[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
uite aici http://www.acvariu.ro/sistem-de-incalzire-prin-cabluri-substrat-heating-cables un articol despre incalzitorul de substrat si iti faci propria parere daca este necesar sau nu. In ceea ce priveste buturugile mie imi plac, doar ca ai putea sa le scoti in evidenta pozitionandu-le pe inaltime si mai in stanga. Punctul focal al unui acvariu este undeva la o treime in stanga acvariului. Daca vrei sa citesti despre asta ai informatii aici http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=www.aquascapist.com/aquascaping/using-the-golden-ratio-in-aquascaping/ se numeste regula de aur
uite ti-am copiat adresa lui de e-mail. Daca nu functioneaza ii scriu eu ca la mine merge si il rog sa te contacteze manasia stefan <de_antimoniu@yahoo.com>. Manasia Stefan e numele lui
rocssana wrote:stiu sigur ca e din lemn de nuc ca eu i-am dat materialul...
in legatura cu ce spuneai tu,am observat ca acvariul are un material gri inchis/negru lipit pe fund in exterior,dar nu este gros..are cam 2-5mm,sa mai pun si polistiren?

dupa parerea mea, eu as merge pe polistiren extrudat. De ce? Pentruca acela este un burete cu scopul de a nu zgaria masa, si eventual sa o izoleze de apa care e posibil sa curga cand lucrezi in acvariu. Polistirenul se pune pentru a prelua eventualele denivelari ale mesei actuale sau care pot apare in timp. La fel de bine polistirenul izoleaza. Eu stiu ca lemnul chiar daca e uscat el lucreaza in timp fiind supus unui mediu umed. Ma bucur ca e lemn plin. Daca il tratezi cu lac de ambarcatiuni iti va rezista mult timp si va arata foarte frumos. Lacul se gaseste la chimicale si trebuie sa citesti pe el sa vezi daca e pentru ambarcatiuni. Nu e scump, o cutie de 800gr e vreo 20 ron daca tin eu minte si din ea lacuiesti 10 mese nu una. Poate gasesti cantitate mai mica.
bine ai venit Dan. Trebuie sa te trecem la top rusinica daca in 2 ani de zile ai strans doar atatea plante. Plantele iti ajuta pestii sa creasca sanatosi. Din lipsa lor probabil si esecurile de care vorbesti. Dar nu-i nimic, daca dupa 2 ani nu te opresti si vrei sa mergi mai departe suntem alaturi de tine. Descrie-ti mai bine acvariul: lumina, substrat, filtru, schimburi de apa, fertilizare si ce mai crezi tu ca este legat de acvariu, ca sa te putem ajuta si noi
ai un coleg chiar in Cluj care a renuntat la acvariu din cauza spatiului si il vinde. Din cate imi aduc eu aminte sunt exact dimensiunile pe care le vrei tu 120/50/50. Cerea pe el undeva pe la 300-350ron( nu mai stiu exact). Daca te intereseaza iti dau adresa lui si vorbiti ca intre clujeni. Eu zic sa te duci sa il vezi ca merita( asta daca il mai are)
am vazut filtrul in poza. Nu reusesc sa imi dau seama ce model este. Doua sfaturi:
1. puna apa pana sus. Nu imi dau seama daca poti umple pana la capac. In mod normal asa ar trebui.
2. filtrul trebuie sa stea complet in apa, altfel are aer in interior si de acolo este probabil zgomotul lui. Dupa ce il scufunzi in apa, il inclini intr-o parte si alta pana iese aerul din el. Daca e scufundat complet si fara aer ar trebui sa nu mai auzi zgomot
ce model de filtru ai ca Hailea produce mai multe
cred ca e bine asa. Important este ca ea sa fie suficient de bine intarita ca sa nu se miste stg-dr. Intreaba-l daca sunt suficiente intariturile respective. Mai bine il bati la cap decat sa iti cada acvariul. Daca este cazul, sa puna niste inatitoare in L la interior( stie el bine la ce ma refer). Ca sa intelegi si tu mai bine, daca masa nu este rigidizata, in momentul in care te vei sprijini pe acvariu in stg sau dr, ea se poate dezmembra. Acolo apare riscul. Si nu uita ca sub acvariu sa pui polostiren extrudat de 2cm sau pad pentru acvarii care va prelua eventualele denivelari aparute in timp. Daca masa e facut din pal( tu ai scris ca e din lemn de nuc, dar vreau sa fiu sigur ca e din lemn si nu din pal furniruit cu lemn de nuc) atunci trebuie sa ii pui cant ABS care o va proteja de apa. Daca e din lemn masiv, atunci pune polistiren si e suficient
ma gandesc, ca daca tamplarul nu prevede aceste necesitati specifice acvaristicii, el iti va face un dulap clasic. Dar tu ai nevoie ca masa, sa fie adaptata necesitatilor tale. Eventual sa poate pune doar jumatate din spate( asta asa ca rezistenta) si anume jumatatea de jos. Dar in cazul scoaterii spatelui sau injumatatirii lui trebuiesc puse intaritoare interne, altfel el va fi instabil. Nu stiu daca masa e facuta din pal sau e pe teava metalica ori cornier. Daca e pe schelet de metal nu mai are nevoie de intarituri pentruca metalul va rigidiza constructia. Daca e facuta doar din pal OBLIGATORIU intarituri interioare
poate nu e tarziu sa modifici comanda, daca te gandesti ca argumentele pe care ti le-am dat stau in picioare
daca tu nu specifici cum vrei sa ai masa, ei iti vor face un fel de dulap. probabil cu 2-3 usi. Trebuie sa te gandesti la furtunele care pleaca si intra in filtru, cel de la co2, firele de la instalatia electrica( asta depinde cum ai facut sistemul) si mai sunt si alte acareturi de care ai nevoie. Toate astea trebuie sa iasa si sa intre pe undeva in masuta ta. De aceea eu te sfatuiesc ca masuta sa nu aibe spate. In masuta ai nevoie de un loc pe care il vei accesa permanent( gandindu-ne macar la mancarea pe care o dai zilnic)
ca o parere personala: e bine ca masuta sa nu aibe spate. Vei avea acces mai usor la cablaraia din ea( furtune, etc). In acelasi timp se asigura o racire si aerisire a celor dinauntru( gandeste-te la butelia co2 printre altele). Dar daca faci masuta fara spate, ea trebuie intarita in alte locuri, ca sa isi pastreze forma( spatele fixat ii asigura rigiditatea, meseriasii stiu ce vorbesc)
ai pm. Butelia am cumparat-o eu. Alex va va confirma acest lucru.
Migu` wrote:am avut si 54w si m-au napadit algele (verzi filamentoase) am cam stricat echilibru, ceea ce m-a facut sa reduc orele de luminat pt inceput de la 10 la 6 si dupa aceea si 18w
si acum am probleme cu algele din cand in cand, dar mult mai putin, inainte era grav, am scapat doar cu solutia disperata de a "baga" apa oxigenata...
oricum ma descurc cu 36w, plantele "explodeaza" pt ca termenul "cresc" este prea putin. eu zic ca am ajuns la un echilibru destul de bun intre turba, Co2, iluminat.
Iar carbunele pana la proba contrarie il folosesc (imi elimina mirosul de balta, si tine apa cristalina) daca voi vedea ca am probleme primul suspect si eliminat este acesta.

daca tie iti merge bine nu conteaza ce spune teoria despre lumina. In ceea ce priveste carbunele sfatul meu este sa nu astepti proba contrarie. Daca este ceva deja demonstrat eu zic sa nu mergi pe ideea ca "mie nu mi se poate intampla". Dar si aici este doar parerea mea. Iar daca tu ai ajuns sa echilibrezi acvariul indiferent ce pui in el insemna ca esti pe drumul cel bun. Pana la urma asta e tot ce conteaza: sa fie in echilibru si sa iti placa tie.

Felicitari Daniela. Ma bucur ca ai citit atatea despre pesti incat poti da sfaturi. Multi se multumesc cu sfaturile primite fara sa le aprofundeze si fac o mare greseala. Cele mai multe le inveti pe propria piele si vei reusi sa faci asta doar daca te documentezi inatai si pe urma pui in practica ce ai citit.

Bafta la amandoi in continuare!
eram curios de inaltime
la cat ai tu t8 face fata, numai ca mi se par cam putini 36w. Nu e rau, dar e cam putin. Ai grija la carbunele activ din filtru. S-a demonstrat ca poate dauna pestilor
bine ai venit. Se pare ca lumea la tine in acvariu e foarte fericita. Ce dimensiuni are acvariul tau?
controler temperatura dupla + cablu incalzire substrat - au ajuns cu bine la destinatie. Multumesc Lucian
2 litri de Seachem Matrix merg la mine ai PM si e-mail
poze te rugam ca sa te credem pe cuvant ca ai unul de 500l
kirucd wrote:O lampa AI Nano Blue Touch plus controller este 380 USD. Are 10 leduri de 3w, 2 white, 4 blue si 4 royal blue.
Si chiar poti face ce vrei cu ea, datorita controllerului. Cele 3 canale pot fi controlate independent.
E adevarat ca pretul asta e in State, in Europa cred ca e cu 40-50% mai scumpa.

Pentru ce vrei tu, daca iti trebuie si o placa Arduino e posibil sa ajungi la acelasi pret sau pe acolo.

O seara placuta,
Dragos

Dragos am 2 intrebari pentru tine:

1. cand spui ca"O lampa AI Nano Blue Touch plus controller este 380 USD" te referi la controlerul Profilux?
2. cate lampi pot acoperi un 130x70x60? Am vazut ca tu ti-ai luat 4.

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: