[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cosmin
Forum Index » Profile for Cosmin » Messages posted by Cosmin
Dimineata stateau la fel,mai pe dupa-amiaza s-au bagat la fund si nu am mai vazut niciunul .
Ma asteptam la asta,dar nu atat de devreme.

Speram ca viitorul proiect sa fie mult mai frumos decat acesta.Bafta!
Frumos acvariul,ma gandesc cum va arata peste ceva timp.

Bafta!
Acum vreo luna si jumatate am achizitionat din piata doi carasi,mici cam cat o moneda de 50 de bani,unul gri si si unul portocaliu.I-am aclimatizat,i-am bagat in pond (care are vreo 1500l si e "neciclat" cum s-ar spune") si i-am lasat acolo.Credeam ca au murit,apa fiind verde nu ii vedeam deloc.Astazi am pus in functiune filtrul (o canistra de 4 litri umpluta cu burete si o pompa de 1300l/h).Dupa jumatate de ora vad ceva la suprafata,rosu.Ma apropii si apare caras,cel portocaliu.Dupa vreo 5 minute a aparut si celalalt,amandoi stateau cu gura la suprafata de parca nu ar fi putut respira.I-am luat in mana si m-am uitat la ei sa vad ce au,nu erau loviti,raniti...erau chiar frumosi si sanatosi.In schimb aveau burtile foarte mari.Primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost ca apa care iesea din filtru a rascolit fundul pond-ului iar eii s-au hranit cu orice s-a ridicat de pe fund,insa nu sunt sigur caci nu am mai avut pana acum deloc carasi.

Alte idei cu ce ar fi putut sa se intample?
Acopera folia din afara cu pamant,pietrele sunt cam inestetice.Apa nu o sa-ti inghete,la pond-ul meu adancimea e facuta in doua trepe,una de 60 si fundul propriu zis de 80.Nu mi-a inghetat decat la suprafata peste iarna.Nu stiu ce sa zic de filtru,5000l/h nu e cam putin?Nu prea stiu eu care e calculul la filtrare la iazuri si pond-uri,insa in al meu sunt in jur de 1500 de litri de apa,si am ales o pompa Aquazonic Evo-3 de 1300l/h.Al tau are un volum mult mai mare ca al meu si ma gandesc daca e suficient.

Multa bafta si sa ne tii la curent!
Care acvariu? Cel mic cu creveti?
Ma bucura faptul ca iti place!

BBA-ul a aparut si la mine cam din aceleasi motive,fluxurile de CO2.Am modificat lumina si fertilizarea preventiv.Am ramas fara bomba de vreo 3 zile,pana o refac am marit doza de EC de la 1ml. la 2ml.Se pare ca BBA chiar a dat inapoi,dupa doua zile de intuneric.
Inteleg...clubareala de sambata si trezitul de dimineata nu prea se impaca ...

Lasand gluma la o parte,de unde ai cumparat Betta?Petshop,piata,crescator?
Dupa un "mic" accident in care eu am ramas fara bec iar cainele s-a ales cu o bataie,decid sa inchei aici acest topic.

Posibil sa urmeze altul,nu m-am hotarat inca.
Nu am mai trecut demult pe aici,asa ca fac un update.In urma unei probleme cu BBA,am redus lumina la 6 ore si am injumatatit dozele de fertilizanti.Nu mai am Pomaceea,au devenit apatici,nu se miscau (desi traiau) si i-am aruncat in pond.In schimb,am un melc asasin care e cam lenes.Cioata a fost schimbata cu doua mai mici,de care am prins moss si riccia.

Poze:

image

image

image

Scuzati calitatea pozelor...sunt facute cu un aparat de 14mp .

Pareri?

In cazul acesta astept PM,poate imi lasi si un numar de telefon si te sun cand ajung.

Am aruncat o privire in topic-ul cel nou,dar chiar nu stiu ce ar putea avea,las colegii mai experimentati sa isi dea cu parerea.

Pana la urma,l-ai mutat in acvariu? E mai activ?
I. 6 pesti Brachygobius Xanthozona - 25 de lei trio-ul,45 de lei toti.

II. 2 neoane T8 18w Philips TL-D Extreme Cool Daylight Snow White - 10 lei ambele.

III. 2 cioate,prima este vita de vie,cealalta nu stiu ce fel de lemn este dar a stat la mine in acvariu in jur de 4 luni si nu am avut probleme.

Prima: http://cozman.sunphoto.ro/Restul/89125689 - 10 lei.

A doua: http://cozman.sunphoto.ro/Restul/89125687 - 15 lei.

Ia vezi poate iti faci timp sa vii Duminica dimineata in piata de la "Doi baieti",eu voi fi prin zona.Am pe acasa niste pietris,vita de vie si ceva riccia.Lasa-mi un PM si ti le aduc.
Frumos!

Ce substrat ai folosit?
Daca nu ai pus filtrul in functiune du-te si schimba-l,iar de 20-30 de lei (caci sigur nu iti vor da diferenta inapoi) cumpara niste pietris inert gen Manado.Nu stiu cum ai plantat plantele fara substrat,presupun ca le ai in paharele de la petshop.Uita-te la cateva acvarii de pe forum si vei vedea ce frumos arata cu substrat si plante.
In stanga crengii,jos,e cumva riccia?
Nu stiu unde gasiti voi cioatele astea faine...arata prea frumos!

Bafta cu mititelul!

Sau poti pune buretele din vechiul filtru in cel nou . Am vazut in Animax niste filtre HOB pentru acvarii de pana la 40 de litri,numai bun pentru tine.Era in jur de 40 de lei...Daca nu stii cum arata unul da un search pe Google "HOB filter" si vezi ceva poze,ca sa nu iti dea cei de la Animax tot unul intern,sunt cunoscuti prin generozitatea lor si mai mereu iti ofera ceea ce tu nu cauti.

Daca spui ca ai luat vitamine pentru Betta,muta-l din pahar in ceva mai mare si hraneste-l cu ele,poate...poate isi mai revine.

Ramane valabila oferta cu plantele,nu vreau sa le arunc si sunt sigur ca tie ti-ar prinde mai bine decat altora.Pune si o poza cu acvariul sa vedem ce ai tu acolo.
Ce debit are filtrul?Betta nu prea suporta curentii puternici si asta poate fi o cauza...
http://www.bettatalk.com/betta_diseases.htm

Uita-te aici si vezi daca poti identifica boala.

Ai grija cu paharul acela.Eu am avut un Betta care s-a imbolnavit de velvet,ii faceam tratament intr-o sticla de 1,5 litri din care a sarit si a murit.Acopera-l cu ceva pana iti vine acvariul carantina,sau mai bine iei un bidon de apa plata,ii tai gura si il pui acolo,orice ar fi mai bun decat paharul.Vezi sa nu fie prea rece apa din pahar.

PS: Scoate plantele artificiale din acvariu,daca vrei si ai timp ne putem vedea dupa Paste sa iti dau cateva plantute nepretentioase.

Ape limpezi!
LordDrakula wrote:Salut sunt nou in forum , dar referitor la co2 eu ca difuzor am folosit o piatra fina care este montata in grilajul tubului care absoarbe apa pt filtrul extern asa reusesc un amestec excelent sper ca va este de ajutor sfatul meu

Nu e bine asa...CO2-ul iti omoara bacteriile din filtru si astfel risti o deciclare.Pune-o pe OUT-ul filtrului,nu va fi aceeasi treaba caci nu vei dizolva CO2-ul la fel de bine,dar va fi mai safe.

Forum Index » Profile for Cosmin » Messages posted by Cosmin
Go to: