| Message |
|
|
|
Am gasit la cineva un acvariu de 200 de litri brut,100x40x50.Problema este ca standul meu are 80cm. lungime.
Se poate aseza in asa fel incat sa stea pe laturi in consola cate 10cm?
|
 |
|
|
|
Merci pentru apreciere.
Sincer nu stiu cum se determina sexul la betta,era ceva legat de aripioare,dar nu bag mana-n foc.
|
 |
|
|
Muschiul ala l-am tuns recent,caci s-a intins prea mult,iar pana revine la pozitia initiala mai dureaza.O sa incerc sa-l mai invart eu cumva  ...
|
 |
|
|
Au trecut vreo 4 luni de cand nu am mai postat...dar cu scuzele de rigoare o fac din nou.
Azi am luat de la colegul eugenstanga un Betta.In acvariu mai am un ancistrus,un melc asasin si vreo 4-5 creveti.Din pacate pestele betta (botezat Alpha) nu sta la pozat.
Singura poza reusita cu Alpha.

|
 |
|
|
Am si eu unul,are vreo 5 cm. si nu creste  .Alge nu mananca (sau nu-l vad eu),in schimb,abia asteapta sa pice fulgi pe fundul acvariului,pe aia sigur nu-i mai vezi.
Nu cred ca iti poate da cineva un raspuns clar la intrebarea asta,pur si simplu asa e comportamentul lui.Daca l-ai infometa,probabil ar manca si alge.
|
 |
|
|
|
Daca ajungi in Kaufland Nicolina sigur o sa vezi petshop-ul.Erau vreo 10 lei bucata...dar acum ceva timp,poate a mai scazut/crescut pretul.
|
 |
|
|
|
Are domnul Dan,petshop in Nicolina,langa Kaufland.
|
 |
|
|
Vand pachet format din:
-acvariu 42 litri (40x30x35),sticla de 5,autocolant negru pe spate.
-filtru JHBL 501
-incalzitor Aquael 50w
-lampa DIY 2x18w cu tuburi Osram+2 tuburi Philips de rezerva
-termometru.
-substrat Aquatic Nature,nu stiu exact cate kg. dar suficient pentru acvariul de mai sus,mai are valabilitate vreo 6 luni.
-plante: valisneria,christmas moss,riccia,criptocorine
-fauna: in jur de 6-7 RCS si un ancistrus.
Poza ansamblu
Pret: 200 de lei fix
Nu se vinde pe bucati.
Valabil doar in Iasi unde asigur si transport.
|
 |
|
|
Vand pachet format din:
-acvariu 42 litri (40x30x35),sticla de 5,autocolant negru pe spate.
-filtru JHBL 501 ( imagine)
-incalzitor Aquael 50w ( imagine)
-lampa DIY 2x18w cu tuburi Osram+2 tuburi Philips de rezerva ( poza)
-termometru.
-substrat Aquatic Nature,nu stiu exact cate kg. dar suficient pentru acvariul din pachet,mai are valabilitate vreo 6 luni.
-plante: valisneria,christmas moss,riccia,criptocorine - toata cantitatea din poza.
-decor vita de vie - 2 bucati.
-fauna: in jur de 6-7 RCS si un ancistrus.
Poza ansamblu (scuzati calitatea imaginii)
Pret: 200 de lei fix
Nu se vinde pe bucati.
Valabil doar in Iasi unde asigur si transport.
|
 |
|
|
Nu fac atata mizerie pe cat curata,dar fac...insa daca aspiri substratul des nu o sa ai probleme.
PS:Acum sunt 3  ...
|
 |
|
|
|
Pufosenia aia dispare cu timpul...dar melcii sunt de mare ajutor,de cand te bat la cap cu pomaceea. Sa ne tii la curent cu noutatile!
|
 |
|
|
Arata bine  ...de curiozitate...ai ingropat lemnul in substrat ca sa stea la fund?
|
 |
|
|
Vand lampa acvariu DIY 2x18w T8 cu droser electromagnetic.Are doua neoane,un Osram 865 si un 830.Bonus 2 neoane Philips.Folosita in jur de 6 luni.
Pret: 100 lei.
Doar pentru Iasi.

|
 |
|
|
|
My pleasure!
|
 |
|
|
|
Deci pana la urma ai pus manado...asteptam poze.Algele maronii dispar dupa ce se stabilizeaza bazinul.
|
 |
|
|
Upgrade:
Prin martie am bagat doi carasei micuti in pond,iar acum vreo luna 5 bibani pescuiti dintr-un lac.Am mai ramas cu 2-3 bibani,restul au murit,iar un caras a fost omorat de catre acestia (bibanii sunt rapitori).Insa tot nu imi pot da seama de un lucru.Dupa cum spuneam si in alt post ( http://acvariu.ro/forum/posts/list/24942.page),carasul care a ramas singur sta non-stop cu burta in sus la suprafata apei.Burta ii este umflata,si nu se poate scufunda mai mult de 5 secunde.
In rest,toate bune si frumoase,dupa ce trece sezonul acesta ploios trebuie sa ma apuc sa-l amenajez,ceva pamant pe langa pentru a masca mai mult din folie,ceva plante,nuferi,pistia...ce gasesc.
Si ceva poze cu pond-ul exact asa cum e acum,carasul care a murit (era viu in poza  ) si inca o specie de melc luata din acelasi lac de unde am luat si bibanii (pe care trebuie sa-i scot).
http://cozman.sunphoto.ro/Mini-pond/89983825
http://cozman.sunphoto.ro/Mini-pond/89983826
http://cozman.sunphoto.ro/Mini-pond/89983829
|
 |
|
|
|
Neritinele depun in apa sarata din cate stiu eu.
|
 |
|
|
|
Eu nu inteleg cum sta treaba cu nano decorul ala de la Dennerle...toate sunt la fel?
Daca da...de unde gasesc astia atatea lemne identice?
|
 |
|
|
1. 2 neoane Philips TL-D T8 18w Extreme Cool Daylight Snow White folosite o luna - 10 lei ambele.
2. 2 cioate,prima este vita de vie,a doua nu stiu ce fel de lemn este dar a stat vreo 4 luni in acvariu la mine si nu am avut probleme.
Prima - 10 lei.
A doua - 15 lei.
|
 |
|
|
|
Tocmai ce voiam sa pun si eu link-ul pus deja de catre Dragos.Am testat varianta asta,iar ca idee...doza am vopsit-o cu spray de masina de culoare alba.
|
 |
|
|