[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
daca vrei sa te informezi, ai aici mai multa informatie stransa la un loc, care iti va da raspunsul la multe dintre intrebarile tale http://www.scribd.com/doc/57121531/49581611-Ghid-de-acvaristica
la prima privire se pare ca totul este ok. Asta ti-o poate spune orice necunoscator : pesti multi si frumosi, toata lumea se invarte, nimeni nu sta locului. In schimb un ochi avizat va spune urmatoarele: pestii se agita asa pentruca nu isi gasesc locul. O parte dintre pestii pe care ii ai tu acolo isi cauta teritorii care sa fie ale lor si prin urmare si le apara. Faptul ca sunt multi intr-un spatiu atat de mic va duce la stresul pestilor si va avea ca urmare imbolnavirea si mai tarziu moartea prematura. Ca sa obtii de la ei adevarata splendoare trebuie sa le dai spatiu. Sa le asiguri locuri in care sa se simta bine. Locuri in care sa se ascunda atunci cand sunt agresati. Plante multe si nu numai. Gandeste-te ca te alearga pe strada o gasca de aurolaci si nu ai unde sa te ascunzi. Tu cum te-ai simti? Cam asa si ei. Mai sunt multe de spus, dar deocamdata ma opresc aici
totul are un inceput. Important e sa continui. Bine ai venit!
multumesc frumos de gazduire, s-a rezolvat. Puii au ajuns in Bucuresti. Se poate inchide.
Multumesc
mihaibaciu wrote:salut,am facut asa cum mi-ati spus si am udat in fiecare zi oualele de la melci,dar sau intarit la exterior.asa trebuie sau pot sa le arunc?

lasa-le in pace. O sa ai destui pui. Melcii depun oua in afara apei ca sa nu se inece puii. Au nevoie de umiditate doar, nu de tinut in apa. Faptul ca se intaresc e o modalitate de a le proteja de pradatori, si in acelasi timp de a le pastra o umiditate permanenta inauntru.
viulian wrote:Nu as pune pesti deocamdata, dar niste melci comunitari da. Si la mine era la fel cu mancarea cand ae cicla cel de 16L.

eu as merge pe melcii de substrat care imi vor fi de folos si mai tarziu. Pomacea imi mancau plantele si a trebuit sa scap de ei
pai se descompune mancarea. Albul arata ca este atacata de bacterii si descompusa. Las-o impace ca asa trebuie sa fie
loc teoretic si practic mai este. Trebuie sa te interesezi de fiecare peste in parte sa vezi conditiile lui de viata.
de unde ai cumparat acvariul? de la diskusfan cumva?
eu zic ca 3 T5 x 39 sunt absolut suficiente. Eu am un acvariu identic cu al tau si folosesc o lampa suspendata cu 3x39w. Arata superbine
uite cate ceva idei despre estetica acvariului http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/1375.page poate iti sunt de folos. Incet incepe si acvariul tau sa arate a acvariu. Eu as incerca sa mut filtrul in spate si sa plantez in jurul lui plante care il mascheaza
asta spuneam si eu. Daca vanturi apa pe orizontala mai ai o sansa de schimbare a apei din maternitate cu cea din acvariul mare. Daca nu, procentul de schimb al apei este foarte mic
cumpara-ti o lampa. Desi pare mai scumpa varianta asta, este mai estetica si mult mai practica. Iar ca si capac poti folosi un capac simplu de sticla pe care orice geamgiu ti-l poate taia si te costa 2-3ron. Un capac custom te poate costa cat nu face si iti inchide prea mult acvariul, ii ia din frumusete. Te complici prea mult. Eu mi-am facut un astfel de lampa care a ajuns sa ma coste cam 50 ron si nici nu a avut estetica pe care mi-o doream( si crede-ma ca nu lucrez din topor). Initial si eu am ezitat sa dau 70-100 ron pe o lampa, dar...
eu folosesc zeolitul ca filtru biologic. Apa este limpede limpede. Nu am facut teste de apa si nu pot sa spun parametrii apei inainte si dupa folosirea zeolitului. Pestii se simt foarte bine, plantele la fel si asta e tot ce conteaza pentru mine( cel putin deocamdata).
Nici nu am stiut ca exista zeolit lichid, multumesc de informatie Ionela.
la mine se tot intrerupe calculatorul. Narcis are dreptate. Mai intai trebuie sa te gandesti serios ce fel de acvariu vrei. Cu mai multi pesti, mai multe plante etc. Dupa ce iei o decizie in directia asta, trebuie sa vezi ce inseamna schimbarea unei instalatii electrice si daca merita. Neoanele nu se pot schimba fara sa modifici serios instalatia. Gandeste-te bine ce vrei sa ai in acvariu si pe urma in functie de decizia ta si puterea financiara mai stam de vorba
trebuie sa te gandesti ca 6 neoane degajeaza caldura nu gluma. De regula la atata caldura se monteaza si cooler
0.5w este un minim. La 0.5 merg plante nepretentioase. Eu as opta pentru varianta de 1w cu posibilitatea de folosire sub 1w. Asta pentruca e greu sa nimeresti 1w/l. Si nu in ultimul rand 1w/l nu este ceva batut in cuie. Deci tu la 330l ar trebui sa ai un ideal de 330w. La fel de bine poti folosi si 250w sau mai putin. Aici depinde si de cate neoane poti pune in capac
as merge pe varianta cu 1w pe l. E bine daca exista posibilitatea aprinderii fiecarui neon separat, asta ca sa poti folosi la maxim instalatia si in acelasi timp sa folosesti doar o parte din ea daca tu consideri ca lumina e prea puternica. Peste 1w/l se considera ca lumina este deranjanta. Asta nu inseamna ca nu poti face variante 0.5-1w
off topic :sunt pe un clac cu niste probleme si vad ca imi apar niste ciudatenii in cuvinte
in nici un caz verde. La neoanenele carora se pune accentul pe lumina albastra plantele cresc mai greu pe inaltime dar sunt foarte viguroase. La neoanele cu accent pe rosu plantele cresc repede dar nu sunt foarte viguroase. De aceea se cauta combinatii din cele 2 variante. A nu se intelege de aici ca neonul trebuie sa fie albastru sau rosu. E vorba de spectrul lui

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: