu ca aspect le-as aseza asa:
1-3
2-5
3-2
4-6
5-4
6-1
cu remarca, ca pozele 2 si 3 sunt acelasi bazin, dar s-au schimbat locuitorii 3 este mai avansat decat 2.
O sa te mai intreb cate ceva si pe PM catre sfarsitul saptamanii. In noaptea asta plec si lipsesc vreo 2 zile
ca sa am cat de cat apa la fel ca in acvariul mare, odata sau chiar de doua ori pe zi ridicam maternitatea cu pui cu tot inauntru pana ramanea aproape fara apa si apoi o scufundam din nou. Ca apa din acvariul mare sa circule si prin maternitate ar fi trebuit sa ai un filtru care sa vanture apa orizontal si la suprafata acvariului, nu cum ai tu : de sus in jos
stai linistit ca e teapa. Am si eu un astfel de filtru si stiu ce vorbesc. E doar o iluzie ca se oxigeneaza apa in felul asta
conform calculelor clasice un peste de 4-5 cm are nevoie 6-7l apa ca sa se simta bine. Tu ai de doua ori mai multi pesti in acvariu. Prima problema care imi sare in ochi este lipsa plantelor din acvariu. Ca sa intelegi mai bine inchipui-ti Pamantul fara plante. Cam cum crezi ca ne vom simti noi vietuitoarele? Ai scos aceste plante din circuitul naturii, si asta inseamna o stricare a echilibrului biologic. Plantele au si ele rolul lor in natura foarte bine definit, astfel incat fara ele am fi...morti. Ceea ce s-a intamplat si in acvariul tau. O alta problema este tinerea unei cantitati mare de pui intr-un loc fara aerisire. Chiar daca maternitatea are fantele acelea, asta nu inseamna ca apa este aceeasi cu cea din acvariul mare. Iti garantez chestia asta. Puii ar fi avut mai multe sanse de supravietuire daca ai fi avut acvariul bine plantat si pestoaicele ar fi nascut liber, decat in maternitate. Astea sunt primele mele observatii. Mai urmeaza si altele
cu ce oxigenezi apa?
stii de ce insist sa te intreb care perleaza cel mai tare? Pentruca mie perlarea la superlativ care o ai mi se pare cea mai tare dovada de sanatate, iar eu fiind acum in cautare de plante vreau sa cumpar unele care sa perleze la greu. Sunt constient ca aceasta perlare depinde de conditiile de intretinere si ambient, ceea ce inseamna ca aceleasi plante la mine pot sa nu perleze asa, dar trebuie sa incerc.
kirucd wrote:Iti aduci bine aminte, aveam doua lampi de 11w de la Dennerle pe care nu le-am scos la vanzare,
dar le-am vandut cu vreo 2 luni in urma parca

O zi buna,
Dragos

nu stiam ca le-ai vandut. Am vrut doar sa-l ajut si mi-am adus aminte de tine ca spuneai odata ca ai de vanzare. Poate gaseste in alta parte
pentru lampa iti sugerez sa vorbesti cu kirucd de la noi de pe forum. Daca imi aduc eu aminte bine, el avea o lampa pentru nano de 9 sau 11w si nu a scos-o la vanzare si nici nu ii trebuie. Iar ca incalzitor unul de 25w ca nu ai nevoie de mai mult. Viulian e maestru in nano, cu el poti sta de vorba mai multe. E posibil sa fie si incalzitoare nano ale caror dimensiuni nu le cunosc. Si eu am un nano de 11l, dar il folosesc la inmultirea si cresterea puilor de pesti, si folosesc un incalzitor resun de 25w, care ocupa cam mult spatiu. Nu pun baza pe el si nu il transform in ceva demn de vazut
cred ca modifica ceva pe site. Si aseara au avut probleme si nu i-am putut accesa. Am vrut acum sa ii accesez dar nu am reusit. Incerci mai tarziu daca nu se poate intra acum
am vazut ca e postat doar de 2 zile, deci cred ca e valabil anuntul si e din Buc. Eu zic sa ii scrii pe pm si pe e-mail si sa nu ratezi momentul
am gasit un nano la super pret la un coleg acvarist http://www.acvariidevis.ro/forum/topic/12748/diverse/page/2/
bine ai venit! Dupa cum vezi mai sunt si altii pasari de noapte ca tine. Lamureste-ma si pe mine ca m-ai facut curios, de unde vine chestia aia cu "ape tulburi" ? ca daca e ceva interesant mi-o insusesc si eu.
bravo Cosmin. Sa o tii tot asa. Ai reusit sa iti dai seama care din plantele tale perleaza cel mai tare?
da-mi voie sa-ti dau un sfat: ca sa te putem ajuta trebuie sa stim toate datele problemei. Din ceea ce am citit mai sus crede-ma ca nu este suficient ca sa iti dea cineva un sfat adevarat. Am incercat sa reiau topicurile deschise de tine dar nici asa nu am inteles prea multe. Asa ca sfatul meu este urmatorul: incepi cu inceputul si descrie-ne tot ce ai in casa( acvariu, dimensiuni, componenta: substrat , plante, pesti, filtre si tot ce mai contine el). Pe urma vorbeste-ne de cum il intretii. Chiar daca unele amanunte ti se par tie irelevante, pe unii dintre noi ii vor calauzi catre adevarata ta problema. Doar punand toate acestea pe hartie te vom putea ajuta. Dara daca nu stim decat ca au murit cum putem stii care e cauza? Si nu in ultimul rand, pune niste poze( acestea vor vorbi de la sine)
@dan_yes34 cred ca un filtru uv-c te-ar ajuta in aceasta problema. Apa verde se datoreaza unei alge microscopice. Daca poti imprumuta un filtru uv-c pentru macar o zi e posibil sa rezolvi problema. Daca ne spui de unde esti( nu ti-am vazut locatia) poate apelezi la colegi din zona. Cel mai bine este sa deschizi un topic separat despre problema ta, iar inainte de a deschide, da un search pe forum cu subiectul apa verde si te poti informa. Daca nu te lamuresti poti sa dezbati problema pe forum
bine ai venit Adi de Mures
uite ceva pe dimensiunile tale http://www.pepika.ro/21-Acvaristica/548-Acvarii-Nano/552~Acvarii-complete-Nano/7803-Acvariu-Nano-Aquatic-Nature-Aquarium-Cocoon-4-15-5-l.html
inainte de a continua discutia, te rog sa treci pe la "Despre noi" si sa scrii cate ceva despre tine. Colegii din zona ( a se citi oras, locatie) te pot indruma mult mai bine catre locurile de unde te poti aproviziona cu lucruri bune. Daca nu stim de unde esti? unde te trimitem?
si inca un sfat: inainte de a intreba vanzatorii( al caror scop este in mare masura pur comercial) incearca sa expui o parere a ceea ce vrei sa achizitionezi, aici pe forum, ca sa poti fi lamurit de oameni al caror interes este doar sa te ajute sa ai in casa ceva frumos( noncomercial)

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: