| Message |
|
|
|
Si cate ai la ce volum de apa? Ce ai in acvariu?
Eu vreau pentru biotop sud american câteva jocuri de lumini.
Sa i au doua de 10 w nu s prea mari sau merg doua de 3 w?
|
 |
|
|
|
Mul?umesc Sonic pentru intentie, dar vreau ceva simplu, nu mai vreau sa ma complic, prefer sa i au doua proiectoare sa le pun pe prize programabile si gata.
Merci Dan.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Ce film e la tv? 
Pe Usb " 47 ronin" sau ceva in genul asta ca nu eu l am downloadat.
Fara lumina deasupra nu avea ce poza sa ias?. Capacul nu e pus deocamdata.
Vreau sa trec pe proiectoare led daca nu îl vand. Am gasit ceva si scrie 220 v adica pot sa le bag direct in priza fara transformator?
Le: Ceva in genul asta http://www.ledled.ro/led545/Proiector-LED-10W-Alb-cald-Slim
Oare la 300 l cate trebuie? Doua de 10 w ajung ptr americani?
|
 |
|
|
|
Blue, marin nu fac, la mai mic nu am cum sa ma intorc, si boala asta este grea se trateaza greu tare nu am cum sa renunt.
Asa cum i am spus si lui Koala vreau niste ciortani din Brazilia, si cum acvariul asata le este mic, si cum niciodata acvariul nu e destul de mare, upgradez la mai mare si poate cu ajutorul colegilor fac si un sump, schimb la picatura, etc. Ceva cu mentenanta mai usoara.
Acvariul e umplut de ieri si se comporta perfect.
Un preview
|
 |
|
|
Nu stiu daca a lipsit siliconul, cred ca s-a reasezat deoarece a sarit si bucatica de sticla.
Standul ala stii foarte bine ca era subred, in sensul ca se legana, si acvariul a fost construit direct pe el si implicit ai-a luat forma. Daca ma uit bine la el imi pare foarte usor inclinat. Acum ca l-am intarit cu palul, cred ca s-a reasezat acvariul.
Oricum nu s-a intamplat nimic peste noapte nici la ora 02.00, nici la 06.00 si nici la 7.30.
Revin cu noutatile.
|
 |
|
|
Am umplut cam 80% cu apa si nu se intampla nimic. Presiunea asupra polistirenului este tot de 5 mm exact cu cat este umflat palul.
Sper sa dorm in seara asta sa nu cobor la parter din ora in ora sa verific.
|
 |
|
|
Nu am facut nimic deorece am avut musafiri de vineri pana sambata seara, iar duminica am plecat in mini excursie la Tg Neamt si am ajuns la 23.00.
Abia ieri am pus apa pe jumatate si vad ca rezista, polistirenul nu s-a lasat mai mult decat inainte.
Astazi il completezi pe trei sferturi sa vad ce si cum si maine 100 %, apoi incep sa ma rog.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Doar local, cu adaos o bucatica de sticla.
|
 |
|
|
|
Eu am patit cu un alt filtru sa se desfaca usor piulita de plastic care strânge furtunul, cred ca de la manevrare si nu mai avea putere. Am strâns la loc si nu au mai fost probleme.
|
 |
|
|
|
24 ore l am lasat pana ce am pus apa pe un sfert. Il las asa pana mâine, apoi il completez pana la jumatate pana duminica si duminica il umplu tot ca sa fiu acasa sa l supraveghez.
Are brut 320 l. 130x50x50 sticla de 10 mm.
|
 |
|
|
|
Se pare ca e a reusit sa se umfle palul cu 5-6 mm de aceea e polistirenul mai presat tot 5 mm.
Am pus 25% apa si îl las pana mâine, am sa il umplu treptat.
Sper sa preia polistirenul diferenta data de palul umflat.
|
 |
|
|
Blue14 wrote:
Chiar nu exista plante sa nu le manance oscarii?
Da plastic
Ce interesant arata un Sud American cu decor de marin, Unicat.
|
 |
|
|
Interesant colajul. Dar e trist ce se intampla la noi.
Sunt foarte multe de spus.
|
 |
|
|
|
Mul?umesc frumos.
Sambata pun apa si revin cu concluzia.
|
 |
|
|
sonic11 wrote:Acvariu se pune pe un blat drep cand se construeste, problema este faptul ca a fost tensionat in momentul constructiei iar cand a fost asezat pe blat a tras efectiv de lipituri ca sa se indrepte.
Data viitoare construeste acvariu pe ceva perfect plan ca sa nu mai ai surprize
Exact asta vroiam sa zic si eu.
Oare s a îndreptat sau o sa se mai traga?
|
 |
|
|
|
Sambata pun apa in el si vad ce se intampla.
Cand zic stramb nu zic torsionata ci pur si simplu sa nu fie perfect perpendiculara cu cealalta. Adica sa formeze un unghi de 89%.
In fine , era mai usor daca descopeream cauza ptr care a pocnit bucatica aia de sticla.
|
 |
|
|
l0ngh0rn wrote: Dupa cum vad fundul acvariului nu este incastrat si presupun ca sticla de fund nu este stramba, eu vad potentiale probleme venind de la:
- polistiren cu o densitate mai mica pe acea portiune
- pal cu grosime diferita
- stand stramb
- pardoseala care se reaseaza la greutate mare (cand il umpli cu apa)
Ieri dupa ce ai pus apa in el ai avut diferente de nivel fata de marginea de sus?
Polistirenul este acelasi peste tot, este folosita o coala intreaga pusa fix pe latimea de 50 a colii cat are si standul si o bucatica.
Iar in coltul acesta e coala intreaga. Cum poate o coala intrega sa aiba densitate diferita ?
Palul e un sfert de coala si taiata la dimensiuni, ca asa vand astia de la ISPAl - 25 %, 50 % 75 % si tot asa. O coala are 2070 *2800 mm. Am cumparat o fasie de 2800*500 mm pe care am taiat-o apropae in doua, e din acceasi coala tot.
Posibil sa fie stramb si hait standul si pardoseala, si poate si acvariul a fost lipit stramb ca a fost lipit direct pe standul fara pal, care daca e strmb=lipitura stramba (aici poate sa fie la juma de mm sau mai putin).
Ieri dupa ce am pus apa a inceput sa scartaie si eu erqa sub srttand samorsam filtrele, apoi a inceput sa curga, nu m-am uitat la diferenta de nivel, sincer.
|
 |
|
|
l0ngh0rn wrote: Schimba polistirenul
Pai nu vad relevanta.
Ieri am pus palul si polisterenul asta care il vezi, e nou de ieri.
|
 |
|
|
|
Am masurat e la fel, asa pare poate din ungiul in care e facuta poza. Acu zice sotul meu ca e posibil sa nu fie podeaua perfect plana si se lasa acvariu pe polistiren ca sa compenseze.
Dar de ce a pocnit sticla????
|
 |
|
|